Danas sam našao vremena da se ponovo zezam sa ovim. Još jednom hvala za svu pomoć do sada, značlo mi je dosta da se upoznam sa nekim stvarima.
Prvo da kažem da Proetimasia disk izgleda ne služi za kopiranje, već za format diska. Ništa od nje.
Nikakavih Zipit i Stuffit alata nisam našao na kompovima, instalirane su samo najnužnije stvari za posao I neki Arcaniod klon. 😊 Ne znam ni gde bih našao verzije programa za tako star OS, po warez sajtovima nalećem samo na aplikacije za MacOS X.
Nego pade mi na pamet da imamo I jednu G5 mašinu koja izgleda služi za lokalnu razmenu fajlova I svi Macovi već imaju podešenu konekciju sa njom. Na hard disku ima sasvim dovoljno mesta da iskopiram sve system foldere drugih računara. E sad, ako ne grešim, MacOS 8.6 I MacOS X koriste isti HFS Extended fajl system, tako da bih u slučaju pada sistema na nekom od Mac-ova mogao da prebacima hard disk u G5 mašinu I pregazim System Folder ranije bekapovanim. Molim neka neko potvrdi ako je ovo tačno.
Takođe, na dnu neke stare kutije sam pronašao MacOS 8.6 instalacione CD-ove. Da li je možda moguće instalirati ovaj OS na neformatiran disk, tako da pregazi stare sistemske fajlove i instalira nove, nešto kao repair sa instalacionog diska na Windows-u?