Ako je istina da će da ponude samo 3GS bolje da ga i ne nude, ja im 3GS kupiti neću. Mogu da ga ponude kao najjefitniju varijantu, inače što se mene tiče, samo iPhone 4 dolazi u obzir. Može i bez bumper casea. B)
Ali ne razumem vase komentare… pa ne ocekujete da ce da neko udje sa iPhone-om 4 kada ih jos nema ni u zemljama iz okruzenja koje su nudile iPhone jos od prvih modela…?!
Ako neko udje i sa ‘prototipom’ prvog iPhone-a je bolji znak nego da ga nema uopste, jer bi to znacilo da ce pre ili kasnije da se pojavi i cetvorka ovako… pojavice se ali ko zna kada… iliti kasnije a ne pre! :(
Mrzelo me da čtam šta piše tamo, pogotovu što drNele reče da je fake - no, po različtim delovima Evrope su random tech šopovi SKORO počeli da prodaju 3Gs bez ikakvih ugovora i zajebancija.
Obratite pažnju na reč ‘skoro’. Tako da ako bi neko počeo da valja samo 3Gs kod nas, ne bi bilo ništa zaostalo, trećerazredno i za bunjenje.
Random tech shopovi prodaju 3Gs, operateri prodaju 4 - kod nas nema ovih drugih, a ovih prvih valjda ima - i eto, tako.
To je drugo, ali ovi su napisali da će Telenor da nudi smo 3GS sada, a za četvorku kao pregovaraju. Možda hoće da ga valjaju skuplje nego onaj najskuplji Blackberry koji nude, pa im ovi ne daju.
Ali ne razumem vase komentare… pa ne ocekujete da ce da neko udje sa iPhone-om 4 kada ih jos nema ni u zemljama iz okruzenja koje su nudile iPhone jos od prvih modela…?!
Ne verujem ni ja da ćemo ih dobiti pre komšija, ali što da ne u isto vreme, recimo tokom septembra? Mada bilo kad do Nove godine je super, a meni onaj Telenorov Prenesi Plus paket tako lič na nešto što T-Mobile nudi po komšiluku uz iPhone. S druge strane, ako želi da zadrži korisnike koji bi zbog iPhonea prešli kod drugog operatera, Telenor mora nešto da uradi pre Nove godine, jer će se Telekom do kraja godine prodati najverovatnije Dojče Telekomu, a to znač da MTS postaje T-Mobile i onda automatski vrlo brzo nudi iPhone kao što to čni u Hrvatkoj, Crnoj gori i Makedoniji.
Kako imam neke insajdere u TeleSMORU, jos od pojave iPhone-a a pogotovo od pojave iPad-a (zbog 3G-a) govorim im da su totalne kretencine sto vec vise ne uvode iPhone i kod nas pogotovo sto ga imaju u drugim zemljama.
Odgovor koji sam dobio je da nisu mogli da se nagode sa Apple-om. Rekao bih srpska posla… ili ko zna sta je po sredi.
A sto se tice ove nove vesti svi u Telenoru su dobili smernice da to DEMANTUJU, sto mozda ostavlja neki tracak nade ako uzmemo u obziro koliko Apple voli tajno da radi da ipak moze biti istina… ali tesko.
Ja sam jako zadovoljan njihovim paketom i uzeo bih iPhone bilo koji da ga uvedu ali sve se bojim da ce to pre da uradi onaj koji bude kupio Telekom jer mi se cini da su TeleSmorovci poprilicno inertni.
Upravo tako…Telenor je vodeci operater u zemlji i ne verujem da ce ispustiti priliku da se dokopa najpopularnijeg telefona…Paket prenesi+ lici na inostrane pakete i namenjen je smart telefonima…A ako bi uzeli licencu za distrbuciju i ponudili samo 3GS malo bi dobili…ljudi su odusevljeni iPhone4,i dace vise kesa samo da bi ga posedovali…Moja racunica je PRENESI PLUS najskuplji paket i doplata za iPhone 4 oko 20000…zivi bili pa videli…A da jos jedna stvar,Apple hoce srpsko trziste,pogledajte koliko Premium resseler-a ima kod nas,iStyle je otvorio training centar,Metropoliten ima training centar…
Odgovor koji sam dobio je da nisu mogli da se nagode sa Apple-om. Rekao bih srpska posla… ili ko zna sta je po sredi.
To je bilo globalno, prvo nisu hteli da pristanu na Appleove uslove, pa su onda godinu dana kasnije brže-bolje kupili kompaniju TeliaSonera ne bi li dobili prava na iPhone barem u Skandinaviji. Taj ugovor koji je Apple napravio sa TeliaSonera očgledno ne važi van Skandinavije tako da smo mi izvisili za iPhone.
To se sve dešavalo dok je bio aktuealan iPhone 3G, za 3GS valjda nisu bili spremni jer nisu imali ovakve internet pakete kao što je Prenesi Plus što je isto jedan od Appleovih uslova. Sada po prvi put ‘lič’ na to da će možda biti iPhonea, ali ipak da sačekamo.
Dobio sam kratak i jasan odgovor od Telenora da ce svi korisnici njihovih usluga o novim ponudama telefona i tarifnih paketa biti blagovremeno obavesteni…sa sve SRDACNI POZDRAV na kraju:)
Ma, neka samo krene. Još kada bi i uz ovaj 3GS omogućili da postoji iTunes prodavnica za Srbiju (makar samo aplikacije); bilo bi odlično. Aj da vidimo…