ivan90bg wrote:
Jel to znač da ako napravim neki moj objekat koji je podklasa NSView-a (u IB-u mu napravim izgled) i stavim ga za promenljivu u objektu koji predstavlja stavku tabele - taj moj specijalni View će i biti prikazan u stavki NSTableView-a.
Ne. NSTableView se sastoji od ćelija (NSCells i naslednici) i samo to može da prikaže. Dakle, svaki NSView koji ima i svoju NSCell reprezentaciju (NSTextField -> NSTextFieldCell, NSButton -> NSButtonCell, NSLevelIndicator -> NSLevelIndocatorCell, NSSlider -> NSSliderCell, ima ih još) može automatski da se prikaže u okviru NSTableView-a. Tada takođe moraš i da podesiš tip ćelije (tzv. dataCell) u odgovarajućem delegate metodu, ili u IB-u. Ako hoćeš baš svoj custom view kao element NSTableView-a, moraš da praviš svog NSCell naslednika, predefinišeš (override) metod -[NSCell drawInteriorWithFrame:inView:] ili -[NSCell drawWithFrame:inView:] i iskoristiš ga da ubaciš svoj custom view kao subview glavnog view-a. Ne verujem da ti je baš to potrebno, ali kao jeste reci, pa ću da probam da bacim osnovni kod (kao smernicu za dalje igranje).
Hajde objasni šta predstavljaju ti objekti, čja će se svojstva prikazivati u okviru tabele, da znam konkretno o čemu se radi. Moguće da uopšte ne moraš da definišeš dva objekta, nego vraćaš isti objekat za više različtih redova tabele.