MB late 2007 zamena superdrive-a
Posted: 20 December 2010 05:47 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  87
Joined  2008-07-10

Narucio sam novi superdrive za moj Macbook, isti model kao sto je bio i stari, Matsushita UJ-857.Problem je sto sa ovim novim kad mi izbacuje disk zakacuje u gornju ivicu bezela (okvira koji se nalazi na kucistu MB-a); kao da drajv nije dobro ‘seo’ na svoje mesto.Vadio sam ga jedno 10 puta, i ponovo namestao, i skoro sam siguran da svaki put seda kako treba na mesto.Zasrafim tri srafica koja ga drze (dva sa strane gde je HDD i jedan mali izmedju kablova za monitor i BT) i mogu da ubacim DVD u drajv.MEdjutim, kad pokusam da ga izbacim, on zakaci u gornju ivicu bezela i nemogu da ga izbacim.

Da napomenem da je novi drajv ustvari polovan,ispravan, izvadjen iz drugog MB-a.Nije neka kopija ili zamena.

Zna li ko sta je u pitanju, da li se vec ko sreo sa tim problemom?😠

Signature 

Mac Pro 8-core
iMac 2.1GHz 20\" G5
Mac Mini 1.58GHz G4
iBook 1.33GHz 12\"
iPhone 3G
iMac G3/600MHz
iMac G4/800 15\"
Hackintosh i7 .(JavaScript must be enabled to view this email address)/ATI HD4890/6GB RAM

Profile

Posted: 21 December 2010 02:15 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  518
Joined  2008-10-15

Tacno iznad optike ima 3 4 ulegnuca za top case… ako neki ne legne kako treba eto sranja. pogledaj jos jednom te zabice.

Signature 

Apple Certified Macintosh Technician

Profile

Posted: 21 December 2010 04:46 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Aha, mali plasticni zubici koji nisu svi stavljeni u cik-cak. 😊

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 21 December 2010 03:43 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-10

Sad glupo pitanje, ali probao sam da izbacim DVD sa podignutim topcase-om, i opet zapinje za taj gornji deo bezela.Da li ce se to podici malo ako ga dobro zatvorim, ili sta?  Ja sam mislio da sa podignutim topcase-om bi trebao da izbacuje DVD normalno.:unsure:

Signature 

Mac Pro 8-core
iMac 2.1GHz 20\" G5
Mac Mini 1.58GHz G4
iBook 1.33GHz 12\"
iPhone 3G
iMac G3/600MHz
iMac G4/800 15\"
Hackintosh i7 .(JavaScript must be enabled to view this email address)/ATI HD4890/6GB RAM

Profile

Posted: 21 December 2010 04:02 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Odsrafi ga lepo, pa probaj opet da ga zasrafis i obrati paznju na desni srafic koji ide na ivicu kucista. Proveri da li je limic lepo legao, meni je jednom pravio problem taj sa desne strane jer nisam obratio paznju, a nije legao bukvalno za pola milimetra.

Mozda je to u pitanju.

Profile

Posted: 21 December 2010 11:06 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Ja sam mislio na plastiku koja ide kao ‘zastitna/ukrasna’ maska na ustima drajva. Isto mi se desilo kad sam sklapao moj DVD na iMacu.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 22 December 2010 12:28 PM   [ # 6 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-07-10

ljubisha wrote:

Ja sam mislio na plastiku koja ide kao ‘zastitna/ukrasna’ maska na ustima drajva. Isto mi se desilo kad sam sklapao moj DVD na iMacu.

Kod iMac-a je drugacije, tamo ta ukrasna/zastitna plastika dodje direktno na superdrajv, dok je ovde na kucistu, a superdrajv je odvojen jedno 2-3mm od te plastike.I desava se da kad hocu da izbacim dvd on jednostavno udari u taj gornji deo kucista/otvora i ponovo ga uvuce u superdrajv.Kad je topcase otvoren, ako malkice pritisnem superdrajv na ivicu tamo gde izlazi dvd, onda ga nekako izbaci.Sigurno sam 10 puta skidao superdrajv, i svaki put kad ga vratim on isto legne, tj. potpuno.

Takodje sto seeque kaze za srafice, kod mene idu dva srafica sa strane, vide se ako izvadis HDD, i jedan mali koji dodje u gornji levi ugao ako gledas SD odozgo.Ako SD ne legne kako treba ne mozes da zasrafis ove sa strane, jer se rupe ne poklapaju.Nije mi jasno uopste sta se desava :blink:

Signature 

Mac Pro 8-core
iMac 2.1GHz 20\" G5
Mac Mini 1.58GHz G4
iBook 1.33GHz 12\"
iPhone 3G
iMac G3/600MHz
iMac G4/800 15\"

Profile