Kao što rekoh teško za objasniti, ali pokušaću.
Krenuću hronološki.
Pre neki mesec jedan moj poznanik ode u Englesku, pošto se čovek bavi muzikom odluč da tamo kupi sebi jedan mac book. Radio taj računar lepo neko vreme i jedan dan me čovek zove i pita me da li bi mogli instalirati sitem na njemu pošto je izgleda pao. (zvao me pošto jedino ja imam Mac u našem selu pa konta čovek mogu pomoći 😊 ). Dolazim kod njega i nailazim na problem. Računar posle startovanja na sivom ekranu sa čuvenom jabukom mota do beskonačno. Odlučm da pokušam sa svjim instalacionim diskom (Tiger 10.4 - inače je bio Leopard na njemu) da čsto vidim hoće li proći bar u Disc Utility pa da pokušamo bar njega dići za početak. Međutim uz standardno držanje tastera C pri boot -ovanju, on nastavlja da vrti na ekranu sa jabukaom i ni da makne. Probam i sa tasterom X za prinudno boot- ovanje, međutim opet mrka kapa. Na kraju se odlučm da probam da ga boot-ujem u Verbose modu (lepo držeći dugme sa jabučcom i dugmence V) i eto pokrenuh ga sa sledecim rezultatima kao u narednim slikama.
Primarna stvar koju izbacuje u celom procesu je
disc0s3 I/O error
Ako iko ima ideju ili bar naznaku šta bi mogao biti problem bio bi od neizmerne pomoći.
Hvala unapred!
linkovi slika su sledeći i izvinjavam se ali zaista nisam uspeo bolje: