AP express ponovo radi!!!
Bio mu je potreban restart.
Drugari, stvarno puno hvala na pomoci.
Drago mi je da sam danas mnoge od vas upoznao na susretu u Macoli.
Pedja (Macola) je najzahvalniji sto moj AP ponovo rasprsuje razne signale po mom domu.
Pedja, hvala puno!!!
Drugarski pozdrav svima,
Darko
ovo prerasta u komediju.
AP ponovo ne radi!
Nemam ideju o cemu se radi.
Rezime:
Danas ga je Pedja restartovao u Macoli i tamo je radio. Kada sam dosao kuci, nije odmah proradio nego sam ponovo morao da ga restartujem. Nakon krace peripetije oko podesavanja je poceo da radi. Sve to je trajalo oko dva sata. Nakon toga opet ista stvar, sija zuta lampica koja povremeno zablinka, pa onda opet predje u konstantno sijanje.
Vise ne pomaze nikakav restart. Komp ga jednostavno ne vidi.
Meni se sve vise cini da mu je potrebno nesto malo jace od restarta.
Da li se ovi AP-ovi servisiraju, ili se jednostavno bacaju u kantu za smece kada krenu da otkazuju?
Bas bi me smorila spoznaja da je crko i da cu morati da kupim neki NE apple bezzicni ruter.
jos jedna stvar koja se desila u medjuvremenu:
malopre je komp ‘video’ airport express. naravno, krenuo sam da ga manuelno podesim (unesem parametre); ali dok je to trajalo, komp prestane da ga vidi???
dakle, po mom laickom misljenju mogu da zakljucim da AP periodicno gubi signal koji treba da odasilja ka drugim aparatima. Ritam tog ‘gubljenja’ je apsolutno nepredvidiv.
ako budem dosao do jos neke spoznaje, javicu.
hvala svima i sori na smaranju.
pozdrav,
Darko
@madamov
da li se AP servisira ili se u slucaju ovakvog kvara baca u smece?
@appleservis
imaj razumevanja da sam ja totalni laik za te stvari. ako ti nije problem, pojasni mi kako to da uradim.
@madamov
da li se AP servisira ili se u slucaju ovakvog kvara baca u smece?
Ja bih probao da mu ponovo uploadujem firmware (meni Base Station, pa opcija Upload firmware); ako nisi to već radio. Ako ne popravi stvar sa najnovijim frimwareom, probaj onda i neki stariji.
Tek posle toga bih išao na popravku hardvera ako neko hoće da se zanima sa tim.