Ne mogu reci da sam 100% siguran ali sve ukazuje na to. Trenutno kuckam na PowerBooku G4 1,33Ghz 12’ od jedne prijateljice koja je bila tako dobra i pozajmila mi ga na par dana dok se ne snadjem, Mac OS sam ‘digao’ sa mog kompa, sto znaci da je sa sistemom sve ok. Moj comp prilikom startovanja upali sound, pojavi se jabuchica, vrti se kruzic, pojavi se plav ekran, pa crn, pa plav i tu stoji vecno. Uspeo sam dva puta da vidim moj desktop ali se nije digao skroz, neke ikone su bile umrljane (male kockice raznih boja); i nije digo sistem skroz.
A ta dva puta sam uspeo da vidim posle prvih simptoma kad je u radu odjednom poceo da seje parcice desktopa svuda gde ja mrdnem mis. Onda nisam imao druge i restartovao ga i… 😊
Sa neta sam skinuo Apple System Diagnostic, pokrenuo ga, sve je bilo ok osim grafike. Tu je stao i napisao FAILED.
Na osnovu svega sto sam mogao da procitam na netu i jos par razgovora sa drugarima, dosli smo do zakljucka da je otisla grafika.
Voleo bi da me neko razuveri i da me posavetuje nesto tipa ‘drzi kod starta H,P, Option, W, pa dok pustas P stisni jos i !, 5 i M i resices problem’. 😉 Mada, mrka kapa… 😊
No, da se vratimo na nabavku racunara. Mislim da mi je 1Ghz malo i da mi nece zavrsiti posao. Mozda i suzim paletu samo na 1,67 ili u krajnjem slucaju 1,5 ali da budu u dobrom stanju (barem kozmeticki); za baterije i Super Drajvove ne marim jer znam kakva je situacija. 😊
A komp mi je crko bas u momentu kad sam zavrsio sa kupovinom nekih delova opreme za posao kojim se bavim (muzicar sam, inace); odose pare koje su sad mogle da pazare mozda i MacBook Pro pa bih cak mogao da ponudim i u zamenu nesto od opreme plus doplata, mozda ima zainteresovanih. Trenutno sam u visku sa jednom mixetom, Soundcraft cu ostaviti (kupljen je jesenas, nov) a mogu ponuditi digitalac Behringer DDX3216, mixer u odlicnom stanju, podjednako dobar za Live and Studio. 😊 U odlicnom stanju, sve perfektno radi, kupio sam ga da se igram malo. 😉
Eto, ko zna, mozda neko ima viska neki Mac a treba mu mixer, mozemo uraditi neki tange-frange na obostrano zadovoljstvo, koliko se secam ima ovde muzicara. 😉 Sa lovom koju trenutno hocu dati za comp + mixer, eto ozbiljne mahine. 😊
Najverovatnije cu uzeti nesto za mene, pa cu cekati plocu da izleti, neku na 1,5Ghz i da kompletiram PB pa da obradujem zenu. 😉
Pozzz