I ja pomno pratim situaciju jer planiram da kupim… Za sad ne postoji neki normalan, softverski nacin da ga otkljucas. Imas sledece opcije:
1. Da cekas
2. Da doniras neke pare ljudima koji to rade u nadi da ces krace cekati (npr. http://www.macgeekblog.com/) Ili, makar da ides cesto na taj sajt i proveravas sta se desava, dok cekas 😊
e bash bez veze
a taman sam se obradovao novom iPhone-u
pa dobro,ko cheka taj i doceka
btw jesam li ja dobro razumeo,ili da bi se 1.1.2 dekodirao,mora da izadje 1.1.3?
Imam ja jedno pitanje koje mozda deluje glupo ekspertima ali ja sam tehnicki priucen pa ako moze neko da odgovori…
Elem, kad izadje 1.1.3 (ili je sledeci mozda 1.2.0?) sta ce se desiti sa ljudima koji imaju neotkljucane 1.1.2 telefone? Kao npr. nas prijatelj dr_joca. Da li ce biti moguce neaktivirane i neotkljucane 1.1.2 telefone adejtovati na 1.1.3 pa ih onda hakovati? Ili ce svi oni koji su kupili 1.1.2 i cekali ostati da zauvek cekaju sa beskorisnim telefonima.
ne znam da li sam bas jasan, mozda da preformulisem: Da li se moze desiti da (ako uskoro izadje 1.1.3) svi predju na to i dr_joca nikada ne osposobi svoj telefon?
ta mogucnost nije moguca!
momentalno je zaboravite :D
a sad ozbiljno
bash prati neke forume…
i koliko sam shvatio ona geogre hotz,mladjani lik koji je prvi prokljuvio prvi iphone,je vec nashao 2 slabosti i na ovom 1.1.2,i pored svih ispravki koje je apple
odradio…
a provalio sam i zashto svi hakeri chekaju 1.1.3
zato shto sa njega mogu da skinu neki shit koji ce omoguciti da ovaj bootloader koji ide na 1.1.2 moze da se se sjebe…
jesi nasao nesto o degradiranju (ili kako vec kazu) telefona na verziju 1.1.1 pa onda da otkljucas telefon. Cekam i ja iphone pa sam gledao nesto sta da se radi ako mi stigne 1.1.2 i vidjeh negdje kako to da se uradi, ali sad bi trebalo to ponovo naci.
Telefon moze da se downgrade-uje na 1.1.1 i da se uradi jailbreak…I to je sve…Znachi posle toga moze da se koristi kao iPod, ali josh uvek ne moze da se hackuje da radi sa drugim SIM karticama izuzev dozvoljenih i legalnih…U tome je ceo problem…Telefon i SMS nece raditi…
Telefon moze da se downgrade-uje na 1.1.1 i da se uradi jailbreak…I to je sve…Znachi posle toga moze da se koristi kao iPod, ali josh uvek ne moze da se hackuje da radi sa drugim SIM karticama izuzev dozvoljenih i legalnih…U tome je ceo problem…Telefon i SMS nece raditi…<br><br>Post edited by: SERBIAN, at: 2007/12/06 19:07
E a ljudi, citam nesto na hackintoshu, pise da ima neki problem da ne prepoznaje dolazne pozive (tj, caller ID ne radi kad su u medjunarodnom obliku ili sta vec…). Jel to stvarno? Ima li ko taj problem?
Postoji taj problem ali je relativno lako reshiv…Kod fw-a 1.2, pored otalih stvari, zamenjen je fw modema tako da radi malo drugachije, a takodje, ‘zakljuchana’ je podrshka za sve SIM kartice izuzev legalnih pa to treba malo da se hakne…Kad se hakne da radi na nashim mrezama podesi se i to prepoznavanje poziva…To shto si prochitao nema veze sa nama..Kod nas sve radi..Postoji samo jedna stvar…Kod Telenor mreze brojevi telefona u adresar se unose bez +381 a kod MTS-a sa +381…I onda sve radi ko sat…
zgleda da radi,al neshto nisam bash odushevljen tim seckanjem kartice,i josh naruchivanjem nechega iz kanade,da mi stize poshtom,dodje me josh 100$
ako ne bude do 27dec kad palim za london,uzecu tamo neshto u tom fazonu,il cu se obratiti za pomoc lokalnim uk hakerima :D