Koliko kosta moj macbook prp
Posted: 08 May 2011 10:21 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  4
Joined  2011-05-08

Zanima me za koliko bi mogao da prodam moj voljeni MacBook Pro???
-MacBook Pro 13 inch (late 2009)
-aluminium unibody
-OS X Snow Lepoard poslednja verzija 10.6.7
- Intel core 2 duo na 2.5 GHz
- 4 GB DDR3 RAM memorije
-250 GB Hard Disk
-Baterija 7Hours (ko nov)
-iLife instaliran
-Sve radi super, kao nov je…
-na poklopcu nema ogrebotina samo malo na donjem delu.
-uz njega ide i plavi casing

Profile

Posted: 08 May 2011 10:49 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Koliko kosta moj macbook prp :laugh:

Zašto ga prodaješ kada je voljeni? :dry:

Cena, takvog modela je negde između 500 i 650 evra, zavisno od očuvanosti, memorije…

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 08 May 2011 10:59 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Razumem Nemanja tvoju potrebu da kupiš Macbook Pro što povoljnije, ali ga malo pretera sa ubijanjem cene:)
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=67652&catid=25
Što se tiče procene koliko možeš da dobiješ, Nemanja je u pravu u pogledu faktora koji utiču, ali za to malo ‘meče’ možeš da dobiješ sigurnih 650 evra, verovatno i koji evro više, sve zavisi od tvoje strpljivosti, ponude na tržištu, očuvanosti, baterije,....

Profile

Posted: 08 May 2011 11:15 AM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  4
Joined  2011-05-08

Hvala vam na narode na informacijama. Pitam jel mislim da cu uskoro ponuditi moju bebicu na prodaju. Mislim da bih mogao da uzmem dobrih 750e jer, je software-ski odrzavan (radi kao munja- ne laguje) baterija mu drzi 7 sati kad je full charged i mogu da ga ocistim sve sa njega kako bi nov korisnik imao brand new lap topic.

Profile

Posted: 08 May 2011 03:10 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Koji je to tačno model?
http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/index-macbookpro.html

Post edited by: Darko Selaković, at: 2011/05/08 15:10

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 08 May 2011 03:46 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  411
Joined  2006-04-01

Uros wrote:

Hvala vam na narode na informacijama. Pitam jel mislim da cu uskoro ponuditi moju bebicu na prodaju. Mislim da bih mogao da uzmem dobrih 750e jer, je software-ski odrzavan (radi kao munja- ne laguje) baterija mu drzi 7 sati kad je full charged i mogu da ga ocistim sve sa njega kako bi nov korisnik imao brand new lap topic.

750 je previše optimistično, za te pare se prodaju mid-2010 13-ce, k’o nove.

Profile

Posted: 08 May 2011 05:01 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  252
Joined  2010-06-18

na prodavcu je da trazi onoliko koliko smatra da ono sto prodaje vredi, a na kupcu je da to plati, ako mu odgovara, ili da pokusa da snizi cenu (pri tome ne mislim na javno ‘obaranje’ i ‘miniranje’, nego u privatnom i direktnom kontaktu sa prodavcem).

mislim da se realna cena krece izmedju 700 i 800e, u zavisnosti od stanja. ispod 700 verujem da je ili hitno prodavcima, ili je stanje veoma lose.

ako ti je hitno da ga prodas, tesko ces izvuci maksimum novca. ako ti nije hitno, daj cifru koja ti treba, pa cekaj. 😊

naravno, uvek ima likova ‘ja sam to pre dvaes godina platio 3000 maraka….’, pa se cude sto ne uspevaju da prodaju za 1500-2000e 😊

poz.

Profile

Posted: 08 May 2011 05:41 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

^

aleck wrote:

750 je previše optimistično, za te pare se prodaju mid-2010 13-ce, k’o nove.

Covek je lepo rekao. Eto ja sam vidjao ovde po oglasima 2010 modele za 750. Tako da cifra od 800 evra bez uvrede moze da se okaci macku o rep. Ja sam licno u Januaru mesecu prodavao modele mid 2010 i5 na 2.4GHz nove upakovane za 1100 evra. Ovaj model je 13’ iz 2009, koriscen, ne zna se u kakvom je kozmetickom stanju i sl tako da u napadu darezljivosti ja ne bih dao vise od 700 evra.

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 08 May 2011 05:59 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

moja 13’ 2010 jaci model 800evra tako da razmisli tvoju neku realnu cenu da trazis posto ne vredi biti nerealan….niko ne vadi kesh ....a ima jako puno masina ....cemu se nadati onda .....?

znaci vidis otprilike jaci modeli i mladji koliko se krecu i srazmerno njima spustis i to je to….

i ne obaziri se na one koji postave oglas i onda stoji dugo,dugo,dugo i na kraju se ne proda,pa prodavac doceka da vise ne moze ni da ga pokloni maltene ..... ima ih i na forumu i na limundu itd…..

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile

Posted: 08 May 2011 06:23 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  252
Joined  2010-06-18

jashta. ali odatle ide ono sto sam prvo napisao…
niko ne moze kupca da natera da plati vise nego sto to zeli.

recimo, uzimajuci u obzir moj oglas, koliko god realna ili nerealna, je moja (pocetna) cena koju trazim.

a sto se tice 800e za tu masinu, verujem da bi 800 sigurno vredeo neotpakovani primerak (pogotovu ako je 2.4 2010 850e); tako da se opet tu uklapa u moju ‘realnu ocenu’ sa opisom ‘u zavisnosti od stanja’.

opet, mid 2010 2.4 i mid 2010 2.66 je otprilike ko 2009 2.26 i 2009 2.53… tj. donji i gornji model… pa se cena donjeg novijeg i gornjeg starijeg bas i ne mogu tek tako porediti (a ovde nije u pitanju par generacija, vec negde oko par meseci/do godinu dana razlike u modelima).

mada, opet… prodavac postavlja svoje, a na kupcu je da prihvati ili ne.

jer da nije tako, onda bi mogli da besimo kupce koji nude svakakve budalastine u zamenu. (da sam preprodavac, pa da mi i dobro dodje neka ves masina, bojler, razglas ili toster… sta su vec sve nudili)

svestan sam ja da ako zelis brzo prodavanje, treba da oboris cenu… drugar je prodao neki netbuk u roku od pola sata, jer ga je oglasio za male pare… ja sam moj stari mekbuk (+ dodatna baterija) koji sam kupio od Darka Selakovica pre skoro dve godine prodao u roku od pola dana za 300e (dao pocetnu cenu 350, ali je bio cilj da ga prodam odmah); a eno ga sad na limundu preprodaje se za 330 bez druge baterije (neka mu je sa srecom)...

poz.

p.s. nije li mesto ovoj temi u nekom drugom delu foruma?

Profile

Posted: 08 May 2011 10:44 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

RingeRaja wrote:

Razumem Nemanja tvoju potrebu da kupiš Macbook Pro što povoljnije, ali ga malo pretera sa ubijanjem cene:)
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=67652&catid=25
Što se tiče procene koliko možeš da dobiješ, Nemanja je u pravu u pogledu faktora koji utiču, ali za to malo ‘meče’ možeš da dobiješ sigurnih 650 evra, verovatno i koji evro više, sve zavisi od tvoje strpljivosti, ponude na tržištu, očuvanosti, baterije,....

Ispade da ja čoveku ubijam cenu, a nije, stvarno. Nisam ni planirao da kupim taj model. 😊

Cene sam mu napisao prema onome što sam zadnjih 20tak dana pratio preko neta na eBay-u. I takve mašine kao njegove na licitacijama dostižu te cene, zavisno od očuvanosti, memorije, HDDa, baterije…

To što ti kažeš, 650 evra, a možda i koji evro više. Ne znam, možda se dogodi. Ne znam koliko su voljni da izdvoje novca, danas, kada se retko ko maši za džep da od svoje radom i trudom stečene plate, a ne nekim mahinacijama, kupi sebi nešto od 650 evra.

Za svoj oglas, ja sam napisao 450 evra kao gornju granicu, jer, to nije malo novca, danas nekome dati na ruke u 5 sekundi. Porodice žive sa 300 evra čtav mesec. Neću previše da soc-mračm. Neka je dečku srećna prodaja.

Što se njega tiče, mislim da sam mu ispravno rekao koje su cene u pitanju, ako želi da ga proda. Ako želi da ga drži u oglasima i da se vodi kao ‘prodajem’, od toga nema ništa. Znam kako sam ja prošao kada sam bio u sličnoj situaciji. Prosto, danas, ljudi nemaju novca.

Signature 

Profile

Posted: 08 May 2011 11:28 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

Mozda je vreme da se mac-ovi malo vise koriste, a malo manje prodaju B)

Signature 

Profile

Posted: 09 May 2011 12:30 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-24

tyrant wrote:

Mozda je vreme da se mac-ovi malo vise koriste, a malo manje prodaju B)

Sad si našao da menjaš klimu, kad ja treba da pazarim. 😊

Šta si mislio pod tim, da se malo više koriste?

Moj PowerBook G4 je sasvim dovoljno korišćen i upravo sada ‘radim’ na njemu.
Radim je pod navodnicima, zato što, i ako je prava mala raga, spor je. Photoshop sa fajlom od 500 MB, Dreamweaver sa 12 ‘tabova’, Minefield (Firefox 4 za PPC) 4 taba, plus TextEdit, QuickSilver i iFreeMem.

Od 2 GB RAMa, slobodno 40 MB. 😊 Usko grlo, na njemu je jedino CPU. Mašina je i dan danas izvanredna. Da imam Core2Duo, pa makar i sa 2 GB RAMa, druga pesma, sasvim.

Ako kojim slučajem neko ima nešto da ponudi do 450 evra, neka me kontaktira.

Signature 

Profile

Posted: 09 May 2011 12:54 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

mislio sam to, da sam prvi mac uzeo da bi se posvetio kompoziciji i realizaciji muzickih ideja .....onda nekim cudnim putem, zasao u trgovacke vode i na kraju najmanje vremena posvetio stvaranju….  jer taman neki mac sredim za sebe dodje neko i otkupi ga i tako u krug…...

cudna ti je ova rabota B)

Signature 

Profile