aham.
Navodno, doticni ruter je WPS (WiFi Protected Setup) i QSS (Quick Security Setup).
E sad, koliko ja celu tu pricu razumem, ruter ima neke djelove koji su pomicni, i neke koji su nepomicni i onda ruter koji ima te djelove se za struju i onda ja imam tinternet.
Heh. U te dve skracenice (WPS i QSS); se dva puta pominju neke tamo zastite, a ja nikakve zastite nigde podesavao nisam. Onda to valjda radi samo? :D
tj:
One Button Security Setup
Compatible with WI-FI Protected Setup™ (WPS); TL-WR743ND features Quick Security Setup (QSS) Button that allows users to almost instantly setup the highly secure wireless link simply by pressing the QSS button automatically. The whole connection seems to be a snap for any users in that you dont have to configure anything in any web page! And you don’t need to remember any password!
kako to lepo pise na zvanicnom sajtu proizvodjaca.
Da se pouzdam ja u to, ili da dodajem nema svoja cuda od zastite i kako?
Posto ce internet sa rutera da deli: iMac, PC, i eventualno jos jedan tablet uredjaj, sta savetujes/savetujete da uradim i kako?
Napominjem jos jednom da ako ukljucim firewall na iMac-u, nista sem iMac-a ne moze da se poveze na tu ‘mrezu’ koju deli ruter. Tj, kao da mi je postavljanem firewall-a iMac zakljucao tu mrezu.
Kad je firewall na off, bez problema povezujem tablet (Archos)
DODATAK: Hvala lepo na strpljenju i odgovorima. Nov sam na Mac-u, a i sama podesavanja mreza i njihove sigurnosti su mi prilicno strana.
Post edited by: PuntoAbarth, at: 2011/06/03 18:26