‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 8
Novi MACBOOK AIR
Posted: 29 January 2008 03:17 PM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Lepo sam rekao za Vaio 😊

Profile

Posted: 30 January 2008 03:14 AM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

Da,da 1984 drzao sam u rukama svoj prvi ZX Spectrum (oko 700 funti sterlinga) i gledao u clanak o Macu (mislim da je to bilo u Racunarima ili Moj Micro, ne secam se); onda je dosao Amstrad i slicni clanci po slicnim zurnalima… ‘93 Unix sistem (na poslu) i isti san… a onda sam zabatalio kompjutere… A onda 2005 i dva soma na rukama i pogodite sta sam prvo kupio za te pare:whistle: I nije mi zao:laugh:

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 30 January 2008 09:06 AM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Da,da 1984 drzao sam u rukama svoj prvi ZX Spectrum (oko 700 funti sterlinga)

Au, ala te odraše. Meni ga iste godine doneo komšija pilot (moj matori je već bio na DC-10 pa nije leteo po Evropi) za 100 funti. Kupio ga u free shopu na Heathrowu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 30 January 2008 11:44 PM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

madamov wrote:

(moj matori je već bio na DC-10 pa nije leteo po Evropi)

Eto kako je svet mali.

Elem zenin cale(moj tas)je bio kapetan DC-10 u JATu.Sad je u penziji.
Bas ga veceras pitam,jel zna nekog Adamova u JATu na desetki.On kaze da zna tvog caleta jos iz Aero kluba(tast je bio padobranac, ako ne i najbolji B) ) a tvoj ga je matori vozio na njegovom prvom skoku.Jos mi kaze da ste cak i ziveli zajedno u istoj zgradi na Vidikovcu (Ratka Vujovica Coce 6).Neverujem da se secas moje zene, bila je mnogo mala,ali se mozda secas njenih burazera Djordja i Nikole.Tast se zove Nikola Djuricko.

BTW.Rekao mi je da te pozdravim,a da ti pozdravis svog caleta.

Koliko ovo ima veze sa Mac Book Airom,saznacete sledece nedelje

:woohoo:

Profile

Posted: 31 January 2008 02:10 AM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  172
Joined  2007-04-27

Da,ad tigre ZX, dve cudne stvarcice zvane Microderive i jos cudniji printer, lepota jedna:laugh: :laugh: :laugh:

Signature 

iBook 1.0Ghz
MacBook 2GHz
MacBook Pro 2.93MHz

Profile

Posted: 31 January 2008 09:59 AM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Grozni wrote:

Da,ad tigre ZX, dve cudne stvarcice zvane Microderive i jos cudniji printer, lepota jedna:laugh: :laugh: :laugh:

Pa tako reci. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 31 January 2008 10:36 AM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Pedja wrote:

Eto kako je svet mali.

Elem zenin cale(moj tas)je bio kapetan DC-10 u JATu.Sad je u penziji.
Bas ga veceras pitam,jel zna nekog Adamova u JATu na desetki.On kaze da zna tvog caleta jos iz Aero kluba(tast je bio padobranac, ako ne i najbolji B) ) a tvoj ga je matori vozio na njegovom prvom skoku.Jos mi kaze da ste cak i ziveli zajedno u istoj zgradi na Vidikovcu (Ratka Vujovica Coce 6).Neverujem da se secas moje zene, bila je mnogo mala,ali se mozda secas njenih burazera Djordja i Nikole.Tast se zove Nikola Djuricko.

Sećam ih se, naravno, stvarno je mali svet. Samo što su se oni relativno brzo, možda već posle tri ili četiri godine ponovo preselili, tako da ih nisam video već 23 godine, osim ako ne računaš to što Nikolu juniora viđam po filmovima i serijama. B) Možda sam kasnije video Nikolu starijeg, tj. možda je bio u posadi sa mojim matorim kada
smo porodično putovali po Kinama, SIngapurima, Australijama, Kanadama i Združenim državama Amerike, ali sam zaboravio.

Naime, ja sam tokom srednje škole do vojske uglavnom samo spavao na Vidikovcu, družio sam se sa ekipom iz starog kraja (Banovo brdo, kada je moja žena upoznala moje društvo i ukapirala da se nas petnaestak druži od prvog osnovne, a da su i oni koji nisu išli sa nama u školu ili sa Banovog brda ili povezani sa istim, izjavila je da je to Banovo brdo jedna plemenska zajednica B) ) po ceo dan i veći deo noći. Posle sam na 15 meseci otišao u vojsku, a oni su se mislim baš u to vreme ponovo preselili.

Preneću pozdrave, naravno pozdravi i ti njih, a ostalima se izvinjavam na uzurpaciji teme, ostatak možemo na email ili u PP.

Signature 

Profile

Posted: 31 January 2008 11:15 AM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Nema potrebe da se izvinjavas zbog teme, jer je zanimljivo i uvek mi je drago kad svet postane mali 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 31 January 2008 04:37 PM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Pedja wrote:

...Koliko ovo ima veze sa Mac Book Airom,saznacete sledece nedelje
:woohoo:

Ajd… živo nas interesuje 😊

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 31 January 2008 11:10 PM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Darko Selaković wrote:
:[/quote]Ajd… živo nas interesuje 😊[/quote]

Naravno nema nikakve veze.

Krenulo se preko MacBook Zraka, Visokih Svestenika Elite Securitya, preko Porschea, pa rekoh da da dodam mali off-topic. 😉

Sorry ako sam Vas smori YO!

B)

Da ne odem a da nesto nekazem o MBA.

Mozda je jos uvek rano, ali sam ja ocekivao bar 9’’ MacBook Touch.

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Mada je i ovo hrabar potez.

Videcemo…

Profile

Posted: 01 February 2008 01:31 AM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

dobro receno - ‘hrabar potez’
odsustvo nekih stvari na koje smo danas navikli a koje ce mozda (!) koliko sutra biti anahrone ... ko zna ... Apple je uvek bio na neki nacin barem korak ispred drugih. ono sto sad izaziva polemike sutra se nece o tome ni razmisljati. gledajuci unazad, istorija nam daje za pravo da verujemo vizionarima iz Infinite Loop no. 1 - ako se dobro secam njihove sluzbene adrese.

So, go Apple go ...

Profile

Posted: 01 February 2008 09:12 AM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Kao kad sam je doneo lampu a pitaju gde mu flopi

😊

Nema, to je umrlo :evil:
Malo kasnije bas tako i bi

Profile

Posted: 01 February 2008 10:10 AM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Sim.a wrote:

Nema, to je umrlo :evil:
Malo kasnije bas tako i bi

Teško da će CD ili DVD da umre još tako brzo kao što je 1998-e bilo jasno, pa čak i u našim uslovima, da je flopi mrtav.

Međutim, nosio sam laptop kao osnovnu mašinu skoro punih 7 godina. Za to vreme sam sa njim snimio ukupno 10 CD-a uz pomoć njegovog internog snimača i to kada sam morao da snimim CD a da mi pri ruci nije bio eksterni snimač ili druga mašina sa snimačem.

Filmovi? Možda sam odgledao dva sa DVD-a u hotelskoj sobi u Parizu, uglavnom sam imao spremne DivX varijante na disku laptopa ili na eksternom disku.

Jedino treba rešiti butovanje mašine radi reinstalacije i slično i za to je $100 za eksterni Superdrive koji se napaja iz USB porta odlična cena. Dobor de, kod nas će da bude jedno 120 evra. B) Pri tome imaš rešenje za snimanje u onom šerovanju drajvova.

Ukratko, MacBook Air nije za one kojima će to biti jedini Mac ili jedini kompjuter, već za one potpu mene koji imaju stonu mašinu i kojima laptop treba povremeno na putu ili kod klijenta. Koliko je veliko tržite za to ostaje da vidimo, pogotovo sa cenom od $1800, ali mi nešto govori da ćemo do oktobra da vidimo Revision B spreman za praznične kupovine sa nešto manjom cenom ili model sa manjim diskom ili tako nešto.

P.S. Simo, proveri privatne poruke.

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 10:56 AM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

Jedino treba rešiti butovanje mašine radi reinstalacije

Nisam detaljnije istrazhivao temu, ali prilichno sam siguran da ‘sherovani dvd drajv’ sa druge mashine mozhe da posluzhi i za boot-ovanje.
Ne znam kako ovo funkcionishe (neka varijanta PXE-a mozhda) ali ako radi onda ti taj eksterni dvd drajv i ne treba (osim u sluchaju kad si na figurativnom pustom ostrvu i drugih mashina nema na vidiku).

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 01 February 2008 12:00 PM   [ # 60 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

Cvrcak wrote:

dobro receno - ‘hrabar potez’
odsustvo nekih stvari na koje smo danas navikli a koje ce mozda (!) koliko sutra biti anahrone ... ko zna ... Apple je uvek bio na neki nacin barem korak ispred drugih. ono sto sad izaziva polemike sutra se nece o tome ni razmisljati. gledajuci unazad, istorija nam daje za pravo da verujemo vizionarima iz Infinite Loop no. 1 - ako se dobro secam njihove sluzbene adrese.

So, go Apple go ...

Apple je PRVI
- izbacio floppy
- ugradio USB
- radio na FireWire standardu
...
Apple pomera granice.

Nego, ja retko odlazim na elitesecurity ali mogu samo reci da ima neverovatna kolicina kratkovidih, sa amovima ili sta vec ljudi i to ne samo kad je Apple u pitanju vec i mnoge druge stvari (sto je u sustini normalno :D).
Ali pre nego sto pocnem da pisem po ES-u ako moze neko da me ‘uputi’ ko je Degojs (Dejan Gojsević)? - njegovo pisanje me mnogo podseca na Dejana Ristanovica dok je pljuvao po ST-u u Racunarima.

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 8
‹‹ problem sa PB      Baterija ››