kovacm wrote:
pitaju kako da instaliraju na USB 3D modem
Je l’ to ‘3D modem’ greška u kucanju ili su stvarno tako rekli? 😊
3D modem 😊 LOL
sale wrote:
Znaci kombinacija Airport express ili Airport Extreme ili Time Capsule + ADSL ruter = dobijam bežičnu internet vezu za moj Macbook Air?
Tačno tako.
Ako planiraš da kupuješ Time Capsule za MacBook Air, onda nemaš potrebe ništa dodatno da kupuješ (jer Time Capsule ima ugrađen AirPort Extreme); nego samo poveži ADSL ruter koji dobiješ od provajdera na Time Capsule i podesi Time Capsule onako kako piše u uputstvu koje dolazi uz taj uređaj.
madamov wrote:
@indijanac
Znaci kombinacija Airport express ili Airport Extreme ili Time Capsule + ADSL ruter = dobijam bežičnu internet vezu za moj Macbook Air?
Tako kupuješ dva rutera.
Kolko sam čuo po forumima, Telekom daje ADSL rutere svojim korisnicima.
Ako dobija ADSL ruter od provajdera, onda mu samo treba neki Wireless ruter.
Mislim da je najbolje rešenje onda AirPort Express ili Time Capsule (ako planira da kupuje Time capsule zbog MacBook Aira) jer se lakše podešavaju od većine Wireless rutera i imaju odličan signal (domet).
madamov wrote:
Jeftinije je da odmah kupiš neki Wireless ADSL Router.
Ako neko kupuje neki Wireless ADSL ruter, treba da obrati pažnju da taj ruter ima ugrađen i ADSL modem ili će morati da kupuje i ADSL modem sa Ethernet priključkom uz taj ruter.
ADSL ruteri koje provajderi daju obično imaju i ADSL modem ugrađen, ali u prodavnicama ADSL ruteri sa ugrađenim ADSL modemom se ne nalaze baš lako (bar kod nas).
A i bolje je da koristi ADSL ruter koji daje provajder ako nema iskustva u podešavanju ADSL rutera, da se ne muč čovek da podesi neki ruter.
Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju pri kupovini Wireless rutera za neki noviji Mac je i da li taj ruter podržava IEEE 802.11n (Time Capsule, AirPort Extrene i novi model AirPort Expressa podržavaju taj standard) jer ako kasnije kupi, na primer, još jedan Mac (ili Time Capsule ili nešto drugo što radi na IEEE 802.11n); a ima neki Wireless ruter koji ne podržava IEEE 802.11n, nego neki sporiji standard, onda će zbog tog rutera cela Wireless mreža da radi sporije.