apple care za imac
Posted: 23 September 2011 07:30 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  6
Joined  2011-04-18

Hocu da uzmem apple care za moj imac posto mi uskoro istice godinu dana garancije.
Imam prijatelja u BIH koji ima paypal nalog i moze to da mi kupi na ebay.
Imam dva pitanja za one koji imaju iskustva u ovome.

Da li kada kupis apple care preko ebaya dobijes i fizicki kutiju u kojoj je vec sta treba da bi produzio garanciju(posto u ovom slucaju moram uracunati i shipping cost)
ili ti samo posalju(na email pretpostavljam) taj neki kod koji ukucas zajedno sa serijskim brojem svog maca?

Da li pri registraciji apple care online, posto nema srbije, moras da izaberes zemlju gde je kupljen apple care(uk,usa) ili je to nebitno?

Koliko sam procitao po forumu, apple care vazi u potpunosti kod nas, iako ne moze da se kupi, sto mi je bas super varijanta, ali nekako hocu da budem siguran da li znam sve sta treba pre nego sto izvrsim kupovinu.

Hvala svima na pomoci i savetima.
Pozz
Milos

Profile

Posted: 24 September 2011 12:15 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Odgovori:

1. Kako ko:) U principu bi trebao da dobiješ original Apple Care kutiju u kojoj je code sa kojim bi trebao da registruješ AC
2. Pošto Srbija nije opcija moraće na drugu zemlju, ali nikad ovo nisam radio i ne znam da li može.
3. Aktiviran AC (uz validan fiskalni račun) važi i u Srbiji, ali su ljudi uglavnom to odrađivali tako što su zamolili nekoga, kome su dali serijski broj svog uređaja, da kupi AC u nekom Apple Store-u i na licu mesta, u Store-u uradili aktivaciju AC.
Ovo je, po meni, najpametnije, 100% sigurna opcija.
AC preko eBaya???
Neka hvala, ja ne bih, a lično dosta trgujem preko eBaya, ali ovo ne.

Profile

Posted: 30 September 2011 02:17 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Pa ovako, reci cu ti kako sam ja uradio.

1. Kompjuter registruj na Apple-ovom sajtu u Support delu. Znaci uneces serijski broj racunara za tvoj racunar i dokaz o kupovini (skeniraj racun prodavca i fiskalni racun sa garancijom). NE secam se da li to radis kad si ulogovan na tvoj Apple ID ili jednostavno mozes da registrujes masinu samo prema serijskom broju.

2. Apple Care neko ti kupi van u Apple prodavnici ili kod autorizovanog prodavca. Kao sto Ringe Raja rece dobices kutiju velicine omota za CD i unutra su samo knjizice i na jednoj na korici je nalepnica sa Apple Care kodom. Ako neko ne moze fizicki da ti to donese dovolojno je da ti taj kod procita i neka cuva sve dok ne dobijes potvrdu da ti je aktiviran Apple Care za serijiski broj tvoje masine.

3. Ides opet na Suport deo sajta i unosis serijski broj tvog racunara i imaces opcije o garanciji koliko i sta i link da dodas Apple Care kod.

4. Unesi kod za tvoj racunar i sacekaj potvrdu na mail-u. Kad dobijes potvrdu na mailu, odstampaj je, cuvaj mail itd itd.

5. U Support delu sajta kad uneses serijiski broj tvojeg racunara kad si sve odradio i kad ti je Apple Care potvrdjen trebao bi za Warranty da imas datum koji se zavrsava negde 2013 sto znaci da si uspesno registrovao Apple Care.

I da, od srca ti preporucujem da kupis Apple Care. U Srbistanu to znaci dosta uzevsi u obzir koliko kostaju popravke u ovlascenom servisu. Znajuci boljke iMac-a to je investicija koja je po meni obavezna.

Pozdrav

Signature 

iMac 27\\\" i5 Quad iPad 32GB iPhone 4 32GB iPod Touch 3G 32GB

Profile

‹‹ G3 poMoc      PowerMac G5 ››