MB Pro scratch
Posted: 21 December 2011 03:41 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  33
Joined  2010-08-07

Ovako, kupio sam MB Pro 13 pre 2 nedelje. Jedva da sam ga 2 puta upalio. Danas sam primetio ogrebotinu pri dnu ekrana koja se vidi samo na beloj (svetloj) pozadini. Prvo sam mislio da je bright pixel ali se kasnije ispostavilo da je ogrebotina jer se vidi i kad je kompjuter ugašen. Pošto sam ga, rekoh, upalio 2 puta, a ekran nisam dirao i čstio jednostavno mi nije jasno kako je nastala. Kad sam ga prvi put upalio nakon otpakivanja sigurnoje nije bilo. Moje pitanje je šta se radi u ovom slučaju, i da li kad se zatvara MB pro treba da se stavi nešto između ekrana i tastature pošto sam ubeđen da staklo dira tastaturu za razliku od PC laptopova gde postoji neki luft između.

Profile

Posted: 21 December 2011 03:57 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

U principu ne bi trebalo ništa da stavljaš. Nemoguće je da se dodiruje ekran sa tastaturom, jer oko ekrana imaš gumu koja drži odstojanje, a i tastatura koliko mi je poznato nije iznad topcase-a nego u ravni sa njim. Baš čudno…A ako baš hoćeš, imaš neke mikrofiber krpe, ili pak isto ono što je bilo između tastature i ekrana kad si kupio nov laptop (ako je nešto uopšte bilo). Ja sam na novom macbook-u imao nešto belo (nit je folija nit je stiropor, ne znam šta je…) 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile