Razlika u kvalitetu zvučnika na MBA, MBP i iMac-u?
Posted: 16 January 2012 08:52 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  98
Joined  2012-01-16

Da li je neko od Vas imao prilike da čuje zvučnike na MBA, MBP i iMac-u, da ih uporedi i da kaže kolika je razlika u kvalitetu zvuka?

Da li su ti zvučnici dovoljni za slušanje radio stanica (primer Radio S); za učenje stranih jezika (primer Rosetta Stone); slušanje muzike preko iTunesa… ništa preglasno, bitno je da je jasno?

Da li je zvuk bolji/lošiji u odnosu na ne-Apple rešenja (Asus, HP, Sony Vaio..)?

Unapred hvala!

Profile

Posted: 16 January 2012 09:02 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Za Air ne znam ali MBP i iMac su po meni isti, koliko sam obratio paznju bar, drugim recima nema tu nekih velikih razlika.

To su za ne daj boze zvucnici kad se nedge nadjes pa da cujes nesto ali za nesto vise, imaju malu upotrebnu vrednost, jer vecina ljudi ima neke prikopcane neke zvucnike. A pogotovo danas kada su cene istih smesne a ima cak i nekih najjeftinih kompjuterskih zvucnika koju zvuce ok.

Sto se tice radija, i slusanje zike sa iTunes onako dok nesto radis za to ce biti kul.

Post edited by: Markooo, at: 2012/01/16 21:03

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 16 January 2012 09:57 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

takodje, za MBA ne znam. Sto se MBP tice, zavisi kako koji model, 15 ice imaju usmerene zvucnike ka korisniku, sto pravi osecaj jaceg zvuka.

U svakom slucaju, svi zvucnici u MBP IMAC i MBA su apsolutno dovoljni za stvari poput rozete i muzike. Naravno neces nikada pokretati zurku njima, mada su najjaci od svo troje ubedljivo imac zvucnici. veci cu od ovih, i drasticno jace sviraju. Mada iskreno, po meni imaju malo tup i piskav zvuk, nedostatak basova,

Profile

Posted: 17 January 2012 12:29 AM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3202
Joined  2005-05-07

Za bas mora da postoji određeni prečnik membrane, i naravno, KUTIJA, što ni jedan od ova 3 nemaju, ali, nije teško zaključti da najveći potencijal ima iMac. Slažem se da je u iMac-u malo tupav zvuk, ali je na sva tri daleko prijatnije slušati bilo šta od recimo nekih pc krš laptopova… Imao sam prilike čak da čujem i čuvene tošiba kozmio, alienware, ali i pored cifre koja je daleko iznad iMaca i mbaira, ništa me nije preterano oduševilo. U svakom slučaju, za to što ti hoćeš, sva tri su sasvim dovoljna, ali ih ređaj po kvalitetu zvuka ovako:
mbair
mbpro
iMac

Njihova upotrebna vrednost se završava upravo na ovome što si ti tražio, jer ni jedan od uređaja nema potencijal za film, dobru igricu, i ne znam kakvu muziku… 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 17 January 2012 05:17 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Veselin wrote:

...Da li su ti zvučnici dovoljni…za učenje stranih jezika…

Preporučujem da nabaviš neke jeftinije bubice.

Postoji aplikacija koja još pojačava zvuk i radi odlično:

http://www.globaldelight.com/boom/index.html

Prošle godine kada sam je isprobao previše mi je zauzimala procesor (preko 10%); verovatno su do sada to ispravili.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 17 January 2012 12:32 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Hmm, zanimljivo. Ova aplikacija moze biti korisna u odredjenim slucajevima, ali generalno poceo sam da se plasim da pojacam svoj laptop, uglavnom slusamo kompresovan materijal u losim kodecima, i loseg kvaliteta, te onda pocinju da suste i da skripe zvucnici kada su na najjace… ali isprobacu svakako, ko zna kada ce mi zatrebati :D

Profile

Posted: 23 January 2012 09:54 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Definitivno su na iMac daleko jač zvučnici nego na laptopovima. Imam 27’ i jednu mbp 13’ pored sebe, ne može se porediti.

Naravno, za tako nešto bi ih i koristio, za neko preslušavanje tutorijala/yt klipova. Za ostalo je ipak lepo imati neke zvučnike.

Profile