iPad početnik
Posted: 12 May 2012 07:59 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  10
Joined  2008-04-17

Pozdrav svima ...

nameravam da pazarim nov iPad 2 i zanima me par ‘sitnica’ :

1. Da li je moguć jailbreak nezavisno sa kojim sistemom dođe (vidim da se pominje za iOS 5.0.1 a već postoji 5.1.1 da li za njega postoji jailbreak?)

2. najviše su mi potrebne aplikacije Pages, Numbers i Keynote (Garage band i iMovie mi za sada nisu potrebni) i pretpostavljam da bez jailbreaka ne mogu da ih ubacim ‘na kvarno’ i da li uopšte baš te aplikacije mogu ‘na crno’ da se ubace?

3. da li nakon urađenog jailbreak-a mogu da updateujem iOS, npr sada ovaj što kupim je sa 5.0.1 i uradim jailbreak, nakon toga posle par meseci uradim update… da li je moguće i šta će se dogoditi ? da li ću izgubiti sve aplikacije koje sam ‘na crno’ ubacio ?

Profile

Posted: 12 May 2012 08:24 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

1. Da, samo što, u tom slučaju, pre nego što odradiš update moraš da sačekaš da izađe JB za sistem na koji hoćeš da update-uješ.

2. Mogu, i to samo kad ti je urađen JB, u protivnom, super bi bilo da imaš tetku ili strica u amerikama, koji će ti plaćati aplikacije.

3. Pročtaj odgovor na prvo pitanje. U tom slučaju radiš:

a) backup
b) update
c) Jailbreak (uz potrebne dodatke kako bi te ‘crne’ aplikacije mogle da se pokrenu)
d) restore

i tako imaš sve što si imao i pre, samo sa novim sistemom.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 12 May 2012 09:03 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  10
Joined  2008-04-17

super!

kako mogu da znam sa kojim sistemom su ovi ipad 2 što se kod nas prodaju (macola ili iStyle) ?

da li već postoji JB za 5.1.1 (koji koliko vidim je najnoviji) ? jel viđam po forumima i na iclarified samo za 5.0.1 ?

Profile

Posted: 13 May 2012 09:14 AM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Uglavnom je 5.0.1. iPadovi koji su vakumirani stigli su stigli pre nego što je zvanično izašao 5.1.1, a mislim čak i 5.1, tako da nemaš problema 😊 Inače, raspitaj se malo oko iskustva drugih ljudi sa iStyle prodavnicom, pre nego što se odlučš gde da kupiš....

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile