kačenje sa iPad na hotspot telefona ne radi
Posted: 22 May 2012 10:56 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

Dragi eplovci,

Toliko puta ste mi do sada pomogli i zato vam puno hvala. Ali, eto, javljam se sa novim ‘problemom’ 😊

Naime, reših i ja da pazarim iPad 3 i imam nekih problema sa wifi-em. Naime, u kući na mreži sve normalno hvata i radi, bez greške. Ali, kada sam u gradu i upalim na iphone-u ili androidu hotspot iPad najnormalnije vidi i kontektuje se ali net ne radi. Kada se vratim na telefon, net na njemu radi. Opet se vratim na iPad kad ono opet ne radi.

Da li je to neka fabrička greška za povezivanje preko hotspota ili nešto treće?

Rezime: na kučnom wifi-u radi, na hotspotu preko iphone ili androida ne radi, ali sam internet na telefonima radi najnormalnije

Hvala unapred na pomoći!

z

Profile
 
Posted: 22 May 2012 11:44 AM   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

To je verovatno do androida… Verovatno ti je isključena opcija DHCP servera, lupam sad na prvu, ne znam koliko si upoznat sa svime… Jel ti radi neki drugi uređaj nakačen na android hotspot?

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 22 May 2012 12:00 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

Pa kažem ti, probao sam i sa androida i sa iphone, ista priča. A recimo sa macbook air-a i jedne toshibe kada na iphonu napravi hotspot najnormalnije se kač i radi (kada ima 3g, da nije edge). Ali ipad neće pa neće.

Ne znam da li tu trebaju neka naprednija podešavanja (mada ne bi trebalo….)

Inače, mreža je telenor (mada informcaija ništa ne znač, ali nikad se ne zna)

Profile
 
Posted: 22 May 2012 12:46 PM   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

iPhone:
Settings, General, Cellular Data Network, Internet Tethering:
apn: internet
username: telenor
pass: gprs

Nema nikakvih drugih podešavanja… Ja sam dosta koristio ovu opciju, i nikad problem nisam imao, čak sam uparivao neki htc android sa karticom bez limita za internet i MacBook i iPhone 3gs.

Neka još neko proba da pomogne…

Probaj ti samo da proveriš da ‘Zaboraviš’ mreže na ipadu pa da se ponovo konektuješ, i da proveriš takođe na iPad-u da ti slučajno nisu podešavanja za tu mrežu stavljena pod Manual…

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 22 May 2012 05:10 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

Proradilo je!

Izbriso sam sva podesavanja, ponovo ukucao, resetovao fon i sad radi. Dakle do iphona je bilo a ne do ipada.

Hvala ti puno na svoj pomoci! Ziv bio

Z

Profile