Trackpad problem
Posted: 18 June 2012 04:07 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  35
Joined  2010-12-20

Dakle, imam Air koji sam uzeo u septembru, i počeo je sve češće da mi se pojavljuje problem sa trackpad-om koji nije ne znam ni ja koliko ozbiljan, ali jako iritira.

Naime, trackpad je počeo da moje držanje jednog ili dva prsta na njemu, za vreme scrollovanja ili bilo čega drugog, registruje kao klikove. To se ne dešava stalno, ali dovoljno da mi zatvori stranicu, klikne link koji nisam hteo itd. I čni mi se da počnje da se dešava sve češće…
Naravno, tap to click je isključen u podešavanjima.
Vidim po drugim forumima da nisam jedini kome se to dešava…

Da li ga nositi u Macolu na servis dok je još pod garancijom, ili je to jednostavno nešto što je uobičajeno, a ja sam tek sada počeo da primećujem?

Profile

Posted: 18 June 2012 04:59 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Nemoj se uvrediti za pitanje, ali da li si namerno uključo tap click, ili?

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 18 June 2012 05:42 PM   [ # 2 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2010-12-20

ne, kao što sam već rekao, to je isključeno…

Profile

Posted: 18 June 2012 05:58 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Uh, izvinjavam se, nisam pročtao pažljivo… Ne bi trebalo tako da se ponaša… Slobodno nosi računar gde si kupio, mada ti je iStyle zadužen za računare u garanciji, bez obzira gde si kupio računar…

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 18 June 2012 07:47 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

problem je najverovatnije mehanicke prirode, ukoliko nisi ovde kupio ili nemas garanciju, javi se..,

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 18 June 2012 08:38 PM   [ # 5 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2010-12-20

Kupljen je u Macoli. Zato i pitam, da li da nosim u Macolu ili u iStyle?

U svakom slučaju sam mislio da sačekam da izađe ML, jer sam planirao da odradim restore, i taman da vidim da li će problem da se pogorša u međuvremenu. (A i da vidim da nisu krivci MagicPrefs ili BTT, iako mislim da nisu…)

Profile

Posted: 19 June 2012 10:31 AM   [ # 6 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Sve jedno da si ga kupio i u tehnomaniji, oni će opet proslediti iStyle-u jer samo oni mogu/smeju da rade računare u garanciji. Ovako ako ga odneseš tamo, imaćeš direktan kontakt sa serviserima. Ja lično više volim takvu komunikaciju nego da vratim u radnju gde sam kupio, pa oni šalju u servis. Čak mislim da se možeš i dogovoriti da oni urade dijagnozu, ako treba poruče deo, a dok čekaš deo, i dalje koristiš računar… Naravno, imaš pravo i u macolu da ga odneseš, ja sam ti naveo samo praktičan razlog.

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 20 June 2012 01:31 PM   [ # 7 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2010-12-20

Pa onda ću to i da uradim. Zato sam i pitao, jer nisam znao ko ima ovlašćeni servis…

Nego, usput da pitam… Jel servisiraju i iPhone u iStyle-u?

Profile

Posted: 20 June 2012 01:37 PM   [ # 8 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

iStyle je ovlašćeni servis, iako Macola ima ovlašćene servisere, ali je to sad druga priča, i tebe kao kupca ne treba da smara. Što se tiče telefona, preporučujem da ga nosiš u macolu, jer koliko je meni poznato, iStyle nema servis. Ako je telefon u garanciji, bojim se da ćeš ga morati slati na popravku van Srbije.

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile