Treba da kupim MacBook, pa imam neka pitanja…
1. Da li je potrebno da MacBook neko vreme stoji na punjaču pre nego što se prvi put uključ ili može da se uključ čm se izvadi iz kutije? Da li to utiče na trajnost baterije?
2. Za šta je ona registracija koja se popunjava kad se Mac prvi put uključ? Je l’ to za neku Appleovu garanciju ili je to nešto drugo? Da li Mac treba da se registruje na onog na kog se vodi i garancija ili može na bilo kog iz kuće? Na primer, ako je garancija na ćaletovo ime, da li onda Mac treba da se registruje isto na ćaletovo ime ili ne mora?
3. Onaj trial .mac nalog što se nudi prvi put kad se uključ Mac (video sam to u nekim klipovima o MacBooku na YouTube); da li to može da se aktivira kasnije ili se ta opcija nudi samo prvi put kad se uključ Mac? Koliko traje taj trial .mac nalog? Šta se tačno dobija tim trial .mac nalogom? Šta bude nakon isteka tog trial naloga?
4. Da li je bolje da se Leopard updateuje na 10.5.2 odmah, pa da se onda instaliraju dodatne aplikacije ili je svejedno da li će da se updateuje odmah ili kasnije nakon što se instalira Perian, VLC, i još neki programčći?
5. Kako je najbolje da se deinstalira onaj Office Trial? ÄŒitao sam na ovom forumu da se neke aplikacije bune zbog nekih Office-ovih fontova, pa bih odmah deinstalirao Office da mi ne smeta jer mi Office i ne treba kad ima iWork.
6. Da li uz OS X dolazi i Flash plug-in ili je potrebno instalirati taj Flash plug-in ručno?
7. Koji program preporučujete za otvaranje RAR arhiva, a da je besplatan?
Post edited by: indijanac, at: 2008/03/20 00:00