Gledao sam skoro neke članke o tome kako Thunderbolt funkcioniše… malo detaljnije da se informišem o prednostima koje bi Thunderbolt mogao da ima… i koliko sam shvatio, bilo koje parče hardwarea koje može da se nakač na PCI-Express bi trebalo bez problema da radi i peko Thunderbolta, samo kad bi proizvođač hardwarea ubacili podršku za Thunderbolt…. što bi značlo da bi mogla da se napravi neka aždaja od grafičke kartice koja bi samo mogla da se bocne u Thunderbolt i da to radi kao da je takva grafička ugrađena u taj Mac… znač i najslabiji Mac Mini ili MacBook Air bi mogao da ima vrlo velike mogućnosti za upgrade preko Thunderbolta.
Tražio sam malo na Google nešto na tu temu i već postoji prototip takve grafičke… postoje i klipovi na YouTube u kojima se vidi da to zaista lepo radi i u praksi i da nije samo neka teorija.
Sad nam samo ostaje da se nadamo da će Apple u nekoj skorijoj budućnosti da napravi neku eksternu grafičku za slabije Macove ili bar da puste 3rd party kompanije da naprave to.
Post edited by: indijanac, at: 2012/11/03 00:44