Servis ili serviser za Mac ????
Posted: 06 November 2012 07:48 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  6
Joined  2011-01-31

POzz Drugari, kao sto sam naveo u proslom postu posedujem iMac koji ima 1TB HDD Koji ce uskoro da ‘vrisne’, kako kazu dobri ljudi iz appla- posto sam iMac kupio od llika pravo iz ruke ne posedujm nikakvu dokumentaciju, sto znaci da ce mi tesko ko priznati garanciju ili cu uspeti da zamenim hdd za dzabe, mada ziveci u Srbiji mislim da ce to ici tesko i za one koje i imaju svu doumentaciju. Moje pitanje je .. da li znate servis ili servisera koji mi moze pomoci da zamenim HDD a da to nije iStyle ili Macola, sada sam pogledao na web-u i u iStyle radni sat kosta 4 000 din .. sto ce reci da ce popravka premasiti cenu kostanja novog harda!, na macolimnom sajtu nema Cenovnika ali predpostavljam da cena ne varira mnogo!, By the way ne bih dugo da cekam da zamenim hard jer svi podaci vezani za posao su mi na njemu

Hvala Ivan 😊

Profile

Posted: 06 November 2012 10:25 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  196
Joined  2010-09-03

Hmm…ajmo polako..  Kad odeš na Apple pa na support pa ukucaš serijski proveri dokad ti važi garancija.. Brz obzira što ne poseduješ dokumentaciju možda je još pod garancijom. Ako sam dobro razumeo poseduješ HDD koji obuhvata ona replacement akcija pošto je faličan i Apple ti je ovih dana poslao mail ?
  U svakom slučaju, iStyle je trenutno jedini ovlašćeni servis kod nas (o Begramu zaista ne znamo ništa) i trebalo bi makar da im pošalješ mail sa serijskim brojem da ti provere. Što se zamena harda tiče, ja kada sam ih pitao koliko je dodavanje SSDa u iMac pored postojećeg harda rekli su samo 1500din bez pomene radnog sata…(što ipak treba potvrditi).
E sad ako nemaš garanciju 😉 Pitaj kakva je cena u Macoli (i postuj na forum da znamo) pošto imaju sertifikovanog servisera i jako lepo sređen servis. Što se freelancera tiče…pogledaj malo po forumu… fl45h tj idoktor.biz ima jako lepe cene i jako je korektan ali je u Novom Sadu (poslao sam par drugara iz NSa do njega, što sa iPhonovima što sa Macovima) 😉  Sigurno ti može izaći u susret bar još par iskusnijih članova tipa Mario ili RingeRaja…
Toliko od mene, pa kreni redom 😉

Signature 

A Smile Can Hide A Thousand Words

Profile

Posted: 06 November 2012 11:18 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Ako nemas, racun, istekla ti garancija, ili ti ne zele zameniti iz nekog razloga u zvanicnim servisima iako je u replacement programu, mozes par stvari da uradis. Prvo da kontaktiras prodavca da proveris da li ima racun, drugo bez obzira na odgovor zvanicnog servisa, posaljes email Apple-u sa pitanjem i kazes da si izgubio racun, trece probas da kontaktiras neki od Apple servisa u okolnim zemljama sa istim pitanjem, naravno ako ti je usput da putujes.

To sto je disk u replacement programu ne znaci da je neispravan vec da postoji veca verovatnoca otkaza, i najbolje je da bitne podatke bekapujes na externi disk a koristis taj racunar normalno i dalje, da ne placas nekome ugradnju bez potrebe. Ako se desi da disk otkaze uspori, ispusta cudne zvuke, onda ga menjas.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile