Tu bi trebalo nešto što HDMI signal pretvara u Display Port signal i onda ga pušta kroz Thunderbolt… znač, neće oni thunderbolt-to-nešto-drugo adapteri (za povezivanje Maca na neki dodatni monitor); nego bi trebalo nešto što funkcioniše u suprotnom smeru (što bi bilo komplikovanije da se napravi). Da li to uopšte neko proizvodi, ne znam (tražio sam na Google i nisam našao ništa konkretno); ali takav adapter uopšte ne bi bio jednostavan jer bi njegov posao bio još komplikovaniji od HDMI-to-DisplayPort adaptera, koji uopšte nisu bili jeftini (po forumima sam našao informaciju da su koštali oko 100-200 dolara); a kad je neka tehnologija komplikovanija, onda je obično i skuplja. Neka najjednostavnija opcija koja mi pada na pamet da se od HDMI signala dobije slika preko Thunderbolta (nije baš praktična, al’ mogla bi da radi poso ako neko baš mora da priključ HDMI na iMac ili neki Thunderbolt monitor) je da neko kupi neku matičnu ploču koja prima HDMI i ima Thnderbolt, pa da sklopi neki kompjuter koji bi samo za prosleđivanje slike služio, ali to samo u slučaju da nema drugu opciju (na primer, ako to baš mora da radi sa nekog PC laptopa ili ako neko hoće da povezuje neke uređaje koji imaju samo HDMI izlaz, a ne može da ih prepravlja) jer bi bilo bezveze da neko pravi poseban računar samo za to ako ima neku drugu opciju. Ako bi se pravio neki adapter za to i on bi bio ili nešto kao mali kompjuter ili nešto vrlo blizu, obzirom na to šta bi sve morao da ima unutra da bi to radilo (pošto Thunderbolt nije samo video signal, nego ima mnogo veće mogućnosti, pa mu je i dosta komplikovaniji hardware potreban).
Što se tiče one teme koju je Akaka našao… koliko sam shvatio onako na prvi pogled, taj što je uspeo da poveže to je izgleda u PC ugradio grafičku karticu koja već ima Mini Display Port na sebi, a i njegov iMac ima Mini Display Port, pa ih je onda samo povezao normalnim Mini Display Port kablom. Kod tebe je već situacija dosta komplikovanija jer nemaš ni DisplayPort ni Thunderbolt na laptopu.
Kada bi ti hteo da povežeš neki Mac na iMac, onda bi imao i jednostavniju opciju da ti preko iMaca koristiš drugi Mac iz target disk mode, ali PC to ne podržava.
Tako da ti jedino ostaje ovo što je Darko pomenuo i slična rešenja.
Post edited by: indijanac, at: 2012/11/17 20:39