Serbian Macintosh User Group

Prvih deset godina

Prvih deset godina

Drugog aprila se navršava deset godina od kada se nas petnaestak sastalo u galeriji Ozon i dogovorili se formiranja korisničke grupe vlasnika Macintosha i ostalih proizvoda kompanije Apple. Tada smo se dogovorili da napravimo i ovaj forum na sopstvenom serveru koji se tokom ovih deset godina selio četiri puta: prvo je bio na poprečnoj vezi sa Eunetom u galeriji Ozon (i preživeo nekoliko gašenja od strane noćnog čuvara i jedno krečenje sa sve štemovanjem zidova bez zaštite - vadili smo komadiće cigle iz kućišta).

Po prestanku Ozonove saradnje sa Eunetom morali smo privremeno da preselimo server u kancelariju jednog člana na slabom internetu, pa na nešto bolji internet kod drugog člana, da bi se konačino zaslugom MMX-a i ljudi iz CRI-a skrasili kod njih na housingu gde smo i danas - server se poslednjih nekoiko godina nalazi u zgradi ‘Beograđanka’.

Promenili smo i sam server, do pre nešto više od godinu dana sajt, email i ostale servise je obezbeđivao jedan PowerMac G5 radeći prvo pod Pantherom (10.3) posle pod Tigerom (10.4), da bi to danas bio Mac mini server, model iz 2010. godine čji je CPU Core 2 Duo na 2.54 GHz, sa dva diska od po 500 GB u mirroru i 8 GM memorije na kojem radi Mavericks Server (10.9).

Desetogodišnjicu naše korisničke grupe ćemo obeležiti u nedelju, 05.04.2015. godine u Klubu Doma omladine Beograda koja se nalazi na prvom spratu pored sale Amerikana, početak je u 11 časova.

Tokom proslave će se obaviti javno snimanje epizode Infinitum podkasta (http://www.infinitum.rs) posvećene ovom događaju i samoj korisničkoj grupi.

Vidimo se!

 

Komentarisanje je isključeno.