< 1 2 3 4 > 
3 of 4
Potrebne instrukcije i pomoc ...
Posted: 28 October 2006 01:45 AM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

ah, to li je bila lampa… hvala na infou 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 28 October 2006 03:31 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Što se broja aktivnih aplikacija tiče meni su stalno pokrenuti Mail, Eudora, Safari, Skype, iChat, od procesa Menu Meters, Boinc. Tome treba dodati 4D, 4D Insider, Preview u kojima provodim najviše vremena, nekada i sa otvorene dve kopije 4D-a. Sve to na Tiataniumu 867 MHz i 768 MB memorije.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 29 October 2006 02:00 AM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Na mom proslom MacPro-u takodje instaliran Panther i samo updaetovan,radio skoro 3 godine bez apsolutno ikakvih problema

Van konteksta, al kako niko nije primetio da je čovek imao MacPro tri godine pre nego je napravljen? :blink: Ako sam ja dobro razumeo napisano.:whistle:

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 29 October 2006 11:55 AM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  106
Joined  2006-10-04

Nisi dobro razumeo to je ocigledno:laugh:

Signature 

\"You know what the scariest thing is?
To not know your place in this world.
To not know why you are here.
That’s just an awful feeling.”

Profile

Posted: 29 October 2006 11:56 AM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Imao sam G5 ,pa ti vidi od kada je napravljen G5 pa izracunaj koliko je to godina;)
I to ne pricam o iMac-u:blink:

Signature 

Profile

Posted: 29 October 2006 11:57 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

I kada kazem MacPro mislio sam na Power Macintosh G5;)

Post edited by: oracle, at: 2006/10/29 12:10

Signature 

Profile

Posted: 29 October 2006 12:21 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

I kada kazem MacPro mislio sam na Power Macintosh G5;)

Aman, znam 😉 al sto si to priznao tek u trecem odgovoru na moju poruku? 😊

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 29 October 2006 07:03 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Hmm kako to mislis ‘priznao’?:huh:
Nemam ja sta kome da priznajem,samo sam rekao da ja sve Macove od miline zovem MacPro,bio to intel ili G5.😉
A G5 sam zaista od trena kada sam ga kupio pa do trena kada sam ga prodao jednostavno koristio bez ijedne reinstalacije OS-a 😊

Signature 

Profile

Posted: 29 October 2006 10:23 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

hehe, jedno vreme je iz miloste na mom ruskom motociklu pisalo: ‘Norton’ 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 30 October 2006 07:12 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

madamov wrote:

Što se broja aktivnih aplikacija tiče meni su stalno pokrenuti Mail, Eudora, Safari, Skype, iChat, od procesa Menu Meters, Boinc.

Što i Mail i Eudora? Kakva je Eudora danas? Ja sam je koristio pre 100 godina na Win.

Profile

Posted: 30 October 2006 07:41 PM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

voyager wrote:

Što i Mail i Eudora? Kakva je Eudora danas? Ja sam je koristio pre 100 godina na Win.

Koristim Eudoru već 12, možda i više. godina, od kada je moglo kod nas prvi put da se koristi POP3 protokol na nekim sistemima (otprilike kada se na UBBG, tj. ETF, moglo kačti korišćenjem PPP-a). U svakom slučaju, imam u njoj poruke stare i preko deset godina. Otprilike u to vreme sam firmu u kojoj sam radio (Macovi, naravno B) ) povezao na Opennet preko kojeg smo razmenjivali email UUCP-om, a Eudora na Macu je bila jedini email klijent koji je u to vreme mogao direktno da čta UUCP-ov mbox format. Na primer, Windows Eudora to nije mogla. Kod današnjih email kijenata me strašno nervira što sve drže u jednom fajlu (dobro de, Mail je to vrlo malo izmenio, svaki nalog ima svoj folder ili mbox); pa kada bekapuješ email poruke, a ja to radim jednom dnevno, tj. jednom dnevno bekapujem ceo moj home folder osim iPhoto library, uvek bekapuješ sve email poruke, a to znač da uvek bekapujem oko 1 GB podataka. A kod Eudore je jedan mailbox najobičniji tekst fajl.

A Mail koristim za IMAP naloge, tu se Eudora slabo snalazi, evo kada je Ghadafi slao modifikovane predloge za logo nije umela da povuče attachment kako treba, sve mi je strpala u poruku umesto da ga dekodira i prikaže kao fajl.

Inače, Eudora 6.2.4 je poslednja verzija koja će postojati u tom obliku, nova Eudora će biti potpuno Open source i zasnovana na Thunderbirdovom engineu. To je vest od pre jedno mesec dana, a pre toga je najavljivano da će Eudora 7 za Maca biti Cocoa aplikacija (sada je Carbon).

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 30 October 2006 08:07 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pa i Tbird ima mbox mailboxe 😊

Nego..meni treba..‘pomoć’ 😊

Nije da mi to toliko smeta, je iMac dobre zvučnike, ali imam problem da uštekam svoje JBL Creature zvučnike, koji imaju običan 3.5mm džek. Kad ga probam ubaciti u iMacov že’m'ski konektor za slušalice/zvučnike on uđe samo do pola. Zvuk se čuje na zvučnicima tek ako maximalno pojačam, ali i tada je to sa 10% originalne snage.

Kao da postoji neka fizička prepreka koja blokira ulaz do kraja. A koliko sam video konektor na iMacu je čst i ništa nema u njemu. I onaj pored 3.5mm konektor ima isti problem.

Koji im je đavo?

Profile

Posted: 31 October 2006 07:09 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Kad ga probam ubaciti u iMacov že’m'ski konektor za slušalice/zvučnike on uđe samo do pola. Zvuk se čuje na zvučnicima tek ako maximalno pojačam, ali i tada je to sa 10% originalne snage.

Ovo ne bi moglo da se desava, tj. ako je gurnut samo do pola mozes da imas samo jedan kanal, dzaba pojacavanje. A ako isti jack guras u Mic rupu i ni tamo nece da udje onda ti taj JBL muski nesto bas i nije kako treba.

Signature 

Profile

Posted: 31 October 2006 08:49 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Ma probao sam i džek od slušalica..ista priča, a evo sad sam probao i druge slušalice, pa i one ne ulaze do kraja (već isto kao i ove dvoje prethodne); ali se na njima zvuk čuje normalno.

I sad budi pametan.

Profile

Posted: 01 November 2006 05:31 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ma probao sam i džek od slušalica..ista priča, a evo sad sam probao i druge slušalice, pa i one ne ulaze do kraja (već isto kao i ove dvoje prethodne); ali se na njima zvuk čuje normalno.

Rekoh, probaj da na (ugasen) komp uguras taj jack u MIC ulaz. Ako ni tu ne ulazi, tja, ma nemam pojma. :( Cisto me zanima a mozda nesto ipak skontamo.

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 > 
3 of 4
‹‹ QuadXeonIntel Macpro      Kako radi Mac mini? ››