voyager wrote:
Što i Mail i Eudora? Kakva je Eudora danas? Ja sam je koristio pre 100 godina na Win.
Koristim Eudoru već 12, možda i više. godina, od kada je moglo kod nas prvi put da se koristi POP3 protokol na nekim sistemima (otprilike kada se na UBBG, tj. ETF, moglo kačti korišćenjem PPP-a). U svakom slučaju, imam u njoj poruke stare i preko deset godina. Otprilike u to vreme sam firmu u kojoj sam radio (Macovi, naravno B) ) povezao na Opennet preko kojeg smo razmenjivali email UUCP-om, a Eudora na Macu je bila jedini email klijent koji je u to vreme mogao direktno da čta UUCP-ov mbox format. Na primer, Windows Eudora to nije mogla. Kod današnjih email kijenata me strašno nervira što sve drže u jednom fajlu (dobro de, Mail je to vrlo malo izmenio, svaki nalog ima svoj folder ili mbox); pa kada bekapuješ email poruke, a ja to radim jednom dnevno, tj. jednom dnevno bekapujem ceo moj home folder osim iPhoto library, uvek bekapuješ sve email poruke, a to znač da uvek bekapujem oko 1 GB podataka. A kod Eudore je jedan mailbox najobičniji tekst fajl.
A Mail koristim za IMAP naloge, tu se Eudora slabo snalazi, evo kada je Ghadafi slao modifikovane predloge za logo nije umela da povuče attachment kako treba, sve mi je strpala u poruku umesto da ga dekodira i prikaže kao fajl.
Inače, Eudora 6.2.4 je poslednja verzija koja će postojati u tom obliku, nova Eudora će biti potpuno Open source i zasnovana na Thunderbirdovom engineu. To je vest od pre jedno mesec dana, a pre toga je najavljivano da će Eudora 7 za Maca biti Cocoa aplikacija (sada je Carbon).