< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 8
Nov iMac? Da ili Ne?
Posted: 20 September 2009 06:01 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Da se nadovezem na Castor-a

Video:

Trenutno goni FCP na MacBook 2.4, sve radi sve je fino ali kada treba da izrenderujem nesto ili da odradim eksport nekoj vecoj rezoluciji muka ziva, ipak MB nije namenjen za video ali sledeca masina koju ja uzimam je MacPro.

Audio:

I ovo sljaka besprekorono, ali kada podignem jedno pet-sest Omnisphere-a i par Battery-a nastaju problemi radi sve ali moras da se nacekas dok predjes sa VST-a na VST-i, a ako otvorim jos jedan projekat sa isto toliko cuda Logic se samo ugasi.

Zakljucak:
Nikad ne znas za sta ce ti trebati racunar danas, sutra, nekad u buducnosti. Sa MacPro zavrsio si pricu zvana grafika/video/audio za sledecih, ako ne 10 onda bar 5 godina. Ako ces samo peglati filmove, muziku i net onda zabodi nesto jeftinije i uzivaj.

U sustini ti si vec odlucio sta da uzmes 😊

Post edited by: Markooo, at: 2009/09/20 18:02

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 20 September 2009 06:12 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Svi Mac Proovi imaju 4 baya za HDD-ove 😊
Power Macovi imaju 2 😊

Power Mac G5 (2 HDD-a u gornjem desnom uglu)

[img size=350]http://www.wired.com/news/images/full/pmg5_inside_f.jpg[/img]

Mac Pro (4 fioke za diskove malo iznad sredine)

[img size=350]http://www.digitalartsonline.co.uk/images/news/6001/macpro_inside.jpg[/img]

Proovi takođe imaju i eSATA konektore na ploč, koji se mogu sprovesti do zadnje strane mašine.
http://www.newertech.com/Static/articles/article_macenstein_eSATA.html

Što se RAM-a tiče, primaju svi (osim najnovijeg najslabijeg modela, koji prima 8GB max) 32GB 😊

Potvrdiću i Castorovu priču o zameni grafičke. Imao sam Quad na 2.66 prošle godine i tada sam kupio grafičku za PC, ATI X1950XT 512MB za 50€ i flešovao je bez problema Mac BIOS-om i eno, i dan danas lepo radi kod novog vlasnika 😊

Profile

Posted: 20 September 2009 06:13 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

@Marko i Castor Potpuno ste u pravu i nema sta da se polemise da li je MacPro bolji ili ne. Da nije bolji ne bi ni postojao i ne bi u startu bio skuplji od iMac i drugih slabijih macova 😊

Ja sam na osnovu ovih stvari koje je MacDoole rekao

Mislim da mi je MacPro malo previše, odnosno malo nepotreban

Koristio bih ga za sve pomalo, ali ništa preterano zahtevno.

Što se tiče snage potpuno sam zadovoljan sa MacBook-om

iMac izgleda SAVRŠENO i to je možda i glavni razlog kupovine

zakljucio da coveku treba iMac i da mu trenutno nije bitna stavka nadogradnje sistema i povrata investicije na duži period…mada nikad ne znas sta ce ti sutra zatrebati. U svakom slucaju mislim da ne moze da pogresi sa izborom masine, a super je sto ste mu svi prezentovali prednosti/nedostatke pojedinih 😊

AjPozdrav :laugh:  (iBye)

Profile

Posted: 20 September 2009 07:10 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

@Markooo: Da, ali ne bave se svi profesionalno multimedijom.

@castor: Pokušaj i ti da shvatiš da Mac Pro nije svakome potreban.
Powered USB hubovi rešavaju problem malog broja portova; hard ako ne umeš/ne možeš sam da ubaciš u iMac ima barem ovde nekolicina ljudi koji će ti to uraditi i za manje od flaše rakije; a što se dugotrajnosti i isplativosti tiče - meni iMac već sad duže traje nego bilo koja prethodna PC konfiguracija koja je zastarevala na godišnjem nivou (i pritom nikad nisam uzimao high-end PC); a ne planiram skoro da ga menjam jer - guess what - radi šta mi treba, i k’o što sam već time smarao - već sam na njemu više zaradio nego što sam inicijalno uložio.

Lepo kaže vladans - na osnovu čovekovog opisa, Mac Pro je overkill.
Mislim, merkao sam ćalcima da uzmem Mini, što je za njih overkill, ali kako vidim, ti bi krenuo da me ubeđuješ da treba i njima da uzmem Mac Pro jer je on bolji.

Mac Pro jeste ‘bolji’, ali mi ne treba privatni mlaznjak, ako putujem do Novog Sada i to retko.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 20 September 2009 07:42 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

[img size=450]http://i221.photobucket.com/albums/dd306/djreconnect/yo_taylor_16copy.jpg[/img]

Signature 

Profile

Posted: 20 September 2009 08:09 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

:laugh:

Signature 

&#63743; MacBook Pro 17inch Unibody
&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 20 September 2009 09:14 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

lol

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 20 September 2009 10:37 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Prejebah se za cijenu i model, a Mambo me izbacio u Visitor-a, pa moram novi post…

MacBook Pro 13’ 2.53 GHz (Unibody); (macbook pro 5.5); 4GB RAM, nVidia GeForce 9400M 256MB, HDD 250GB, Proizveden u junu 2009. Kao nov.
1100€

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 20 September 2009 11:00 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

castor wrote:

Slažem se da možda ‘malo pretjerujem’, ali ako se pogleda malo bolje, Apple ima svega dve mašine - MacPro i sve ostalo što je samo remix (Mini/iMac/MacBook(Pro/Air)). Nažalost, nema 2/3/.../55 grupe proizvoda koji se može nazvati kompjuterom, nego samo ove dve)

Da ga ne pretera malo, a? Ako ti Intel nije imperativ (a ako jeste, kako si živeo do sad??); šta fali Power Macovima G4/G5? Na ovome ljudi rade najozbiljnije poslove, ali ako nekom treba za svakodnevni surf, muziku i slično, pa zar nije i više nego dovoljno?

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 20 September 2009 11:17 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

[img size=450]http://i221.photobucket.com/albums/dd306/djreconnect/andrej.jpg[/img]

Signature 

Profile

Posted: 21 September 2009 12:32 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Potpuno se slažem sa čnjenicom da je MacPro bolja mašina sada i u budućnosti. Isplativija je na duže staze i sigurno bi mi koristila još bar 5 godina ali ja želim iMac.
Jedino što me zanima je da li je neko imao ili čuo da je neko treći imao problem sa ekranom na trenutno aktuelnom modelu?
Ako niko nije imao problem sa 20’ modelom koji prodaje Mario, uzeću taj kod njega. Super ću da uštedim, a mašina mi opet zadovoljava potrebe. Jedino ako je extra očuvan.
Čim uzmem iMac, nov ili polovan, odmah ću instalirati fan control i ubrzati ventilatore toliko da ne prave veliku buku, za svaki slučaj.

Sada me samo zanima koliko vas NEMA problema sa ekranima na 20’ modelima?

Ako je panel loš, vrisnuće posle nekog vremena sigurno, samo je pitanje kada. Jer ako mi radi CPU na 100% 6 sati, onda ga ni cooler na 100% ne može dovoljno ohladiti. Tako svaki drugi, peti, deseti dan i ekran će da vrisne.

MacBook mi je na leru oko 50 stepeni na 1800RPM, a kada ga upregnem par sati, temperatura ne pada ispod 80 stepeni, a čuje se kao usisivač, oko 6000RPM. Verujem da je slično i na iMac-u.

Profile

Posted: 21 September 2009 12:45 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Dachaz i VladaNS karme za razumevanje!

Profile

Posted: 21 September 2009 12:45 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Dude, 24’ iMac (1st gen) mi u najtoplijim letnjim danima nije prelazio 60C (i to GPU diode koji je uvek najtopliji).
80C?! Wow!

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 21 September 2009 12:55 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Evo recimo sestra moja ima iMac 20’ i kod nje nije instaliran smc fancontrol i komp radi samo u toku dana, odnosno kada ga koristi jer ga ona gasi noću. Ne zato što joj nešto smeta nego tako je navikla i tako radi.

Koristi ga malo manje od godinu dana i nikakave probleme do sada nije imala ni sa čm, a ni sa ekranom.

Jedino što je nedostajalo su USB portovi, pa je nabavila USB Hub (Powered) sa čak 10 portova!!! Mislim da joj i to nije dosta :lol:

Interesuje me samo jedna stvar, čme ga ti to opteretiš na 6-7h FullLoad?

Problem na monitorima ne nastaje usled zagrevanja CPU-a već HDD-a.

Kod MacBook-ova je drugačja priča oni se više greju od iMac-ova jer imaju manje mesta prostora unutra, a i ima manje fan-ova. Pogotovo ako ga držiš u krilu.

Signature 

&#63743; MacBook Pro 17inch Unibody
&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 21 September 2009 12:56 AM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-08-26

Dachaz jel to model Late2006? Ako je taj onda imamo isti CPU. 2.16GHz C2D

Baš pre neki dan sam neki bezveze video snimak radio u iMovie i zalepio ga je na 100% i tako cepao 2 sata i temperatura nije padala ispod 80 stepeni, ali tako je od prvog dana. Nešto je konvertovao, ne sećam se.

Post edited by: mac doole, at: 2009/09/21 00:58

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 8