To sve jede memoriju.
Ma i zelim iMac 27’ da uzmem bas zbog toga, imam 19’ pro monitor, ali mi i ovde vec ispadaju oci koliko sedim svaki dan. Mislim da je iMac 27’ pravo resenje za mene. 😊
Znaci C2D moze da odradi posao… samo je pitanje koliko ce ta konfiguracija biti aktuelna. Sa i5 mogu da teram minimalno 3 godine.
Sećam se da sam čtao za Mac Proa da malo brže radi kad mu je popunjeno svih 8 slotova za RAM, a kod iMaca je verovatno ona dual-channel fora, tako da ganjaj ili 4 ili 8GB RAM-a, ne 6, jer sa 6 ne možeš da imaš 2 ista modula.
Da, da.
Ma za pocetak 4GB RAM-a.
Zna li ko jel staviti RAM u iMac plug n play ili moras da nosis u ovlascen servis?
Nadam se da ne moraju staklo da skidaju.
Prošli modeli se nisu morali nositi u servis, a dobru praksu je Apple nastavio i sa ovim modelima. Štaviše, sad imaš 4 slota za RAM, pa ne moraš izbacivati postojeća 4GB, kad odlučš da pređeš na 8GB. A pošto su prisutna 4 slota, u ta druga dva možeš staviti i 2x1GB, pa bi i ta dva trebalo da rade u dual channelu.
... dok je 27-ica sa 4GB RAM-a brža za nekih 6-7% u radu od one sa više od 4 GB RAM-a…
Otkud to da ja Mac brzi sa manje RAM-a u odnosu na istu masinu sa vise RAMA?!?! Nije mi jasno… jel to neka fora samo za iMac 27’ ili vazi za sve iMac-ove?
Bash treba da uzmem iMac 21.5’ sa radeonom koji po defaultu dolazi sa 4 giga i razmisljam se da dodam jos 4 giga. Btw koliko moze da kosta tih 4 giga? Posto po zvanicnim apple prodavnicama se prodaju po 6-7000 dinara!!!
Tako kažu u testu koji je objavljen u vijesti ovdje.
Tako kažu u testu koji je objavljen u vijesti ovdje.
Potpuno si u pravu. Totalno sasava stvar.
Ako imas 8 giga (u cetiri slota); radice sporije, nego 4 giga (u dva slota) ali opet ako koristis aplikacije koje intenzivno koriste memoriju radice brze sa vise memorije bez obzira sto je inace ova sporija?!?!??!
Jedino sam shvatio da bi bilo najidealnije ugurati u dva slota module od po 4 giga ako zelis 8 giga ukupnog rama koji ce pri tom biti brzi nego ako imas 8 giga rasporedjenih u cetiri slota… a pretpostavljam da takvi moduli kod nas kostaju zilijardu dinara… BAH!
Mislim da ce mi kao i do sada 4 giga biti sasvim dovoljno 😊
Ali se to onda potpuno kosi sa logikom i testom koji je mislim http://www.xlr8yourmac.com/ prikazao. Tamo je, kao što sam rekao, prikazano da je Pro sa svim popunjenim slotovima bio brži, od iste mašine sa delimično popunjenim slotovima. 😊
Bila je fora pre par godina da izvade englesku tastuturu, pa onda ti prodaju posebno srpsku, iako bi trebalo da ti ništa ne naplate, ako već mašina dolazi sa svim što je napisano.