Evo zvao ih.
Kaze riba, kao to je ta cena nego oni zbog njih moraju kao nesto da kucaju tastaturu posebno…. sta god to znacilo. Ne znam, poslao sam mail Apple-u, bas me zanima sta ce reci oni :D
Pa dobro, ako je pisalo da je recimo 180.000 cena, a oni na profakturi napisali 170.000 + 10.000 za tastaturu, onda je to ona priča koju sam spoemnuo, baš te onda briga 😊
Pa…bas mene briga briga, ali cekaj malo - to nije profi. Pise da je tastatura CR, znaci nasa tastatura, to sigurno ne salje Apple, ako je vec tako, gde je onda EN/UK tastatura? :D
Pitam ja devojku, ok a jel ja to ond dobijam 2 tastature? 😊
Sledece pitanje je bilo, ako sutra platim, da li to znaci da ocekujem u petak iMac ispred vrata?
Ona nije znala nista o tome, ni dostava kako ide, ni kako nakon placanja itd.
Sad cete svi reci - pa ovo je Srbija.
Slazem se, ali mene ovakve stvari nerviraju.
Da Vi imate Apple store, da li biste zaposljavali ovakve radnike?
Ja jedino sto moram kao kupac je da imam novac i tu se sve zavrsava - oni moraju sve ostalo.
Uz rizik da budem šovinista, previše si očekivao od devojke, koja radi tu samo zato što je devojka i zato što zna da ga drži. Miša.
Da si u iStyleu dobio Nemanju ili u Macoli Peđu, znali bi ti objasniti šta i kad. Jeste ovo Srbija, ali to nije razlog da ne znaš kad će ti roba stići. To je pre svega nesposobnost prodavca da obuč radnika da zadovolji mušteriju.
Nego, ja i dalje ne razumem. Jesu ti na tu cenu iMaca sa sajta fakturisali dodatnih 7000 za tastaturu?
U principu, šalje Apple svakakve tastature, samo one onda idu u drugom kontingentu, pa poručuješ xy tastatura i xy iMacova. Tj. vrlo verovatno da sa iMacom na naše tržište ne stiže tastatura.
Tako isto su radili u Comtrade-u. Nema tastature u kutiji uz priču da se za naše tržište posebno pakuju. Ne znam kome je to od prodavaca prvom palo na pamet, ali zaista imaju veliku volju da zarade. Lepo sam se tu okrenuo i pozdravio sam njima i kupio MB u HU.
Mislio sam da se ova situacija neće ponavljati sa novim iMac-ovima, jer oni imaju wireless tastaruru (kao da je to neki razlog :( ); ali i zato što misllim da su ljudi ipak obavešteniji o Mac računarima sada nego ranijih godina. Samo mogu reći - sramota.
Kad sam ja uzimao iMac 24’ od Shikija (Milosa sa bench-a) skrenuo mi je paznju da su mu u PIN-u prodali iMac bez tastature i da je istu morao da kupi sam…
btw. sto se tice poslovnosti nasih prodavaca- slobodno zaboravite na mail-ove firme GlobeNet koji stoje na sajtu, na njih vam nikada niko nece odgovoriti…zalosno :( I ne razumem poentu stavljanja istih na sajt ako nemaju nikakvu funkciju.
Kao kad sam jednom kupovao stampac, dosao kuci a ono nema USB kabela 😊)) Zovem ih ja, kad oni kao… pa USB se kupuje posebo, jos sam se ja skoro postideo svog pitanja.
jedva cekam da vidim Mercedes da prodaju bez tockova ili volana.
...ili jos bolje, volan i tockovi su dodatna oprema :D 😛
Ok, ali kako se boriti protiv ovoga. Ja kao kupac sam ovde na tankom ledu, po svemu sudeci treba da sam srecan sto su me i nazvali da kazu da ne moram cekati.
Uputicu Apple-u jos koji mail, malo podrobnije objasnjen i reci da nisam jedini slucaj.
Opet dolazimo do onog ko je kriv. Meni su recimo skrenuli pažnju kad smo devojci kupovali novi štampač da uz njega ne dolazi USB kabl. Štaviše, to je pisalo na kutiji. Znač sam proizvođač je predvideo da se naknadno kupuju kablovi.
Ovde se ne bruka Apple, jer ti sad nećeš reći Pu mamu im američku, nego ostavljaš komentare na račun srpske poslovnosti. Bruka se firma koja ih ovde prodaje. A da im to treba nabiti na nos, treba 😊
Tomin ako piše na kutiji da nema USB kabla uz štampač onda ga i ne dobijaš. To je već staro par godina. Naročto od kada su cene štampača niže pa ih ljudi češće i menjaju. Nije to kao kad si pre kupio Epson LX-300 pa dobiješ i kabel. Sad ni sa njima nema jer može i na USB.
Ima još jedna dobra fora koju su neki ranije koristili.
Uvoze npr. štampač a posebno ide CD i uputstvo na srpskom.
Sve se uvozi kao deo proizvoda tj. repromaterijal.
Onda se to prizvede u Srbiji.
😛
Tako sam se i ja zacudio kad sam kupovao mog iMaca… odem u iStyle da ga preuzmem, kad ono pita me ona zena koja radi tamo:‘hoces internacionalnu ili srpsku tastaturu?’ Ja sam trazio internacionalnu zato sto prezirem ovu nasu… I ona uzme i skine mi sa police full size umesto da dobijem onu malu bez numericke u kutiji od iMaca u onoj ‘designed by Apple in California’ kutijici…