< 1 2 3
3 of 3
Genijalnost/idiotizam PowerBook G4
Posted: 30 March 2010 10:59 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

I ja sam zbog oljušteni šarki i počeo da šmirglam. Mislio sam samo njih, pa mi se usladilo 😊

Biće tastatura, radi se na tome, samo budi malo strpljiv. 😉

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 31 March 2010 01:27 AM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

e vidis to sa poliranjem nije losa ideja, javicu sutra kako se zvase jedna fina polir pasta, njome sam polirao pozadinu od iPhone 2G - rezultati nisu losi.
a ja sam mislio da ovog mog tita isto tako ismirglam pa ispoliram a onda neki auto lak u spreju u dve-tri ruke pa onda bezbojni lak na kraju.
mislim, to mi je neka logicna procedura, priznajem da nisam majstor za to, pa ako neko ima vise iskustva neka posavetuje.

Profile

Posted: 31 March 2010 11:38 AM   [ # 33 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-09-25

Meni je jesenas bila ekipa koja radi centralno grejanje,
I provalim da imaju neki filc za čšćenje bakarnih cevi,
neka mala krpica k’o čokoladica,kažu da ima svugde po gvožđarama i ostave mi komad,setih se ja starog ZIPPO
upaljača,uhvatim da peglam po njemu,za 10 min je izgledao kao ispod kalupa.!
Neverovatno moćna krpica,ne ostavlja riseve ni najmanje.
Tako da….ako ko naleti,neka proba slobodno,radi-provereno 😉
Lak u spreju dobro će mu doći.

Profile

Posted: 31 March 2010 01:26 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Koristite ‘Elektron’ za čšćenje šporeta sa krznom na bušilici. Ono će uglačati metal tako da neće imati porica i praktično ga možeš napraviti sjajnog kao aluminijumsko ogledalo. Zahteva dosta rada ali nikakva zaštita tipa laka ti posle nije potrebna jer nema korozivnog sloja, pukotinica gde počne patiniranje.
Metod se koristi na aluminijumu i sigurno radi, na ompu nism čuo da je neko probao, a nemam al kućište da probam, mislim zbog debljine zida aluminijuma i ugibanja pri glačanju.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 31 March 2010 01:41 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

karma za elektron i za filc

Profile

Posted: 06 April 2010 09:05 PM   [ # 36 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-12-11

Rasturio danas tastaturu. Kad se poskidaju kapice tastera, zatim one male ‘makazice’, skine se gornja folija sa gumicama. Sama tastatura se sastoji od još tri folije. Gornja na kojoj su iscrtani kontakti koji pritiskaju donje, koji su međusobno povezani štampanom vezom. Taj deo je ok i sve radi, proverio više puta. Donja ‘folija’ se sastoji od 2 tanje folije. Gornja samo prekriva štampane veze, ima otvore gde su kontakti koji se pritiskaju, koji su pak na donjoj foliji. Tu je problem! Ima gomila veza koje su oksidisale i u prekidu :(. Kako nema šanse da se ove dve tanke folije odvoje, zaključak je da mogu samo da plačem. Jednostavno, vodovi ne mogu da se poprave, jer je nemoguće doći do njih. Džabe sam se naoružao strpljenjen, provodnim flomasterom, i preciznim alatom.
I dalje kupujem tastaturu za moju makinu. Ili je možda pametnije da je prodam?

Profile

Posted: 30 April 2010 11:51 AM   [ # 37 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-12-11

Nasao sam tastaturu i mali je ko nov 😊. Jedno pitanje. Ne radi mi onaj MiniTube, ima ton, nema sliku! Sta da radim? U Safariju ima i oba, ali je slajd sou. Nahvatao sam i jedan disk od 40Gb, pa me zanima jel mogu da kloniram postojeci sa nekom usb fiokicom? Znam da ce da traje godinu dana, ali me mrzi da sve instaliram ponovo 😊; a i nemam firewire kuciste za hdd.

Profile

Posted: 30 April 2010 05:35 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  318
Joined  2009-03-04

Koliko ja znam iz disk utility-a možeš da kloniraš, tj napraviš image diska i spakuješ ga gde god hoćeš.

Ima samo jedan problem, ne znam da li možeš da napraviš image particije na kojoj ti je sistem koji upravo koristiš.

Ja sam imao problem sa particionisanjem novog Mac-a za linux i morao sam da defragmentujem glavni disk, ali sam ga butovao preko usb-a i onda radio defragmentaciju. Možda te za image i pusti, javiće se neko već ko je to probao…

Signature 

Make a system even a moron can use

Profile

Posted: 01 May 2010 09:04 PM   [ # 39 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3203
Joined  2005-05-07

Nece da moze to tako. Sa ppc-a usb ne radi boot, ubaci instalacioni disk osx-a i pokreni disk utility i napravi image na usb, fw ili interni disk samo na drugoj parciji. Ovo radi, a image sistemske particije sa koje je sistem vec u radu ne moze sto je i logicno…

Signature 

———————————————————————————————-
Mac mini, Mac16,10
iPhone 16Pro

Profile

< 1 2 3
3 of 3
‹‹ u vezi graficke za G5???      iMac 21.5’ ››