iMac i graficke karte
Posted: 08 September 2007 08:52 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Pošto imam mogućnost izbora između predzanje i nove mašine zainteresovalo me je koliko je X1600 bolja ili lošija od HD 2400 XT, čsto zbog nekih novijih igara koje će biti pisane za DirectX 10. E sad, jeste da je HD 2400 novija al po sajtu http://www23.tomshardware.com/graphics.html ispade da je osetno lošija od starije X1600!?

Jel ima neko da se razume u ovu problematiku? Jeste da je novi iMac nekako privlačniji od starog al ovo sa grafikom me dokusurilo. :(

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 11 October 2007 10:45 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

iskreno: i jedno i drugo je sranje.

nema igranja na middle range karticama.

24’ iMac iz 2006. sa 7300GT grafickom kartom jedva da moze da tera Quake 4 u 800*600.

2400HD je isto srednja klasa i nove igre nece moci da tera u vecoj reyoluciji od 800*600 sto je krsh na 24’ monitoru…

na neko 3D igranje zaboravi, gay sims-e uvek moze igrati na toj karti :D

kupi playstation3 za igrice 😉

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 11 October 2007 04:13 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

nema igranja na middle range karticama.

Ma šta mi napriča!
Možda Q4 radi očajno, ali je Q4 očajan sam za sebe. Nikad veće fame oko nikad gluplje igre!
Ja i dalje ne mogu da se naoduševljavam kako Ciderizovane igre piče dobro - one NFS-ove ne ispuštam iz ruku 😊

Igranje igrica je zabava, opuštanje, a ne budženje FPS-ova i ‘kome je veći’ sindrom.
Ako ne secka, ja ga igram.

A ako UT2K4 na 7300GT može da radi u 1920x1200 i da ekstremno retko zasecka, a PC ortaci neretko ni ne mogu da podrže toliku rezoluciju - ja ne vidim u čemu je problem! 😊

Slažem se ja da je cool imati kvadrilion eura i nabudžiti 4 grafičke u SLI i uživati u horu stršljena iz kućišta, ali je jednako tako moguće opustiti se i sa nekom ‘sranje’ grafičkom u iMac-u.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 11 October 2007 09:15 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

2400HD je isto srednja klasa i nove igre nece moci da tera u vecoj reyoluciji od 800*600 sto je krsh na 24’ monitoru…

Samo osnovni model na 2Gh ima 2400 karticu. A to ne da nije srednja klasa, već samo dno. Poenta je da je čak i stara 1600 bila bolja od nje.

na neko 3D igranje zaboravi, gay sims-e uvek moze igrati na toj karti :D

Sims, AoE, COD, XIII… su moje igre. Ne zahtevam mnogo ali mi filozofija krš grafike nije jasna. Npr. 5200 u G5-ci! 😠

kupi playstation3 za igrice 😉

Ma da, imam Mac i hoću da igram igre na njemu. :(

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 13 October 2007 01:09 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

Ati je opasno uprskao stvari sa 2x00 serijom. Pogotovo 2400 serija, teshko djubre.
Mada, ne krivim Apple shto su ih izabrali unapred (tj. naruchili velike kolichine) - velike nade su polagane u R600 sa svih strana. Ali, eto, shit happens…

Ironichno je da laptop ima bolju grafiku od desktopa 😊

Za sada, na mom 24’ iMac-u 2600Pro radi, recimo, dovoljno brzo. Mada me je vec par puta pogodio bag koji je Apple nedavno priznao, kada se GPU jednostavno zamrzne i desktop vishe ne reaguje.

Btw, ‘DX10’, kao takav, ne znachi puno na Mac-u 😊

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 15 October 2007 09:53 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

ljubisha pa sto se onda brines za 3D ako igrash te ‘2D’ igre??

dodushe i ja isto igram uglavnom 2D i to Heroes III, Alpha Centauri… to sve pod sWinjdows virtuelnom mashinom :D

a da grafika u iMacovima nije dovoljna za igranje ne da nije nego je to pravo mucenje u bilo kojoj novijoj igri. Ja npr. hocu da odigram BioShock (veliki sam fan System Shocka i DeusEx-a, najbolje ‘3D’ igre ikad! 😊 ) i to naravno nece ici i u jednoj varijanti osim 8800GT ILI na konzoli. to je sustina: ko hoce 3D da pika neka kupi konzolu, pa 8800GTX kosta skoro ko ceo PS3!

najverovatnije i ovom logikom se vode u Applu.

osim toga ispada da bi se igrao na Macu morash da kupis MacPro mashinu da bi mogao da stavish u nju 8800 (mada nisam siguran ni da je podrzana od strane Mac OS Xa) :D jer ove mid range karticu nisu za igranje ni na Macu ni na PCju.

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 16 October 2007 10:57 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

ljubisha pa sto se onda brines za 3D ako igrash te ‘2D’ igre??

Aha, a bese nisam pomenuo Need for speed i slicne stvari. :whistle:

najverovatnije i ovom logikom se vode u Applu.

Ma nek napravi jednu masinu sa Conroe procesorom i nekom solidnom grafikom pa da vidimo. Ipak iMac nije stoni komp sve dok ima PB procesor.

Signature 

Profile