< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 7
Novi modeli Macbook PRO
Posted: 26 February 2011 02:01 AM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

fl45h wrote:

mislio sam na 13ku najvise i Intel HD3000

Po testovima na netu ta grafika je od GT320 brža o 5-7%, e sad mi se spava pa me mrzi da bunarim linak, ali ako treba naćiću sutra 😉

Profile

Posted: 26 February 2011 08:34 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Nemesis wrote:

^
Light Peak = Thunderbolt

Light Peak je bilo razvojno ime dok nije usao u serijsku proizvodnju i time preimenovan u Thunderbolt.

Nesto veoma sumnjam da na ovom portu ima ‘fiber’?!?
Doduse sad sam bas procitao onaj clanak na Macworld,
gdje se govori da ce Mac imati samo bakarnu verziju .
‘Quote:
Is Thunderbolt any different from Light Peak?

Light Peak was simply Intel’s codename for Thunderbolt while the technology was under development—they’re names for the exact same technology. One thing to note, however, is that although Thunderbolt is designed to allow the use of either electrical or optical connections,

Apple’s current implementation uses only electrical circuitry,

which allows the port to carry power, as well. (Intel expects most vendors to use electrical connections both for this advantage and because of the lower cost. Optical versions will likely be used only when cables longer than three meters are needed.)

Dakle , po meni nije jedno te isto bakar i fiber (`bes to sto se zasniva na istoj tehnologiji-dovoljno je pogledati Top Gear).
A sam filmcic gdje dolazi do 800/mbs sto bi nam trebalo nesto reci u samom startu jel?!!  Daleko od toga da mi je i ovo malo(ne brini te ,vec mi je zinulo dupe) ali hajmo malo realno gledati.
Ako je ona 13` finalni proizvod a ne ‘previevv’ onda mozemo samo mahati ushima.

Dokle god se ne pojavi pravi Light Peak-Fiber ugradjen u MBP (trenutno) ne vidim
potrebu za novim komadom hardwera . :-]

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 26 February 2011 10:11 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Trenutna verzija ide bakrom, ali je predviđena optika. Uostalom, mrežni kabl kategorije 7 može da ‘prenese’ 10 Gbitnu mrežu, tako da je i bakar dovoljan za tu brzinu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 March 2011 03:19 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Informišući se o Thunderbolt-u naleteh na simpatičan članak o mogućoj zloupotrebi bezbednosti ovog priključka. Mislim da je malo ‘preuveličana’ i malo moguća ali ipak postoki mogućnost za zloupotrebu.

članak je na The Regiister

Thunderbolt: A new way to hack Macs
http://www.theregister.co.uk/2011/02/24/thunderbolt_mac_threat/

Ako je ovo za novu temu molio bih administatore da je otvore i premeste.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 01 March 2011 03:53 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

leptir wrote:

Informišući se o Thunderbolt-u naleteh na simpatičan članak o mogućoj zloupotrebi bezbednosti ovog priključka. Mislim da je malo ‘preuveličana’ i malo moguća ali ipak postoki mogućnost za zloupotrebu.

članak je na The Regiister

Thunderbolt: A new way to hack Macs
http://www.theregister.co.uk/2011/02/24/thunderbolt_mac_threat/

Ako je ovo za novu temu molio bih administatore da je otvore i premeste.

Kakav neviđeni FUD. B)

‘Projektor koji čta sadržinu hard diska kroz Display Port’. B))))

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 March 2011 10:02 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  411
Joined  2006-04-01

Nije baš totalni FUD, mada The Register jeste na nivou Kurira, pa bombastičnim naslovima skuplja page rank. Kao i Tech Crunch 😊 no to je druga priča.

Ima nekoliko tekstova na Ars Technica o nedavno aktuelnoj temi, kada je HBGary Federal CEO hteo da objavi imena članova Anonymous grupe, pa su ovi iz osvete provalili u mail server firme i pokrali gomilu emailova. HBGary i HBGary Federal su security firme koje su radile razne zanimljive stvarčce za NSA, CIA i slične fine družine.

Između ostalog, jedan od mailova kaže da su radili i na ovome:

‘The HBGary engineering team broke this list down into three categories. First came the ‘direct access’ ports that provided ‘uninhibited electronic direct memory access.’ PCMCIA, ExpressCard, and Firewire all allowed external devices—say a custom piece of hardware delivered by a field operative—to interact directly with the laptop with a minimum amount of fuss. The direct memory access provided by the controllers for these ports mean that devices in them can write directly to the computer’s memory without intervention from the main CPU and with little restriction from the operating system. If you want to overwrite key parts of the operating system to sneak in a bit of your own code, this is the easiest way to go.’

Ceo tekst:

http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/02/black-ops-how-hbgary-wrote-backdoors-and-rootkits-for-the-government.ars

a potražite i ostale, vrlo je zanimljivo.

Thunderbolt po svemu što sam čtao takođe spada u ovakve portove. Naravno, raditi ovako nešto nije sigurno stvar koja će biti rasprostranjena, ali verujem da bi Jack Bauer mogao da ima takvu neku spravicu u posedu. 😊

Profile

Posted: 07 March 2011 02:44 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

TRIM support.

Profile

Posted: 07 March 2011 03:31 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

milke wrote:

TRIM support.

Opa bato, svaka im čast.

Signature 

Profile

Posted: 08 March 2011 04:56 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Pa i nije baš, jer funkcioniše samo sa Apple-branded SSD-ovima.

Link1 i link2.

:wall:

I još jedna stvar, ako ugradite C300 SSD, a ne isključte Sudden Motion Sensor management, onda će vam SSD i mašina prestati da rade… Opet :wall:...

Link

Post edited by: castor, at: 2011/03/08 16:59

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 08 March 2011 05:06 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

^

To je sve za ‘nase’ dobro da nas ‘zastite’ od drugih proizvodjaca. Zasto li mi ovo nije strano…

Poenta je da kad je Apple u pitanju mozemo iskljuciti mozak i pustiti njih da razmisljaju umesto nas samih kako treba da potrosimo novac.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 08 March 2011 05:32 PM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Pa promenite bre više platformu, dosta više kukanja u svakoj temi, dosadni ste bre! Znam da svako ima pravo da piše (skoro) šta hoće, ali dosadni ste bre! Ili vam je to i cilj?!

Daj neko neka otvori neku temu samo za kukanje, pa tamo plačte, a oni koji (za sada) nemaju problema, da znaju da je zaobilaze.

Profile

Posted: 08 March 2011 05:39 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Pa lepo si to rekao koji za sada nemaju problema. A iz godine u godinu vidim da ih ima sve vise sa (it’s amazing) problemima. Jbg cinjenicno stanje… Inace sta cu, volim OS X ne prelazi mi se na nesto drugo, a da su poceli da se ponasaju kretenski, jesu.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 09 March 2011 11:07 AM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

A jel’ morate u svakoj temi da kukate? Da ne pričamo o razlogu koji te je isprovocirao: Apple ima podršaku za TRIM samo za one drajvove koje je proverio sa dobavljačma. Treba da puste neke neproverene, pa će onda kda dođe do prblema da bude ‘vidi ga zli Apple namerno nije proveravao i ove third party drajvove’?

Signature 

Profile

Posted: 09 March 2011 04:25 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Sve je to super, samo su *piiiip* jeza ako im pocne crkavati nesto a sve se bojim da nece. Provjeravali su i do sad vjerovatno pa je bilo malo malo pa belaj. Klasican FAIL sa iMac-ovima i prasinom valjaju pod ‘environmental condition’....No comment.Da ne pominjem mrlje, i ostale stvari. Sta bi sa grafikom u prosloj generaciji?

Pustite tu pricu. Ja ne znam dal’ ovdje pare s neba padaju ili sta je u pitanju, kad rikne nesto nije problem. Kad se omasti ekran nije problem .... Nista nije problem, sve fercera kao podmazano.

Daleko od toga da mislim da treba da se ponasaju kao Google sa Androidom, niti da treba da pustaju svakakve ‘manufakture’ u mekove ali da treba da porade na nekim stvarima treba. Itekako mnogo.

Profile

Posted: 09 March 2011 05:09 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Za 25 godina i desetak Macova koji su mi prošli kroz ruke (svi osim jednog kao prvi vlasnik) evo liste problema koje sam imao:

1) pukli hindževi na Titaniumu (posle šest godina svakodnevnog korišćenja od po barem 10 sati - bio mi je osnovna mašina sve to vreme)

2) crkao ventilator u Lampi

3) MacBook (polovan) kupljen sa načetim top caseom

Od mašina koje sam svih ovih godina održavao (trenutno su mi stalni klijenti firme koje ukupno imaju oko 35 Macova i četiri servera) najozbljiniji kvar su dve ploče u Lampama od 15 i 17 inča. Doduše, da znate šta je osoba koja je koristila jednu od njih sve radila, taj kvar ne ide na dušu Appleu (recimo, za četiri godine je pokvarila tri bele tastature).

Na osnovu ovih brojeva bih sada ja, sledeći vašu logiku i kuaknje, trebalo da vičem kako se Apple uopšte ne kvari.

Da, hardver se kvari. Da li svaki iMac ima problema sa ekranom? Nema, ja sam ih video na desetine koji nemaju taj problem. Koliki je procenat onih koji imaju problem? Očgledno nedovoljan da bi Apple bilo šta posebno osim normalne garancije preduzimao. Kukanje tu neće pomoći.

Post edited by: madamov, at: 2011/03/09 17:13

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 7