‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 7
Novi modeli Macbook PRO
Posted: 09 March 2011 05:53 PM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Naravno da svaki iMac nema problema sa ekranom, na sta bi to liciilo na kraju krajeva? Ali cinjenica je da se u ljeto 2010 god cekalo po 2 mjeseca na isporuke ekrana sirom EU zbog problema sa zutim mrljama ili pozadinskim osvetljenjem. Ne racunajuci prasinu naravno.

Sto se tice procenta kvarova, i da je 50 puta veci i da se ne znam sta pise i prica na internetu u vezi toga, Apple ga svejedno ne bi priznao ili bi sazvao neku konferenciju i iznio milijardu nebitnih stvari o broju prodatih primjeraka, broju ovoga ili onoga ili njihovim genius-ima. Mnogo su osilili cini mi se. Ja sam jednom pao na te marketinske fore jer imam 25 god i dozvoljeno mi je na neki nacin…. Opekao se zestoko i ne padam opet sigurno.

Iz tvog posta mogu da zakljucim da se mnogo ozbiljnije bave corporate proizvodima ako ih tako mogu krstiti,a da sarene brojke milione avione kamione i marketing serviraju narodu i deru.

Hardver ko hardver,ne dobijaju ga oni sa Marsa.

Profile

Posted: 09 March 2011 08:36 PM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

A šta je vama? Pa jel’ stvarno trebamo da skinemo gaće i njima zato što smo mi njima platili mašine koje koristimo? Ako želim da koristim u tom komadu hardvera trenutno najbrže/najbolje/najisplativije SSD rješenje iz mog ugla gledanja, pa nije valjda da će moći samo Apple SSD da radi kako treba?

Ako je tako, onda ću stvarno da promijenim platformu…

A, sad bez galame. Odgovorio sam sa onim postom da im nije baš za čestitati na uvođenju TRIM-a. Zašto? Zato što su ga uveli samo za SVOJE uređaje. To bi bilo kao da BMW kaže, možete vi da stavite GoodYear gume od 500€/kom, ali sa njima nećete moći da vozite 300km/h, jer na njima ne piše BMW… WTF?! Nemojte sad molim vas da potežete argumente tipa, pa to je Apple. Nema smisla. Svaka Apple mašina je plaćena više nego što treba. JA nemam problem da je platim koliko JA mislim da trebam da je platim. Ali ako je JA platim onoliko koliko Apple traži, zašto onda uređaj koji Apple nema u svojoj ponudi ne može da radi kako treba, ako postoji podrška za to? Dakle, nemaju SSD za iMac/MB/MBP/Mini, odnosno imaju, ali košta u 3LPM, a radi sporije, dok onaj koji košta manje, a radi bolje - npr. OCZ Vertex3, Patriot Inferno, Crucial C300, Intel G2 80/160GB - neće da radi punim plućima, jer TRIM radi samo sa Apple-ovim SSD-ovima? WTF?!

Sad mi još samo recite da kad kupujete Apple mašinu, stavljate i Apple-ovu super-overpriced memoriju…

PS: Nije mi namjera da ovaj post bude flejm i početak nemira i sukoba na forumu. Iskreno. Ali, dajte više o’ladite od stava ‘ako vam se ne sviđa, promijenite platformu’, jer - nikuda ne vodi. Ja želim da za svoj novac izvučem više od onoga što Apple nudi, odnosno traži za svoje uređaje. Jedini načn za to je da se ubaci komponenta (HDD podsistem je bottleneck od početka kompjutera) - SSD koju ne proizvodi Apple. Dakle, moj post nije kukanje, već realno sagledavanje stvari i moje subjektivno mišljenje na koje imam pravo. I ne neću vam reći da ne trebate da čtate… Ovo je mjesto na kome trebamo da razmijenimo mišljenja, konstruktivno, a ne da se svađamo i da se diskusija završava argumentom promjene platforme. Većina nas je VE? barem jednom promijenila platformu… 😉

Hvala.

Pozdrav.

Djole

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 09 March 2011 10:00 PM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

^
Spot on! ‘nuff said 😊

Nisam covek koji nekom zeli lose ali voleo bih zagovornicima teorije ‘Apple sve zna, i to ne treba preispitivati’ da dobiju na jedan dan neku krs masinu koju su pre toga uredno debelo iskesirali. Zanima me samo kakva bi prica tad bila od istih ljudi. Ne znam kome se ne bi smucilo da u prvih tri meseca posedovanja uredjaja bude isti mesec dana po servisima i da opet nije to to.

Ako je neko izgubio kompas ja bih vas podsetio da je ovo Srbija, a Amerika je bas daleeeeko i druga pravila vaze ovde.

Inace ja volim Mac OS X, volim dizajn proizvoda, ne pravi mi se hakintos i kad placam nesto koliko se inace placa za Apple zelim da to bude kvalitet iznad proseka jer to i oni sami reklamiraju…it’s amazing.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 09 March 2011 10:40 PM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Ja vidim da ste ovde uveliko pobegli od teme i da se delite u dva tabora ali ipak…
Ja sam pre dva dana otkrio da mi se pojavljuju pege na panelu. Posto je imac jos u garanciji ne nerviram se. Istina jeste da mnogo njih kuka ali ipak se to ne desava svima.
Nesto drugo sam hteo da kazem, zasto i ovde nisu uradili nesto poput onog ruznog case-a za iPhone 4 kada je greska bila samo softverska? Priznali su gresku, nije bilo do hardvera, mogao si pricati i sa prikazom slabijeg signala, sve je do glupog algoritma koji su koristili do izracunavanja a ipak su dali press release kako je i sta je i ‘evo resenja’...
Iskreno verujem da ima dovoljno kvarova na ekranima da bi nesto smislili. Takodje, iskreno verujem da Apple sada ide na masovnost jer Steva Radic nece ziveti jos 100 godina i da ce bez njega sve biti znak pitanja. iPod je bio svojevremeni masovni uredjaj, pa onda iPhone, pa sada iPad…uz sve to verujem da sve vise ljudi koristi i Apple racunare jer su jeftiniji nego ikada. Znaci ne kazem da su jeftini nego da JEFTINIJI nego ikada. Da li vrede koliko kostaju? Meni da! Da li ima sta drugo kupiti za taj novac? Kada bi se u cenu uracunao hardver i softver - ima, kada bi se u cenu uracunao look&feel - nema. Da li se iMac kvari? Da, kao i svaki drugi uredjaj. Pa ubedjen sam da i Gisele Bundchen kada prdne to smrdi ali da radi ono sto treba (izgleda lepo) to stoji.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 09 March 2011 10:49 PM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  397
Joined  2009-02-19

Ja sam uvek za to da svako može sve da kaže i da treba da kaže pogotovo što su ovo forumi koji su namenjeni razmeni mišljenja… Ali…

Ja recimo organski ne podnosim BMW, seljoberska marka do bola ako me neko pita (a ne pita me 😊 ); i nikad ali nikad nisam otišao (niti ću 😉 ) ni na jedan BMW forum i smarati sa pričom kako je krš, kako sam čuo da je negde neki crkao, kako su objavili na vestima da su povukli milion komada zbog problema sa ručnom ili kako ne može da se vozi po snegu zbog zadnje vuče 😉

To je ono što meni smeta, ako se nekom ne sviđa, misli da je precenjen, ne želi da koristi Apple neka zaobiđe ne samo teme nego ceo forum, i ubeđen sam da je to razmišljanje ispravno. Ima milijardu i jedan forum gde može da se ‘zapljune’ Apple iz ovog ili onog razloga, pa ne mora baš i na ovom ...

Eto toliko od mene

Profile

Posted: 10 March 2011 12:47 AM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Ja ne znam šta je vama ljudi, ne gledate dalje od svog nosa i kao da sve svi od reda softver inžinjeri koji rade u velikim firmama koje prodaju milione komada svog softvera pa znate bolje.

Dakle, Apple PRVI put ubacuje podršku za TRIM u OS updejtu na trećoj decimali. Da li treba da vam se crta da u toj fazi u razvoju jednog parčeta softvera ne samo da se ne ubacuju novi featuri, već se ispravljaju samo postojeći bagovi. Tako da se prelaskom na 10.6.6. ne daje podrška za sve uređaje u takvoj kritičnoj stvari kao što je TRIM jer se nema vremena i ovo je verovatno iznuđen potez zbog ko zna kog razloga. Mene iskreno čudi da su je i ubacili pre Liona, otud moje oduševljenje u ranijoj poruci. Takođe, da li zaista mislite da će da ostave podršku samo za SSD-ove odobrene od Applea? Hajde neka se sada sa sumnjama jave isti oni što su FUD-ovali da će Mac OS X ostati bez Jave.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 10 March 2011 02:41 AM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

@Madamov: Ne znam kome je ovo upuceno ali ja podrzavam sto TRIM podrsku ubacuju samo u proverene i testirane uredjaje. Kada bi napravili da Apple softver radi sa svime onda bi napravili Windows za PC sa jabukom pri butovanju.
Ipak, ne treba mesati TRIM podrsku (jos jednom super sto su je ubacili cak i pre Lion-a) i problem sa iMac panelom. I, nista licno Miki, ali mislim da bi i ti imao bar mali osecaj razocarenja kada bi kupio iMac i onda primetio oblake na njemu posle par meseci.

Shiki wrote:

Ja recimo organski ne podnosim BMW, seljoberska marka do bola ako me neko pita (a ne pita me ); i nikad ali nikad nisam otišao (niti ću ) ni na jedan BMW forum i smarati sa pričom kako je krš, kako sam čuo da je negde neki crkao, kako su objavili na vestima da su povukli milion komada zbog problema sa ručnom…

Da si kupio novi X6, platio oko 70000E i da onda sa njim ne mozes da ides na Kopanik zbog snega ili uspona sigurno bi kukao po svim forumima.

Caka jeste da nije sve crno belo…Da volim Apple zbog savrsenosti i da platio sam dosta za ovaj iMac koji ima cest problem sa panelom a to im uopste nije trebalo jer ga vec dugo prave i mogli su to popraviti da su hteli…
Jesam se malo razocarao u Apple zbog toga ali ce mi i sledeci racunar opet biti iMac pored svega toga. Razlog je prost, vise stvari kod tog proizvoda me odusevljava nego sto me nervira. Ipak, ludo je da ne kazem svoje misljenje u ovom demokratskom okruzenju (forum a ne drzava).

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 10 March 2011 07:49 AM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

LaMar wrote:

Jesam se malo razocarao u Apple zbog toga ali ce mi i sledeci racunar opet biti iMac pored svega toga. Razlog je prost, vise stvari kod tog proizvoda me odusevljava nego sto me nervira. Ipak, ludo je da ne kazem svoje misljenje u ovom demokratskom okruzenju (forum a ne drzava).

Exactly 😊 Ista prica i ovde i kao sto si pre pomenuo neke tabore ja ne pripadam ni ovom ni onom. Samo sam realan. Volim Apple proizvode, i mislim da su najbolji na trzistu te vrste ali opet kad platis nesto vise ocekujes onda i da je to bas kako i reklamiraju. Vec smo pricali ovde o problemima pojedinih uredjaja i koji traju vec izvesan broj generacija i nista se ne radi povodom toga. Znaci oni svesno prodaju nesto sa falinkom. Jednostavno ne zelim da verujem da ce mi Samsung ili bilo sta drugo od 300~350 eura bolje sluziti nego high end panel u iMac-u. Znaci ti tzv krsevi od monitora naspram iMac displeja nemaju ‘environmental issue’ kako to Apple krsti i sl. Nego niko se u Americi nije usudio jos njih da tuzi za taj ‘environmental issue’ da dodje neko nadlezno lice i da ispita da li je to tako, a citam po forumima samo iskacu ljudi sa oblacicima, zutim mrljama, backlight bleed-om, a dosta njih kako kazu radni prostor im je prilicno sterilan. Znaci nema dima od cigara i drugih stvari na koje se apple vadi. E u takvoj parnici kad bi ih neko orobio verujem da bi poceli da malcice razmisljaju o ovome.

A da cu nastaviti da koristim Apple racunre, naravno da hocu. I nije ovo ovde kukanje nego izrazavanje nezadovoljstva kako su poceli da se ponasaju. Jer od kako su poceli da imaju sve vecu prodaju bas se ponasaju kako bi to neko ocekivao od Majkrosofta u zlatnim danima.

😊

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 10 March 2011 08:32 AM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Shiki wrote:

Ja recimo organski ne podnosim BMW, seljoberska marka do bola ako me neko pita (a ne pita me 😊 ); i nikad ali nikad nisam otišao (niti ću 😉 ) ni na jedan BMW forum i smarati sa pričom kako je krš, kako sam čuo da je negde neki crkao, kako su objavili na vestima da su povukli milion komada zbog problema sa ručnom ili kako ne može da se vozi po snegu zbog zadnje vuče 😉

Ne valja ti analogija, ovde je reč o ljudima (seljoberima) koji jesu kupili BMW. Argument ‘dosta više kukanja’ je glup na načn da se vrlo lako pobija jednako glupim: ‘ne morate da čtate’. Čemu onda forum, i za jedne i za druge?

Ako je ‘kukanje’ pomoglo da bar jedan kupac na srpskom tržištu svoj novac sačuva umesto da ga iscepka na najsitnije komadiće, uvalja u katran i perje i baci kroz prozor kupovinom fabrički defektnog iMac-a, onda je itekako vredelo ‘kukati’ i očekujte toga još s moje strane u budučnosti. Samo kažem… nemojte čtati ukoliko vas nervira!

A o samom terminu ‘kukati’ bolje da me niko ne vuče za jezik…

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 10 March 2011 08:45 AM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Šta smo danas naučli:

1. Da je BMW auto za seljobere.

2. Da je dosta ljudi imalo problema sa iMac-om (a sa ostalim modelima Apple racunara u velikom procentu ljudi su imali dobra iskustva).

3. Da se Apple ne trudi da u svoje racunare zgura sta god (isto kao sto se ne trudi da svoj software zgura gde god, kao npr. Linux koji se moze naci i na sporetu, pa zato danas Mac je ogranicen samo na proveren hardware i zbog toga radi kao zmaj).

4. Da ljudi ne shvataju kada bi Apple dozvolio da se gura sta god u njihove racunare da bi to mozda uticalo na rad OSX-a, pa stoga to ne dozvoljavaju.

5. Da sa X6 ne mozes da se popenjes na omanje brdo, i to je tacno (Top Gear 😊

6. Da pojedini vole da kukaju o proizvodima koje cak i nemaju

7. Da danas sija sunce i da je lep dan.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 March 2011 10:07 AM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

preduhitri me covek za Top Gear 😊

http://www.youtube.com/watch?v=NYm_fxjyAYs

pocev od 4.34 recimo hahahhaha

a za ostalo, posle 20 godina iskustva sa racunarima, ja im oprastam ekrane iako imam jedan takav iMac i zamenjen mu je ekran, ostalo su sve moze slobodno zanemariti zarad sveukupnog benefita i utiska pocev od onih koji prvi put uzmu Apple hardver (iPod, iPhone, iPad, Mac) pa do onih koji ih dugo godina koriste kao profesionalci, a jako puno ljudi sam u poslednjih par godina preveo na ‘tamnu stranu’ sto mi volimo da kazemo :laugh: i reakcija je kod svih ista: ‘zasto to nisam ranije uradio, i ne pada mi na pamet da se vracam na bilo sta drugo’

sic.

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 10 March 2011 10:53 AM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

LaMar wrote:

@Madamov: Ne znam kome je ovo upuceno ali ja podrzavam sto TRIM podrsku ubacuju samo u proverene i testirane uredjaje. Kada bi napravili da Apple softver radi sa svime onda bi napravili Windows za PC sa jabukom pri butovanju.
Ipak, ne treba mesati TRIM podrsku (jos jednom super sto su je ubacili cak i pre Lion-a) i problem sa iMac panelom. I, nista licno Miki, ali mislim da bi i ti imao bar mali osecaj razocarenja kada bi kupio iMac i onda primetio oblake na njemu posle par meseci.

Ne mešam je ja, već oni koji u temi u kojoj pričamo o novim Macbookovima i toj podršci za TRIM povlače paralele sa drugim stvarima koje im se kod Applea ne dopadaju.

Iskreno, mislim da smo zreli za jednu generalnu ‘hate’ temu, ne samo onu specifičnu za mrlje na i prašinu u ekranu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 10 March 2011 10:58 AM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

madamov wrote:

Iskreno, mislim da smo zreli za jednu generalnu ‘hate’ temu, ne samo onu specifičnu za mrlje na i prašinu u ekranu.

Na jednom forumu koji pratim postoje 2 teme za te svrhe:

- sta vam se lepo dogodilo danas (za srecne ljude)
- sta vam se najgore dogodilo danas ( za hejt)

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 March 2011 02:56 PM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ili oba u jednu bullshit temu ‘Good&Bad about today’.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 10 March 2011 04:23 PM   [ # 60 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  23
Joined  2011-02-05

Opa evo ih i kod nas! 😉
[img size=477]http://oi55.tinypic.com/2ryr8uh.jpg[/img]

>>> http://store.apcom.rs/macmacbookpro-c-69_110.html <<<

Post edited by: djrcmls, at: 2011/03/10 16:24