Molim vas… ako neko zna neka mi pomogne??? Po prvi put koristim MAC crko mi je HDD na AIR 1.1 kasnije sam narucio SSD ZIF 32GB i kada sam ga zamenio nece da ga vidi, kada zelim da instaliram OS X????
Jurio sam po forumima ali uglavno kazu da je stara verzija FW i da treba da se Update… Ja se pitam kako kada ni jedan ni drugi hard nece da rade??? a Update FW se radi iz MAC OS X???
Priključ superdrive, ubaci u njega instalaciju sistema, i dok ti je dvd na usb-u drži alt kad uključuješ komp. Možeš i C, ali ti preporučujem alt, kad ti se pojavi opcija da butuješ sa DVD-a, izaberi nju, i sa disk utilitijem formatiraj hdd.
Iz tvog posta nisam uopšte shvatio da si ovako probao. Ako jesi, javni da vidimo šta dalje 😊
Izvini ako nisam bio jasan ja ovaj novi hard SSD uopste ne vidi u Disk Utiliti??? kao da i nemam hard??? jednostavno ga nevidi nigde ni u Linux-su probao i Windovs… kao da ga MAC bios neprepoznaje…
Podigni mašinu sa eksternog DVD-a, na USB stick snimi firmware upgrade koji treba da apliciraš, ubodi USB u drugi USB port na Airu, pa pokreni instalaciju iz Terminala komandom installer. Ako je package unutar dmg fajla na sticku, prvo mountuj dmg komandom hdiutil attach. Nisam u prilici da mnogo kucam, ako treba detaljnije reci, odgovoriću najkasnije sutra pošto sam na odmoru.
Fustos, ne buni čoveka sad, ako ga diskutility ne vidi, znač da hard disk kao drajv nije prepoznat, a ne da nije formatiran. Nema nikakve veze sa formatiranjem. Sve i da nije formatiran, diskutility bi morao da ga prepozna i sa njim može da se odradi format. Ako ga nema u listi sa leve strane, znač da ga EFI nije prepoznao.
Nađi USB Hub pa probaj tako da odradiš ovo što ti je Miki rekao.
Možda ne mora hub ako imaš eksterni USB hard disk ii barem USB stick od 8 GB. Naime, uradiš na drugom Macu restore instalacionog DVD-a na USB stick, iskopiraš firmware negde na stick, možda najbolje u root, pa se butuješ sa sticka i opet iz Terminala pokreneš instalaciju firmwarea.
Super… Disk nemogu da vratim jer sam ga narucio iz Dablina (Irska)??? Tako da to je to… Danas sam nesto butao i instalirao sam… LINUX MINT… i to radi Sve normalno kao da laptop nema nikakvu gresku… Ali naravno to sve sa onim starim diskom 80GB jer njega vidi linux 😊 😊 😊
Madamov ima najbolji predlog 😊 ja se bacam na misiju ‘MacBook Air SMC Firmware Update 1.2’ 😊 😊 😊
Madamov ima najbolji predlog 😊 ja se bacam na misiju ‘MacBook Air SMC Firmware Update 1.2’ 😊 😊 😊
Ako si iz Beograda, skokni do Macola radnje, tamo se nalazi SMUG-ov eksterni USB hard disk sa particijama sa kojih možeš da se butuješ, samo na neku od njih snimiš firmware fajl.
problem je samo u HDD-u… jos nista nisam uradio :(
Molim vas imam jedno pitanje… ovaj lik koji je gledao Mac rekao je da nikako ne mogu da uglavim SSD u moj model 1.1 cak i ako abgrejdujem FW??? resenje mi je samo obican HDD???
Neka mi neko kaze sta da radim posto sam stavio na progaju moj SSD?!?!?