< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 8
Novi MACBOOK AIR
Posted: 18 January 2008 01:04 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

I meni se čni da ima mesta za 12’ verziju ovoga ili čak 12’ verziju MacBooka Pro. Doduše ja teško da bih to kupio, u sadašnjoj situaciji kada mi je osnovna radna mašina iMac, a ne laptop, meni, što više razmišljam, ovaj Air odgovara. Jedino što treba je onaj USB to Ehternet adapter ili Airport Epress u torbi i to je to što se men tiče i povremenih putovanja.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 19 January 2008 12:27 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

madamov wrote:

Eno na ES-u upravo to i rade. Kao i uvek me iznenadi potreba tih ljudi da idu po drugim forumima i komentarišu nešto što ne poznaju.

castor wrote:

I na Benchmark-u je ista situacija…

Sada ću zvučati malo isključvo, ali zašto idete na te forume da diskutujete o Mac-u? Za Benchmark to mislim podavno i nikada nisam bio aktivan član. ES je bio dobar dok je trajao, a onda su grunuli sa OS X na ne-Apple računarima, pa nisu hteli da ga odvoje negde drugde, bez obzira što se ukazivalo da korisnike Mac-a zaista ne interesuje svo to budženje. Ja sam na taj forum bio pretplaćen preko mail liste, pa sam se odjavio kada je počela da mi stiže gomila smeća koje me uopšte ne zanima i, po meni, nema veze sa Mac-om. Sada retko idem na ES Mac forum (pa još kad ga podeliše na tri); a javljam se još ređe, uglavnom kada neko nešto pita na šta znam da odgovorim, a niko drugi nije dao odgovor. I kada sam na ES-u, uglavnom se opuštam uz Madzone i Advocacy.

Meni izuzetno odgovara da ovde nema sličnih tema, pa neka me i optuže za elitizam. Kome treba, lako će naći na Internetu teme a-la elektromehaničarskog budženja.

Još samo da se organizujemo, pa da ovaj forum postane više prijateljski (za sada je potrebno mnogo klikova da bi se došlo do određene teme).

Profile

Posted: 20 January 2008 10:29 AM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Vidi, kada imaš Mac-a privatno, a poslovno radiš sa PrC mašinama, moraš malo da se žrtvuješ zarad ostajanja u toku…

Nijedan forum nije savršen, pa tako se i ovdje ‘pljuje’ po PrC mašinama (koje ruku na guz.cu, ako ne na srce, ipak završavaju posao, a kako to je drugo pitanje, ali rade…); isto kao što se na ES i Bench-u ‘pljuje’ po Mac-u… Takođe, nemoj da očekuješ sterilnu atmosferu glede sadržaja na bilo kom forumu. Kad to prihvatiš, suvišan sadržaj se lako prenebregne i preskoč...

Meni elitizam ne smeta, ali svako kupuje ono što voli i ono za šta ima novaca. Ja se samo ponašam u skladu sa mojim mogućnostima…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 20 January 2008 11:09 AM   [ # 19 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  49
Joined  2007-06-14

Da li je moguce readonly drive koristiti i na starijim masinama?

Profile

Posted: 20 January 2008 11:42 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

MMX wrote:

Da li je moguce readonly drive koristiti i na starijim masinama?

Nan ekom sajtu sam video screenshot 10.5.2 nadogradnje i u Sharing panelu System oreferenci opciju ‘Drive sharing’. E, sad, da li je radio Photoshop ili je istina, videćemo mislim za koji dan.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 20 January 2008 12:37 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

castor wrote:

Nijedan forum nije savršen, pa tako se i ovdje ‘pljuje’ po PrC mašinama (koje ruku na guz.cu, ako ne na srce, ipak završavaju posao, a kako to je drugo pitanje, ali rade…)

Ma, pljuje se ovde i po Mekintoš računarima, a pljuvanje po PC-u nekima dođe čsto kao verbalna zabava, o PC se baš i ne diskutuje. Ne smeta meni pljuvanje, niti očekujem sterilnu atmosferu, ja sam samo iskoristio pominjanje Benchmarka i ES-a za rant povodom tema tipa OS X na ne-Apple/x86/whatever. Gde god da je na domaćem webu postojalo neko Mekintoš mesto, pojavila se gomila tema takve tematike nakon prelaska na Intel. Moje je samo mišljenje da takve teme korisnike Meka ne interesuju. Ne kažem da ih ne interesuje sve, ali zašto ne bi oni koje interesuje išli na neko drugo mesto, a nas ostavili na miru (naročto ako forum pruža mogućnost praćenja preko mejling liste). Sugestije tipa ‘pa, ti ignoriši’ smatram pomalo bezobraznim. Ne ignoriše se baš lako ni gomila smeća koje ti ostavljaju u poštansko sanduče, a ovo dođe skoro isto.

Profile

Posted: 20 January 2008 01:37 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Slažem se da kad uđe u inbox malo teže može da se ignoriše - i baš zbog toga sam napravio filter na GMail-u da ‘skip inbox and delete’.
Sad imaš tamo još jednu spammersku temu - iPhone temu - mada u njoj još i može ponešto zanimljivo da se pročta (u moru ‘kako da downgradeujem sa 1.7.8 na 0.9.6’ itd).

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 20 January 2008 07:19 PM   [ # 23 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  60
Joined  2007-09-18

mac book air ima svoje mesto u informatichkom svetu, odavno u pc svetu postoji porodica ultraprenosivih rachunara, tako da po nekim tehnickim reshenjima air i spada tu, verujem da je to i bio cilj. Apple je ushao na velika vrata u trzishte ultra prenosivih rachunara…videcemo kako ce to proci…i da li ce i tu otpocheti revolucija kao i sa iphonom…B)
macbook air po mnogo chemu prevazilazi takmace iz porodice ultra prenosivih rachunara, a sto je najbitnije na isto donosi mac os x.

Signature 

be smart just buy mac!

Profile

Posted: 20 January 2008 09:54 PM   [ # 24 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2007-06-14

madamov wrote:
Nan ekom sajtu sam video screenshot 10.5.2 nadogradnje i u Sharing panelu System oreferenci opciju ‘Drive sharing’. E, sad, da li je radio Photoshop ili je istina, videćemo mislim za koji dan.

Mene interesuje ona druga varijanta, da li cu moci da pristupam drajvu na PC-ju iako na primer CD nije snimljen u PC+Mac formatu vec u Mac formatu??? Da li je bilo reci o tome???

Post edited by: MMX, at: 2008/01/20 21:54

Profile

Posted: 20 January 2008 09:58 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

jeste, bilo je reci, Jobs je naglasio na Keynotu da mozes Mac CD/DVD da metnes u Win masinu i da ti odradi posao.

Ono sto mene zanima je koju vrstu bezicne tehnologije treba da ima masina - donator? Nemoguce da se sve bazira na bezicnim mogucnostima samog Air-a. Dakle, AP, BT, WiFi, IR, sta od toga treba da ima masina u koju cu staviti disk?

Post edited by: Andrej, at: 2008/01/20 22:00

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 20 January 2008 10:21 PM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Mene interesuje ona druga varijanta, da li cu moci da pristupam drajvu na PC-ju iako na primer CD nije snimljen u PC+Mac formatu vec u Mac formatu??? Da li je bilo reci o tome???

Nisi pazio na času. B) Ovo je Džobs eksplicitno naveo u keynoteu da će moći.

DOPIS: Tek sad videh da je Andrej već odgovorio. B)

Post edited by: madamov, at: 2008/01/20 22:22

Signature 

Profile

Posted: 20 January 2008 10:25 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Andrej wrote:

Ono sto mene zanima je koju vrstu bezicne tehnologije treba da ima masina - donator? Nemoguce da se sve bazira na bezicnim mogucnostima samog Air-a. Dakle, AP, BT, WiFi, IR, sta od toga treba da ima masina u koju cu staviti disk

Bilo koju sa kojom mu Air može pristupiti, da budem uopšten. Da budem precizniji, Air može da se nakač na bilo koju WiFi mrežu i na bilo koju Ethernet mrežu sa onim USB adapterom. Ako je PC vezan kablom na AP u takvoj mreži ili wirelessom, nebitno je, on je dostupan. Sa tvoje tačke gledišta će da te baš boli uvo kako je vezan, osim ako nećeš da režeš DVD, a PC ima b wireless karticu u sebi pa će 4 GB preko mreže ići pola sata.

Signature 

Profile

Posted: 21 January 2008 07:21 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

To je onda pizdarija!

(pizdarija - something incredible good (prim.prev.)) 😊

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 21 January 2008 02:54 PM   [ # 29 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2007-06-14

@miki

Nismo se skapirali. Znam da je Jobs naveo kako ce uz odgovarajuci softver, Air moci da koristi opticki uredjaj sa PC-ja. Ono sto je mene zanimalo jeste da li ce uz taj softver opticki uredjaj PC-ja moci da koriste i stariji modeli? Logicno bi bilo da da.

Profile

Posted: 21 January 2008 04:17 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Opet nisi precizan, ti u stvari hoćeš da pitaš heći li taj softver raditi na Tigeru ili Pantheru. B) Tj. tako ja tumačm to tvoje ‘na starijim mašinama’. Ako ‘starija mašina’ bude imala Leopard na sebi skoro sam siguran da će raditi.

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 8
‹‹ problem sa PB      Baterija ››