E `vako: imam MBP 15’ Mid 2009, 8GB RAM, 500HDD i riknuo mi DVD. Sad kontam kad je vec crkao i uzeo sam externi da ga zamijenim SSD-om. Nasao sam ovaj kit: http://eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/DDMBSSD115/ koji mi se cini ok al reko da provjerim sa vama ima li neka bolja kombinacija, vise memorije za manje para i statijaznam 😊
Druga stvar, ima li neko iskustva sa slicnom konfiguracijom i oce li se osjetiti ubrzanje u konkretnom radu (recimo u Photoshopu, Lightroomu i slicno) a ne samo da bude brze podizanje sistema i programa?
Imaš oglas na pcberzi, čovek prodaje ganc nove Intel 250 gb Series 510 za više nego fine parice, 350 eura. Tako povoljno nema nigde na svetu, možda samo u Hong Kongu.
Ja kupio od njega 120 gb za 170e, radi kao zmaj. Ovaj može samo bolje.
Ima, na eBayu:)
Inače, vodi računa da ima adaptera i ‘adaptera’ i da ne pašu svi baš kako treba u MacBook Pro.
Moje iskustvo sa jeftinim kinezima je 50:50, ima ih za male pare (20-25$) koji savršeno upadaju, ali ima i onih koji neće.
S druge strane, firmirani kupljeni od proverenog prodavca, ali za nekoliko puta veću cifru (bar 60-70$) rade bez problema.
port na koji je dvd prikacen,jel u pitanju sata2 ili samo sata?
Tj. ima li isti propust brzine kao i obican port za hdd/ssd?
Od odgovora zavisi koji ssd treba da kupim.
By the way nasao sam stranicu gdje nude sa Data Doublerom i ext.Case(usb)
za interni dvd. Po ceni od 20€ (kad se kupuje odvojeno kosta 30€ ).
Evo zavrsio sve, kupio po vasem savjetu Intelov SSD Series 510 od 250GB za 300eur sa Pcberze i kvalitetan aluminijumski caddy za 40eur sa newmodeus.com, caddy stigao Fedexom za 4 dana iz USA, nevjerovatno. Instalacija prosla bez problema, instalirao nanovo Lion na novi disk i povukao podatke sa starog diska i to je to. Radi munjevito!
Aj da ne otvaram novu temu, kad sam već u radnji. SSD u MacPro 1,1? Preleteo sam nešto po guglu i video da je sasvim izvodljivo, pa ono… je l bih to mogao negde u Bg da zbudžim u perspektivi?
A da sam na tvom mjestu,mislim da bih najmanje omasio kad bih uzeo blio koji sata2 ssd. Sata1 ssd ces malo gdje naci sem osim na ebuy-u ili tome slicnom.
Po meni era ssd-a je tek pocela sa sata2 standardom tako da nebih bas jurcao za sata1 ssd`s!
No na tebi je da odlucis!
———————————
Kupio Data Doubler + Owc Merc. Extreem 3g = prezadovoljan(kopiranje velikih fajlova je munjevito).