MacBook Pro Black Screen
Posted: 12 February 2012 11:19 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2012-02-12

Pozdrav.
Kupio sam u Avgustu novi Macbook pro, 15’’ early 2011 model 2,2ghz i7 u Americi. Jos uvek imam 1year limited warranty. Problem je sledeci:
Iznenada posle restarta, komp radi, ali je ekran crn. Drzao sam power button dugo da bih ga ugasio. Nakon toga, probam ponovo da ga upalim, cuje se startup sound, tastatura ne radi, nema svetla na tastaturi, jabuka na poledjini ne svetli, fan se vrti - ekran crn.
Sve sto postoji na internetu sam probao i nista ne pomaze.

Interesuje me vas savet, sta da radim, gde da ga nosim na servis.
I jos nesto, ja sam u njega ubacio SSD hard i Jos 4 gb rama. Laptop ni u jednom trenutku nije pokazivao nikakve naznake da ce ovo da se desi, radio je savrseno i samo odjednom posle restarta dovidjenja…

Dobio sam obavestenje da necu izgubiti garanciju ako stavim hard i ram memoriju, ne znam hoce li mi to praviti problem.

Post edited by: bbthedon, at: 2012/02/12 11:19

Profile

Posted: 12 February 2012 01:50 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2010-01-04

bbthedon wrote:

Dobio sam obavestenje da necu izgubiti garanciju ako stavim hard i ram memoriju, ne znam hoce li mi to praviti problem.

Nece ti praviti problem, hard i memorija su ‘user replaceable’...

Da sam na tvom mestu odmah bih ga odnela u servis.. Ne znam odakle si, u Beogradu ga mozes odneti na nekoliko mesta (npr. iStyle u Uscu)...

Post edited by: RedGirl, at: 2012/02/12 13:56

Signature 

 iMac C2D 20"  iMac G4 15"  iBook G4  iPad 3G 16GB  iPhone 4S 16GB  iPod 5gen 30GB

Blog o elektronskim cigaretama www.elcigreviews.blogspot.com

Profile

Posted: 12 February 2012 01:54 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2012-02-12

Sam sam menjao. Ali sve jedno kada ga budem nosio u servis odnecu ga sa originalnim hardom.
Dosta ljudi ima lose misljenje o istyle-u…

Gde je najblizi servis (original apple ) u evropi?

Profile

Posted: 12 February 2012 02:02 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2010-01-04

Za najblizi originalni servis ne znam a sto se iStyle-a tice svesna sam koliko ljudi je imalo losa iskustva sa njima ali mislim da trenutno u Beogradu nema bas puno izbora… Ja sam nekoliko puta nosila razne jabuke kod njih i uvek sam imala bas pozitivna iskustva (za razliku od sada vec nepostojeceg GlobeNet-a) ... Ako imas priliku, nosi ga negde napolje u Apple Store…

P.s.S obzirom da nisi prekrsio garanciju, slobodno ga odnesi sa sve ssd-om u laptopu i eventualno stari hard ponesi pa nek ti oni kazu sta i kako. Mislim da ti je to pametnije nego da vracas stari hard…

Post edited by: RedGirl, at: 2012/02/12 14:04

Signature 

 iMac C2D 20"  iMac G4 15"  iBook G4  iPad 3G 16GB  iPhone 4S 16GB  iPod 5gen 30GB

Blog o elektronskim cigaretama www.elcigreviews.blogspot.com

Profile

Posted: 12 February 2012 02:10 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Da ti odgovorim i ovde…
Kao što već rekoh na drugom forumu, jedina opcija u Srbiji ti je iStyle, s obzirom da su oni trenutno jedini koji mogu da prčkaju po tvom ‘mečetu’, a da ne ‘povrede’ garanciju.
Ako hoćeš da nosiš u Apple Store, u Evropi imaš nekoliko:
- Italija
- Nemačka
- Švajcarska
- UK
- Španija
- Francuska

To je to.
Kad istekne garancija nosiš gde god hoćeš, ali moj savet je u Macolu.
Pozz

Profile