dakle od juce posle efi update-a racunar poceo da trokira malo malo izbacuje kernel panic na kom pise nesto vezano za gpu. e sad znam da kernel obicno izaziva memorija ali nju nisam ubacivao u imac nego je fabricka, radio je 5 meseci bez problema sve do ovog update-a. pokusao sam da uradim clean instal opet se isto desava, da li postoji varijanta da skinem taj efi update posto na cistom sistemu ga vise ne izbacuje kao update ? ne znam sta mi je ciniti imac je pod garancijom da li da trazim reklamaciju ili novi racunar?
posto sam radio na nekih 6-7 masina update sa novim EFI-jem, pokusaj PRAM reset. Imao sam problem na nekima da nisu htele da se butuju i uopste da prodje EFI update, dok nije uradjen PRAM reset. Narocito na MB PRO 13 2011.
Samo da potvrdim gore navedeno.
I kod mene nije hteo da prođe glatko EFI update, a u pitanju je baš MBP 13’ early 2011.
Tek iz 5-6 puta je krenuo da update-je EFI, a onda nije hteo da boot-uje, tj. čtava večnost je trebala da prođe da bi se pojavila jabuka.
Definitivno je nešto oko EFI-ja.
Upravo mi iskoč software update koji nudi novi firmware za moj MacBook Pro, da probaš da li ima novi za iMaca?
Ups, izvinjenje, to je izgleda urpavo onaj koji je tebi pokvario stvari, nisam uključvao laptop preko vikenda, vidim da je ovaj moj firmware update od 23. februara.
taj sam i instalirao pa napravio problem.. zvao sam Pedju danas kaze da nije cuo do sad za taj problem, pa sam kontaktirao i istyle posto kod njih moram da ga nosim na servis i dobio isti odgovor da nisu culi za to, i da donesem da se uradi dijagnostika..
Unutra mi je fabricki ram, nisam ubacivao druge module i probao sam i njih da izmenjam i uradio apple hardware test, koji kaze da je hardware ok da nema ni jedan problem, a opet posle duzeg stajanja sve zamrzne i opet ista price… Ovo je garant do grafike posto izbacuju nesto gpu overheating
sad bas isprobao skinuo ga sa apple site-a i kaze mi da je unsuported na mojoj masini… zamenio sam memoriju i za sad je sve ok nije mi izbacivao kernel. stavicu mu SL originalnog pa da cu da vidim oce li mi uspeti taj update fw 3.0