Zna li neko koji je carrier MC605KS? Pokusao sam da uradim ovo i deaktivirao sam telefon i sad nece da mi ga prepozna iTunes. I da, nece ni da se aktivira preko SAM-a.
Zna li neko koji je carrier MC605KS? Pokusao sam da uradim ovo i deaktivirao sam telefon i sad nece da mi ga prepozna iTunes. I da, nece ni da se aktivira preko SAM-a.
Ima li neko nekakav predlog kako da resim ovo?
Carrier je Švedski, ali ne znam koji, zato što ih ima nekoliko u Švedskoj koji daju iPhone na ugovor.
Evo liste svih mobilnih operatera:
Tele2
Telenor Sweden (Telenor)
Telia (TeliaSonera)
3 (Hutchison Whampoa)
Nordisk Mobiltelefon
Idi metodom eliminacije i nabošćeš pravog.
Probaj ponovo sve od početka, metoda provereno radi, nešto nisi uradio kako treba.
Sretno.
Аха!!! Pa to znači da ovo čudo napravi praktično simfree telefon??
Možda ću već za neki sat imati par telefona na otključavanju, pa zato i pitam… 😊
Tako je, ali još uvek niko nije 100% siguran da li će tako otključan telefon ostati i zauvek simfree, s obzirom da se koristi propust u Apple serveru, pa se na taj načn softverski otključavaju telefoni ‘na crno’ - ubacuje se IMEI telefona u bazu Apple-a i tako otključava.
Videćemo kako će ovo da se završi, ali ja ne bih bio spokojan.
Druga stvar, sada će da se pojavi masa ovako otključanih iPhone-ova koji će da se prodaju regularno kao simfree, a pitanje je da č će se u jednom trenutku ipak zaključati. Jer, uz dužno poštovanje, simfree na ‘crno’ i npr. moj simfree legale ne mogu isto da se tretiraju, ali problem je što sada može dosta ovakvih telefona da se proturi kao da su regularno simfree, tako da treba voditi računa kod kupovine preko oglasa.
Ja lično bih obavezno proveravao serijski broj.
Sad sam malo zbunjen, naime, na iclarified sajtu piše sledeće:
Your phone will work normally with your SIM card and that SIM card ONLY since we have tricked iTunes to think that ICCID is one of the intended carrier’s. The phone can be rebooted and connected to iTunes freely without losing the ‘unlock’, at least for now.
Što ne znač da će biti simfree, već sledeća kartica koja se ubaci neće raditi… Malo mi je ovo nelogično, ali ipak tako piše…
Jel probao ovo neko, ima li srbije i naših operatera?
Ne ukucava se naš operater, već operater za koga je iPhone zaključan.
Stavljao sam Svedski, nisam nas. TO mi je jasno jer on mora da nasu karticu mapira preko SAMa na taj zakljucan Svedski. Isao sam na Telia Sonera ali ne funkcionise…
Inace kod mene kad izaberem svedsku izlista mi jedno 10-15 carrier opcija. Ima li nekakav sajt mozda koji moze da mi kaze tacno prema part number-u koji je carrier?
Ja ti za karticu ne mogu pomoći, ali mogu samo da kažem da je jedan sa austrijskog tmobile-a otključan, drugi sa at&t-a američkog, a ostale sa sledećim brojem MD128FB ne mogu da provalim sa koje mreže dolaze… :S