Pozdrav narode.
Ovako imam sledecu dilemu.
Doktor tj. poznanik bi da radi redizajn oridinacije, a sa time, napokon (naravno uz moj savet zeli da se resi PC racunara) jer je ogromne novce i na njih bacao jer su svi bili tipa ‘brend name’ kucista.
Moja sledeca dilema je iMac 27’’ + 3 x MacMinija (naravno sve novo i zadnje generacije)
iMac bi sluzio kao server i tu bi bio smesten program za pacijente (radjen u Php-u) tako da treba samo webserver da se postavi + Office aplikacije.
Dok su tri MacMinija namenjena za 3 od cetiri stolice ( zubarska ordinacija )
Svrha mac minija je u sledecem da sluze kao multimedijalni centar pacijentima dok se na njima vrse intervencije, ono da imaju cime da se zanimaju, i sve je to lepo podeseno, a najvaznija funkcija istih je da snimaju snimke/slike onog sto je doktor radio ili radi kako bi pacijent to mogao da prati ako tako zahteva LIVE, ili da se slike prosledjuju u karton pacijenta.
Ali tu sam vec kod problema
Zubar koristi 3 specijalne kamere koje se kace sa kompom preko Video IN kabla tako da sadasnja PC kucista imaju TV kartice, jer drugacije ne moze da se snima tj. prikaze slika na ekranima.
Sad je sledeci prob, vidim da MacMini nema naravno Video In ulaz, tako da bih morao kupim neku TV karticu (ili mozda adapter) koja se kaci preko USB-a koja ima VideoIn ulaz, tako ako neko zna da mi preporuci neku, naravno sto jeftiniju jer bi to bila jedina njihova svrha.
Sad prelazimo na soluciju 2 (ne znam dal’ je ovo uopste moguce)
Nisam veliki akspert apple racunara pogotovu, dodataka i peripetija za iste, ali mislim da bi bilo puno ekonomicnije sledece resenje.
3 x Apple TV-a + iPad 3 i naravno iMac za server.
Znaci ATV nakacen na 3 displeja, pogodno za multimediju, dok bi iPad koristio kao prijamnik (kao i sherovanje slika/vide-a AirPlay naravno) na jedan od tih Apple TV uredjaja.
Sad je problem sto nekako trebam sledece resenje, znaci
Kamera—-> Capture/TV Uredjaj +—> WiFi +—> iPad *cuvanje slike/videa—-> AirPlay do AppleTV-a ili pak iMac-a za skladistenje. (cuvanje u kartonu pacijenta)
Kako bih uprostio ovo jos lakse, evo napravio sam neki ‘sketch’ kako bih zeleo da sve to funkcionise.
http://cl.ly/LWGm
Moze neki savet, sugestija kako da ovo najlakse izvedem ...