< 1 2
2 of 2
Ekran se gasi…
Posted: 06 January 2013 11:41 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

hahaha ovo ladno radi! car si majke mi! <3 😊 😊 😊

meni je vec godinama gasenje ekrana setovano na never i tako ce i da ostane 😊

kao sto si rekao samo sam svukao osvetljene na nulu i digao za jednu crticu i ekran se upali 😊 hehe ekstra.

Ipak cu mu dodati eksterni monitor u utorak cim prodju praznici a posto sada postoji fora da radi znaci imacu vise prostora za programe haha

hvala ti!

Post edited by: Markooo, at: 2013/01/06 11:45

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 16 January 2013 01:14 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

posaljite mi serijske na pm misoim da mogu jeftino nabaviti ccfl lampe 😊

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 06 March 2013 08:23 AM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Više nisam siguran da li je problem bio do lampe ili nešto softwareske prirode jer evo već nekoliko dana nema problema uopšte i nije neophodno više da postepeno pojačavam osvetljenje da se ekran ne bi ugasio… valjda će da potraje 😊

Evo kako sad da odjedmon više nema problema sa osvetljenjem ekrana…

Pre neki dan uključm ja Mac i ono samo prazan sivi ekran (nema nigde jabuke) i nakon nekog vremena se pojavi znak pitanja…  i onda ja resetujem SMC, resetujem PRAM, probam opet da bootujem, al’ opet sivi ekran… onda pokrenem Disk Utility sa eksternog hard diska i kaže mi da ne može da popravi sistemsku particiju, ali za hard disk kaže da je ispravan (samo je sistemska particija bila otišla)... probao sam onda neka druga rešenja da popravim sistemsku particiju, al’ ni to nije uspelo, pa sam morao da preformatiram hard disk i reinstaliram OS.

Nakon toga više nema problema sa ekranom… videćemo koliko će da potraje ovo 😊

Ako potraje, možda je rešenje da se i SMC i PRAM resetuju i nakon toga preformatira hard disk i uradi clean install.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

< 1 2
2 of 2