mkozlovic wrote:
Postoji uputstvo kako da se proveri koji je tip ekrana u tvom MBPR. To sam svojevremeno odradio, video da je sve ok i više se nisam osvrnuo na bilo koje druge priče. Izguglaj.
Znao bih ja to da proverim, al’ kako da ja znam u koji je MBPR ugrađen Samsung ekran (oni bi trebalo da su OK) prilikom kupovine, kad je sve zapakovano? Ako odnesem MBPR kući da proveravam koji ekran ima, pitanje je da l’ bi pristali kod nas da ga zamene za drugi ako ispadne da ima LG ekran, pogotovo što nekima i ne smeta previše ako im se slika na ekranu malo zadrži… ali meni bi i najmanje zadržavanje slike na ekranu bio ozbiljan problem jer radim i grafički dizajn.
Zbog grafičkog dizajna sam čak razmišljao i da li bi mi smetalo ako je ekran Retina jer ja moram da znam kako će nešto što pravim da izgleda na običnom ekranu. Prioritet mi je da to na običnom ekranu izgleda što bolje zbog toga što će skoro svi to ionako da gledaju na običnom ekranu.
MacBee wrote:
Pod istom sam nedoumicom kao Indijanac samo sa malo drugacijim pitanjem.
A to je ,hocu/volim da imam 2 ssd-a i da ih stavim u raid0.
E sad pitanje je da li ovi noviji MBP podrzavaju 6g preko super drive porta???
Ja sam takođe razmišljao o tome… istraživao sam malo po netu i izgleda da može… evo OWC kaže da su testirali 15’’ MBP i kažu da radi odlično: http://blog.macsales.com/14263-owc-ssds-make-2012-mbp-15-a-speed-champ
Izgleda da može i na 15’’ MBP iz 2011: http://www.youtube.com/watch?v=VnxSHpUI8Ss
Samo prvo mora da se proveri da li je EFI Firmware updateovan (i ako nije da se odradi update) da bi sve lepo radilo sa dva SSD-a… to sam pročtao na: http://blog.macsales.com/14982-efi-update-2-9-resolves-6gbs-drive-performance-issues-in-13-inch-2012-macbook-pro
MacBee wrote:
kolika je razlika izmedju standardnog ekrana i Hi-Res ?
Standardni je 1440x900px, Hi-Res 1680x1050px, a i Hi-Res ekran je dostupan u dve varijante, sa staklom ili matirani (standardni ekran je dostupan samo sa staklom)... nije neka velika razlika u rezoluciji, ali sad kad sam počeo da tražim na Google šta ljudi preporučuju, izgleda da pojedine profesionalne aplikacije traže minimum 1680x1050px rezoluciju… ne znam da l’ bi takve aplikacije radile ako bi MBP sa standardnim ekranom bio priključen na eksterni monitor ili mora da se uzim Hi-Res ekran ako neko hoće da koristi aplikacije koje traže tu rezoluciju.
cika_kosta wrote:
Ja ne kapiram samo zašto bi se zamarali stvarima kao što je baterija i šta ste zapeli svi za baterije
Ma ne brinem se ja da baterija izgubi kapacitet… mašina bi mogla i da na punjaču sačeka novu bateriju… ali MBPR bi trebalo nositi u servis kada se menja baterija, a meni servis nije blizu (izgubio bih ceo dan na putu ako bih za nešto morao da idem do servisa). Pored toga, Li-Po baterije mogu da se naduju i pre nego što baterija oslabi (meni se desilo da se baterija naduje na MacBooku iako sasvim lepo radi i OS X kaže da je ispravna); tako da možda bude bilo potrebe da se zameni baterija nakon nekog vremena zbog toga, bez obzira što OS X kaže da je ispravna.
MBP mnogi kupuju da im bude glavna mašina za posao, tako da je bolje kada korisnik može na brzinu da je popravi bez nošenja mašine na servis u drugi grad, da posao ne trpi zbog toga.
Darko Selaković wrote:
Onda je bolje i jeftinije da se menja u ovlašćenom servisu
Naravno… poenta je bila da DIY varijanta otpada kao opcija zbog izuzetno visoke cene.
Post edited by: indijanac, at: 2013/02/22 04:54