MacBook White 13’ backlight problem
Posted: 22 February 2013 02:11 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  12
Joined  2011-09-22

Isti ovakav problem i ja imam : http://www.youtube.com/watch?v=3GjUNxTYhes

Drugari evo vec neko vreme javlja mi se ovaj problem na Macbook White 13’. Sta mislite sta moze da bude problem? Citao sam dosta po netu pricaju mnogi da je to problem sa inverterom. Da li neko zna da servisira i popravlja ovakve hardwareske probleme?

Profile

Posted: 22 February 2013 01:37 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

javi se useru zarezak ako si iz bg-a ili useru fl45h ako si iz ns-a.

Profile

Posted: 22 February 2013 02:33 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Pogledaj moju poruku na ovoj temi: http://macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=94296&catid=15

Pri dnu stranice je…

Malo je duža, pa da ne pišem sve ponovo.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 22 February 2013 03:09 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-09-22

Druze taj sistem sam i ja koristio do pre neki dan i tako mi je radio ekran vec duze vreme na tu foru. Ali izgleda da od juce zeza jos vise i sada se ni treperenje na javlja. Jednosavno ekran je non stop crn sta god radio. Mislim da je definitivno vreme za zamenu ili kabla za inverter, ili samog invertera, a mozda je i ekran otisao :S. Jel moze neko da mi preporuci neki dobar servis?

Profile

Posted: 22 February 2013 04:44 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Pa ako si ti već duže vreme imao taj problem sa već dotrajalom lampom i na tu foru si je terao da nekako još neko vreme izdrži, onda verovatno nije problem ni do kabla, ni do invertera, ni do ekrana, nego je verovatno samo ta lampa otišla.

Stavi ekran ispod jakog svetla i vidi da li možeš da vidiš nešto na ekranu… ako ti imaš neku sliku na ekranu, ali samo nemaš osvetljenje, onda ekran uredno dobija sliku, ali ti lampa ne radi.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 22 February 2013 09:14 PM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Joined  2011-09-22

Imam uredno sliku vidi se pod svetlom nekako jedva. To znaci da nije ekran i da on dobija sliku. Najverovatnije je lampa problem. Reci mi jel moze nekako da se popravi ta lampa i gde je najbolje servisirati???

Profile

Posted: 23 February 2013 03:32 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Pa pitaj korisnika fl45h… on je na onoj drugoj temi pomenuo da bi mogao da nabavi te lampe.

Ja bih isto trebalo da menjam tu lampu na ovom MacBooku sa kojeg se sad javljam, pošto već duže vreme MacBook koristim na tu foru, al’ to ne znam kad ću da radim jer trenutno ne mogu da stignem da ga nosim u drugi grad na servis (iz Niša sam, a ovde ne znam da bilo ko popravlja Macove… u PC servis da ga nosim neću jer je pitanje da li su u nekom PC servisu nekad imali prilike da otvaraju Mac, pa ne bih da rizikujem da naiđem na nekog ko će da se uč na mom MacBooku); a i uskoro bi trebalo da kupujem novi 15’’ MBP, pa mi se ne žuri d popravljam ovaj.

Signature 

Profile

Posted: 09 April 2013 09:51 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Evo opet se povremeno gasi kao ranije… znač, resetovanje SMC i PRAM i reinstalacija OS X-a ipak ne rešava trajno taj problem. Izgleda da je ipak do sijalice, a ne nešto softwareski.

Signature 

Profile