MacBook Pro mid 2010 (.(JavaScript must be enabled to view this email address) / 4Gb)sam nabavio nov jos te iste godine da bi se zena koristila njima a meni bio backup masina za ne daj boze. I tada sam primetio da nije nesto narocito brz cak i kada radi samo Firefox ili recimo Safari (da ne mislite da je do browsera) ali kako ja ne radim na njemu nisam obracao preterano paznju…
Sada sam evo na odmoru i ne mogu da verujem da je moj iMac, late 2009 (.(JavaScript must be enabled to view this email address) / 8Gb) besna masina naspram ove kante sa kojom nesto ocigledno nije u redu!
Sinoc sam uradio sledece: reset SMC-a, PRAM-a, uradio repair permissions-a, digao sistem u safemodu (kazu da se obrise cache) medjutim nista.
Guglao sam malo i svi manje vise kazu da je sve to znak da ce hard da rikne ili neki kazu da se doda jos memorije. Inace ako nesto znaci, Hitachijev hard je u njemu od 500 giga i kada se komp digne malo ostrije, pa cak i laganije zna da se cuje udaranje glave (ono poznao steckanje).
Koji bi vas savet bio?!
Ja se nesto razmisljam da uzmem neki SSD pa da li mozete da preporucite neki (od oko 180-256Gb)?!
Hvala 😊
Post edited by: drNele, at: 2013/08/15 09:56