20-ice imaju TN+Film panele koji su dooosta lošiji u odnosu na xVA (PVA/SPVA/MVA) i x-IPS panele, tako da dosta falinki ide na račun samog panela (prelivi, siva, ...). Vjerovatno je sa TN panelom išla i malo lošija proratna oprema (lampa za osvjetljenje); pa to dodatno pravi muku.
Meni se do sada, za ova tri mjeseca, samo po uglovima pojavila prašina. Gledam sad po komšiluku da nađem one strelice za pištolj što se klinci igraju i gađaju sa time, pa da im maznem jednu ili dvije gume sa tih strelica i rješim problem sa prašinom.
Istina, prva aplikacija koju sam instalirao nakon instalacije sistema je bio smcFanControl i bilo je praćeno instantnim mijenjanjem brzina ventilatora. Do sada je bilo podešavanje na 1500/1500/700, a kako počnju topliji dani i enorman porast temperature, uslijedilo je i novo prebacivanje brzina. Tako je sada brzina podešena na 2000/3000/700 za CPU, HDD i ODD fanove, respektivno. Nivo buke se nije promijenio, mašina je na dva metra od uspavane glave i ja i dalje spavam bez brige.
Sa starim podešavanjima 1500/1500/700, temperature su se kretale u rasponu od 28-40 stepeni za CPU i do 55 stepeni za HDD. Sa novim podešavanjima, tempreature su za sada u opsegu od 35 za CPU i 45-50 za HDD.
Obavezno instalirajte smcFanControl i počnite da ga koristite, jer je najbolji lijek za glavobolju. :laugh: :laugh: :laugh: