a joj koliko ljudi ima problema sa Alu iMac-ovima… :(
ja kuci imam beli 2.16GHz 24’ iMac i radi ko sat 😊
[offtopic]mipko me je vec pitao koja je razlika u odnosu na 2.93GHz iMac i sad posle par nedelja mogu reci da je razlika itekako osetna (primetim je kad sednem nazad za moj 2.16GHz iMac :D) [/offtopic]
elem, ono sto sam primetio je da kad na belom iMacu setujem neku vrednost ventilatora pomocu SMCfanControla ventilatori se nikada ne ubrzaju! Procesor bi mogao da izgori ali ventilatori se nece vrteti brze od onoga sto se namesti u SMCfanControlu!
* tako da budite oprezni sa setovanjem ventilatora pomocu SMCfancontrola *
ja sam iskljucio SMCfanControl na 2.16GHz belom iMacu jer stvarno ne vidim koju bi ulogu mogao da ima…
—-
na novom 2.93GHz sam setovao ventilatore na 2000rpm bas iz razloga da bi izbegao eventualno pregrevanje LCD i pojavu fleka (koje ne mogu da se obrisu/repariraju!) - a kako stvari stoje moracu i jos malo da ih ubrzam jer dolazi toplije vreme. Takodje sam napravio posebno setovanje za igrice (citaj: Left4Dead :D) gde su setovanja preko 3500rpm (pre pokretanja igre rucno odaberem ovaj profil za ventilatore)...
—-
sve u svemu - veliko SRANJE! da smo odvojili vise kesha mogli smo uzeti MacPro masine sto cemo najverovatnije i uraditi u nekoj buducnosti…
btw ovaj iMac Fan Control cini mi se da ima bolju kontrolu ventilatora od SMCfancontrola… bas cu ga probati samo kako se:
1. ‘4. after a clean restart. once at the desktop, do a SMC reset. you’ll hear a long beep that’ll confirm.’ ?
2. ‘5. do a PRAM reset as you boot up. do this atleast twice. For a total of 3 startup beeps.’ ?
Post edited by: kovacm, at: 2009/05/15 13:04