‹ First  < 5 6 7
7 of 7
Novi modeli Macbook PRO
Posted: 09 April 2011 03:25 PM   [ # 91 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Evo na sasatanku probasmo da ponovimo i nije uspelo, isti test je prošao bez zaglavljivanja.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 11 April 2011 01:49 PM   [ # 92 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Kakva su iskustva sa apple-ovim ssd diskovima u okviru BTO?  Imam mogucnost nabavke mbp u USA i imam dvije ideje:

1. Kupovina stock 15’ - ice i naknadna kupovina ssd i RAM-a (sve u USA) posto bih to nadogradio.
2. Kupovina BTO sa njihovim 128GB SSD-om i RAM naknadno

Racunam da za cijenu 128 apple ssd-a mogu izbunariti neki aftermarket malo veceg kapaciteta a mozda boljih performansi, zato me i interesuje kakav je taj njihov. Citao sam po netu bukvalno sve i svasta zato i pitam Vas.

Ciji RAM moduli idu u nove serije? Samsung ?

Profile

Posted: 22 April 2011 02:20 PM   [ # 93 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Jos jedno pitanjce 😊

Da li je vrijedno doplacivall za hi-res na baznoj 15’-ici?  I veca rez opet je HD ready, jedino me zanima koliko tih 35% znaci u svakodnevnom radu.

Profile

Posted: 05 May 2011 08:45 AM   [ # 94 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

madamov wrote:

Evo na sasatanku probasmo da ponovimo i nije uspelo, isti test je prošao bez zaglavljivanja.

Update posle nekog vremena pošto sam još na 10.6.6. U normalnom radu, koji relativno često podrazumeva da radim i samo sa po 300 MB RAM-a slobodno, nijednom se nije zaglavio niti povisio brzinu ventilatora. Jedino što se zaglavilo je Flash plugin, prvo sam po navici ubijao Safari, o onda videh da ima poseban thread za Flash, čm ubiješ njega sve se preporodi.

Što se ovog osnovngo testa tiče, od četiri pokušaja, uspeo mi je samo prvi put, posle toga nijednom nisam uspeo da ga zaglavim.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 05 May 2011 08:48 AM   [ # 95 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kapetan wrote:

Jos jedno pitanjce 😊

Da li je vrijedno doplacivall za hi-res na baznoj 15’-ici?  I veca rez opet je HD ready, jedino me zanima koliko tih 35% znaci u svakodnevnom radu.

Sorry, tek sad registrovah pitanje. Meni nije, ja sam odmah kupio MiniDisplay-DVI adapter i neki LG wide iiti Full HD monitor, tako da dok sam u officeu radaim sa dva monitora, a van officea sve ređe i radim. I to što radim je administracija i održavanje na lokaciji kod klijenta, tako da je osnovna rezolucija meni više nego dovoljna.

Signature 

Profile

Posted: 12 June 2011 10:07 AM   [ # 96 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Pre neki dan sam uzeo novi ‘slabiji’ MBP 13’, pa je red da podelim utiske. Uradio sam update na 10.6.7 i krenuo u prebacivanje podataka i sređivanje foldera, čsteći kojekakvo đubre koje se nagomilalo. Drugar me je pitao da li se greje, pa rekoh da ga malo namučm.

Definitivno, jedina stvar koja mi pravi probleme sa teperatorom je Flash, što nije nikakvo iznenađenje. Flash video mi je sinoć nabio temperaturu do 91 stepena u jednom trenutku. Ventilatori su mirovali na 1800 obrtaja (ili malo nešto preko) sve do 80 stepeni, da bi tada počei da ubrzavaju. Temperatura je brzo rasla i ventilatori su to pokušavali da stignu, pa je nakon postizanja maksimalnog broja obrtaja, uz poprilično glasno zujanje, temperatura počela da opada.

Onda sam startovao smcFanControl. Podesio sam minimalni broj obrtaja na 3000 i ponovio istu stvar, naravno, pošto sam pustio da se procesor ohladi na četrdesetak stepeni (što se desilo za možda minut i po - nije ni čudo, uz 6000-6400 obrtaja). Ovakav skok na 90 stepeni se nije ponovio, rast temperature je bio sporiji i temperatura je retko prelazila 80 stepeni. Stavio sam da smcFanControl drži minimum na 2500 obrtaja i nije bilo nekih ekstrema u temperaturi. Dakle, MBP ume da se ugreje, ali se i ventilatori s time lepo izbore. Čini mi se da bi možda bilo bolje da se broj obrtaja ventilatora malo ranije povećava, sinoć mi se čnilo kao da je sistem čekao da se dođe do najgoreg, pa da nastupi.

Što se tiče ‘subjektivnog osećaja’, odnosno temperature koju osećate držeći računar, naslon za ruke se nije značajno ugrejao, niti se osećala neka posebna toplota iznad tastature, barem ništa što bi mi zasmetalo. Naravno, više se zagrejalo dno, posebno prednji deo, što se i dalo očekivati. To bi moglo da zasmeta ako držite laptop na kolenima, mada ja uvek stavljam ispod neku fasciklu ili nešto tako, ne smao zbog grejanja, nego i zato što farmerke umeju biti masne i štrokave, a mi ne želimo da uprljamo naše divne Macove, zar ne? 😊

Probleme koje su na Netu spominjali (radiš u Excelu i odjednom ti skoč temperatura, preglasni ventilatori itd) nisam imao. Možda zato što ne koristim Excel B). U svakom slučaju, na sonovu onoga što sam do sada probao, u mom svakodnevnom radu ne bi trebalo da bude nikakvih problema sa pregrevanjem, a ekstremne situacije se regulišu bez problema. Radiću danas bez smcFanControl i voleo bih da tako ostane.

Drugar koji se raspitivao za grejanje me je pitao kako rade igrice, ali mu nisam mogao pomoći. Rado bih eksperimentisao, kao i napravio poređenje performansi iste igre u Windows i Mac varijanti na istom Macu, pa ako znate nekog ko bi donirao softver za tak poduhvat, javite :lol:

Ovo je divna mašina, samo još to da kažem.

Post edited by: mishaerror, at: 2011/06/12 10:09

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 12 June 2011 12:33 PM   [ # 97 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Da se i ja nadovežem posle još mesec dana. Nijednom nisam čuo ventilatore, a u iStat menus nisam video da opterećenje procesora pređe 20% ni u najekstremnijim situacijama u mom radu, a moj svakodnevni rad podrazumeva u svakom trenutku startovane sledeće programe:

1) Mail
2) Outlook 2011
3) Safari sa nekoliko prozora (4D dokumentacija sa tri do četiri taba - za verziju 11, verziju 12, help za pojedine komande, onda 4D Knowledge Base, 4D Forum, jedan prozor za RSS feedove)
4) BugBase aplikaciju 4D-a rađenu u samom 4D-u koja je u stvari specifičan 4D Client koji se kač na 4D Server u Francuskoj
5) TimeSlice da meri vreme provedeno u radu na projektima
6) DragThing application launcher
7) Remote Desktop za proveru raznih servera i za kačenje na iMac u spavaćoj sobi četiri sprata iznad mog nazovi officea
8) Preview
9) TextMate ili TextWrangler
10) VMWare sa bar jednom startovanom virtuelnom mašinom (od kada sam stavio 8 GB RAM-a često, ali ne uvek, držim i dve virtuelne mašine pokrenute)
11) Bar jednu instancu 4D-a, najčešće dve (ne uključujući one pokrenute u virtuelnim mašinama)

Signature 

Profile

Posted: 12 June 2011 07:19 PM   [ # 98 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  411
Joined  2006-04-01

Ja sam se isto ponovio i uzeo sam zver. Našao na eBayu 2 meseca star 15’ hi-res antiglare, sa Intel 510 SSD diskom, 8GB RAMa i 2.3GHz quad-coreom. Pobedio u vrlo uzbudljivoj aukciji sa nekim likom (poslao sam poslednju ponudu 4s pre isteka vremena) i evo sad kucam na ovome.

Mašina je TXE zver. Otkida kako radi, a pri tom ni ne čujem da ima ikakve ventilatore, ni kad se puni, mi kada kopiram po diskovima i pustam filmove. Ma niš’...sjajno. A što build u Xcodeu radi sa mojim projektima, sve je trenutno.

Profile

Posted: 12 June 2011 08:59 PM   [ # 99 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

madamov wrote:

Kakvu zver kupih! Instalirah VMWare, pa rekoh hajde da instaliram čstu kopiju Windows 7, ona virtulena mašina sa sedmicom na iMacu mi zagađena od mnogobrojnih testiranja (poslednje što instalirah na nju je Oracle XE, recimo, a bilo je još sličnih egzibicija).

Pustih insatalaciju iz ISO imidža sa eksternog diska i odoh u dnevnu sobu da gledam neku seriju, računam taman će da završi za tih pola sata do 45 minuta. Posle desetak minuta mi zazvoni mobilni koji sam ostavio pored računara, vratih se po njega, a instalacija gotova!

Da se nadovežem na ovo. Ja sam pustio XP SP3 instalaciju na Virtual Box virtuelnoj mašini (za sada za e-banking Raiffeisen banke, Oracle XE i MS SQL Server, ako zatrebaju). Oduvao je instalaciju za ispod deset minuta. Nikakav smcControl, nikakavi problemi sa temperaturom ili glasnim ventilatorima. Dakle, saglasni smo da je to default stanje. B)

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 12 June 2011 10:14 PM   [ # 100 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

mishaerror wrote:

Dakle, saglasni smo da je to default stanje. B)

Saglasni, saglasni, naravno. B) I ja pre neki dan prebacih iz bekapa moj eBanking koji je bio na BootCamp particiji diska na iMacu koji je otišao u večna lovišta, u tu svrhu sam instalirao XP SP3 virtuelnu mašinu na laptopu: manje od deset minuta.

Post edited by: madamov, at: 2011/06/12 22:14

Signature 

Profile

Posted: 26 November 2012 09:34 PM   [ # 101 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Sa Jabuchine stranice :

Thunderbolt digital video output

Native Mini DisplayPort output
DVI output using Mini DisplayPort to DVI Adapter (sold separately)
VGA output using Mini DisplayPort to VGA Adapter (sold separately)
Dual-link DVI output using Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter (sold separately)
HDMI audio and video output using third-party Mini DisplayPort to HDMI Adapter (sold separately)

Dali po ovome treba da znaci da mogu koristim sadasnji MDP 2 HDMI na novom MBP sa Thunderboltom(preko kojega bi zvuk morao ichi) ?

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 27 November 2012 01:40 AM   [ # 102 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  196
Joined  2010-09-03

Znač upravo to 😊  MDP adapteri rade savršeno, naravno prolazi i zvuk 😉  Samo za sound output izabereš hdmi

Signature 

A Smile Can Hide A Thousand Words

Profile

‹ First  < 5 6 7
7 of 7