1 2 > 
1 of 2
Limbo
Posted: 25 December 2011 03:15
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Fenomenalna igra konachno i za Mac!

http://www.youtube.com/watch?v=irBwfZ8iAYU&feature=related

Profile
 
Posted: 25 December 2011 11:10   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Meni nece pokrene kaze da mi treba neka graficka kartica verzija 3 ovo ono mambo dzambo.

Igrao sam PES a ne mogu jebenu 2D igricu. Brate.

 Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile
 
Posted: 26 December 2011 05:06   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Da, stvarno glupost.

Minimum System Requirements

MAC  OS X 10.5 (Mac OS X Lion 10.7 compatible)

Intel 2.0 Ghz Processor

512 MB RAM System Memory

128 MB Video RAM (Shader Model 3.0 required) ATI or nVidia Graphics Card

Profile
 
Posted: 26 December 2011 09:00   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Pa ima tu koješta 3D stvarčca, iako je spljoštena i crno-bela, nemoj da se čudite 😊
A da je šteta, stvarno jeste. Mada se ne bih usudio da je igram. Mnogo je strašna.😊

 Signature 

Eager to learn

Profile
 
Posted: 26 December 2011 10:14   [ # 4 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ovo je klasicno juce-sam-krenuo-da-programiram sranje. Mislim mozemo nabrojati bar 10 igrica koje su komplikovanije od ove a koje su se igrale ili preko Cider-a ili bile native za Mac.

Znam da sam igrao Asphalt native za Mac, pa onda PES preko Cider-a..itd i te igrice su jace i zahtevnije od ove. Ali sada krece da se desava stvar kao i na iOS, dolaze novi likovi koji zele brzu lovu bum tras bum tras i onda ti treba iOS5 da bi pokrenuo neku usljivu igricu koja bi na komodor 64 bolje izgledala.

Jasno je meni da neke igrice traze jace masine ali to su obicno igrice koje brutalno izgledaju, poprilicno su velike i komplikovane, a kada vidis da za govno od igrice ti treba MacPro sa 12 jezgara e tu mi se casa prelije.

Jos malo pa ce doci vreme da svakih 15 dana trebas da kupis novi racunar kako bi pokrenuo neki pisljivi program.

 Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile
 
Posted: 26 December 2011 10:18   [ # 5 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

meni radi na MacPro…..grafa NVIDIA GeForce 7300 GT….nego me zanima..el su jedino komande na strelicama..?

 Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile
 
Posted: 26 December 2011 10:20   [ # 6 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Nesto propustam?
Po ovome sto gore pise, ovo mozes da igras sa bilo kojom intel krntijom. U cemu je problem?

Profile
 
Posted: 26 December 2011 10:22   [ # 7 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Marko Mitranic wrote:

Nesto propustam?
Po ovome sto gore pise, ovo mozes da igras sa bilo kojom intel krntijom. U cemu je problem?

Problem je sto ne mozes da igras s svakim Intelom, mozes samo sa onim koji nemaju Intel grafiku.

 Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile
 
Posted: 26 December 2011 11:10   [ # 8 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3189
Joined  2005-05-07

Koliko sam ja zaključo,generalno postoje 2 zebavancije koje onemogućavaju igranje na bilo kojoj kartici:
Prva je da svaki proizvođač kartica sponzoriše igru, intel nije hteo, i to je to, lako pri pokretanju programa (igrice) provere ako je neka od sponzorskih kartica OK, ako nije, nećeš igrati i kraj.

Druga je da igrica zahteva neke pixel šejdere i ostale munje koje jednostavno ne postoje na intel grafikama i kraj priče… Na win-u konkretno za gma950 postoje drajveri koji nadoknađuju sve što fali toj grafičkoj tako što upošljavaju CPU… mada je to sad za ovu priču naučna fantastika :D

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 26 December 2011 16:45   [ # 9 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

I don’t see it that way xD
Ja igram na hd3000 bez problema o.0

Profile
 
Posted: 26 December 2011 17:01   [ # 10 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

jel to bolje od GMA X3100 ili ne?

 Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile
 
Posted: 26 December 2011 17:31   [ # 11 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3189
Joined  2005-05-07

@Markooo

Bolje, tj novije… Znač, verovatno je ova druga varijanta za koju sam pričao… I ja tu ne bih krivio puno programere, već apple… Nekad je iBook imao grafiku do jaja (za svoju klasu i za to vreme) a MacBook-ovi, (čak i macbook pro i mac mini) imaju krševe intelove koji nemaju apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost, tj mac sa takvom nazovi grafičkom nije mac…

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 26 December 2011 19:00   [ # 12 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Damn!

Poslao sam im email, videcu sta ce mi odgovoriti…

 Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile
 
Posted: 26 December 2011 20:03   [ # 13 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  479
Joined  2009-03-13

uzasni su sa tom grafikom, bas su dupeta, ja jos uvek ne mogu da prihvatim a i pisao sam o tome da sam uzasnut sto novi mac mini koji navodno ostvaruje preko 6k na geekbenchu ono moze jedino tetris da tera bez znojenja 😛

 Signature 

¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>
.¸¸.·´¯`·.¸>

Profile
 
Posted: 26 December 2011 23:34   [ # 14 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Pa dobro sad, ne preterujmo, 3000 je sranje, to stoji. intel ne ume da pravi grafike, to stoji.

Mada sa svetle strane. prvo barem razumemo zasto je apple stavio te graficke (za razliku od rupa u imac ekranima koje ne razumemo) -> stavljaju skupe procesore, pa onda stavljaju jadne graficke po dizgovorom da stede stuju i da su deo procesora i blablabla, da bi tu nadoknadili.

druga svetla stvar je, ja sam igrao Fallout New Vegas i Crysis 2 na Ultra podesavanjima, na 20-30 fps. Ukinem senke (sto uvek radim jer je navika od malena, pa su pocele da me nerviraju) i eto dobijem 40+fps. na MBP 13 slabiji early 2011.

Tako da i nije toliko losa hd3000, ocekivao sam bolje, iskreno i osecam se malo zajebano, jer moja devojka ima bolju graficku na starijem mbp, al ne mogu da kazem da ne radi svoj posao. Doduse, da, temp procesora mi ne silazi ispod 85 kada igram, al zato sam i kupio bamboo stand, onda ne prelazi 85 barem xD

Profile
 
Posted: 27 December 2011 04:09   [ # 15 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Evo sta kaze na App Store-u:

Post edited by: seeque, at: 2011/12/27 04:11

Profile
 
 1 2 > 
1 of 2