Xcode 4 puca iz čsta mira
Posted: 26 August 2012 05:11 PM
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Mnogo puta u toku jednog korišćenja od par sati. Tako je od prve verzije. Pre neki dan sam skinuo najnoviju i problem nije resen. Vidim po komentarima na App Store da nisam jedini, a takođe ni ovaj bug nije jedini. Šta se to dešava sa Apple-om? Kako to da kompanija koja je nekada bila sinonim za stabilnost sebi sada dozvoljava ovakvu sramotu i to ni manje ni više nego sa aplikacijom koja se koristi za pravljenje svih ostalih aplikacija na obe njihove platforme?

Profile
 
Posted: 26 August 2012 06:19 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1018
Joined  2012-07-17

Od koje prve verzije? Koju verziju OS-a koristis? Koju najnoviju verziju si skinuo 4.4.1 ili 4.5 dev. prev. 5? Mada, sve te verzije i nisu toliko bitne, posto ti je verovatno neki preferences fajl ‘pokvaren’, ukoliko ti instaliranje ‘poslednje’ verzije nije pomoglo, pa se stari problem nije resio. Ili jednostavno imas neki sistemski problem, koji nije do Xcode-a. Apple nije idealan i sto pre to shvatis, bice ti bolje. Ja bih na tvom mestu pre probao instalaciju Xcode na nekom drugom racunaru, na sveze instaliranom OS-u ili pitao nekog kolegu programera da li i on ima iste probleme kao i ti. I tek posto bi se uverio da je to pravilo a ne izuzetak, usudio bi se da javno kazem da je to sramota. Ovako, mislim da si malo prenaglio sa ocenom a da nisi ni posteno pokusao da resis problem. Takodje, kontrdiktoran si sam sebi. Kako je to Apple ‘nekadasnji sinonim za stabilnost’ ako Xcode ‘puca iz cista mira, svakih par sati od PRVE verzije’!? S druge strane razumem tvoju uznemirenost i verujem da ne izmisljas bilo sta i da stvarno imas opisani problem. Ali veruj da ima nas mnogo vise kojima Xcode nije nikada pukao. Ja korisitim developer preview verzije zadnjih par meseci i nemam nikakvih problema.

Profile
 
Posted: 26 August 2012 06:39 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  231
Joined  2007-02-20

Prijatelju, naslov jasno kaze da se radi o Xcode 4. Prema tome, od prve verzije znaci ‘od prve verzije Xode 4’. Valjda je jasno. Koristim poslednju stabilnu verziju, Xcode 4.4.1 na Lion-u. Pucalo je od samog pocetka, a prvi put sam instalirao na sveze kupljen MacBook Pro. I na kraju, otvori App Store, idi na Xcode i procitaj reviews. Videćeš da nisam jedini. Da nisu idealni, to shvatam odavno. Problem je počeo od kada su debelo počeli da idu nizbrdo. Mislim da su se previše posvetili iOS-u, dok OS X odrađuju od frlje.

Post edited by: ivicam, at: 2012/08/26 18:41

Profile
 
Posted: 26 August 2012 09:07 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Imao sam probleme samo neposredno po prelasku na Mountain Lion. Par puta je puklo prilikom prevlačenja outlet-a. Pripisao sam to svežini verzije OS, uredno reportovao i na tome se završilo.

Posle sam video i da mi je iPhoto pucao pri uploadu Photo Stream, pa mi se čni da je problem bio do Mountain Lion. Posle sam instalirao 10.8.1 i pre neki dan 10.8.2 (sve dev. preview); i ceo OS gura bez problema.

Voleo bih da mogu nekako da pomognem, ovako mogu samo da sugerišem na slepo nešto što si verovatno sam već čačkao.

 Signature 

Eager to learn

Profile