Što se tiče same procedure,
iMac mora da se donese u servis kako bi se na osnovu serijskog broja potvrdilo da HDD ulazi u program zamene.
Takođe je potrebno otvoriti iMac i uzeti serijski broj HDD-a zbog otvaranja i zatvaranja repair-a.
Ciljevi servisa su jedan dan dijagnostika i jedan dan popravka, tj. ugradnja/zamena
osim ako postoje određeni problemi pa ne može sve za jedan dan da se završi.
Na Apple portalu se otvara i zatvara repair i bez serijskog broja dela ne može da se zatvori repari.
Apple portalu pristup ima samo ASP i samo licencirani serviseri, i samo licencirani serviser, a u našem slučaju to je Igor Petković, može da pravi repair.
ASP ne može da postoji bez licenciranih servisera, ali takođe licencirani serviser ne može da radi i koristi svoju licencu van ASP-a.
Licence traju godinu dana i serviser je u obavezi da ih redovno obnavlja inače servis gubi pravo na poručvanje delova.
Takođe imamo i drugog servisera Miloša Mijatovića koji je položio testove i u procesu je dobijanja licence za kreiranje repair-ova, a naravno sertifikovan je za dijagnostike, popravke i zamene delova.
Link ka Apple Certification Records sistemu
Mi znamo da je cimanje nekim ljudima, da žive daleko, nisu iz Beograda, nemaju prevozno sredstvo, ali procedura je takva i mi moramo da je poštujemo.
Delovi stižu od 7 do 14 radnih dana, a moguće je i duže, ali na to ne možemo da utičemo, jer nismo u EU zato je period isporuke za nas duži.
Svi delovi stižu UPS-om.
Ne možemo da držimo delove na lageru, Apple Inc. to ne dozvoljava i popravka se vrši isključvo na osnovu serijskog broja računara.
Inače, imao sam priliku da posetim i druge servise, posebno iStyle Servis u Mađarskoj.
NJihova prednost u odnosu na nas je ta što im deo stiže za jedan dan, servisiraju iPhone, ali isto kao i mi imaju identične alate, sertifikovane servisere adekvatne prostorije za servis.
Takođe nemaju delove na lageru.
Ukoliko naravno imate dodatna pitanja, stojim Vam na raspolaganju.
EIDT by madamov: sredio link koji je kvario layout stranice
Post edited by: madamov, at: 2012/11/02 16:59