< 1 2 3 4 > 
2 of 4
Pomoc oko instalacije mac os x
Posted: 21 September 2013 06:51 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

DVD sam u Windowsu narezao drugom programom , uvek mu zaboravim ime, tako da ...
ako imas jos jednu Apple masinu napravi butabilni fles uz pomoc disk utilitija, nije komplikovano ...moze samo malo da potraje vremenski ...

sve sam nesto zauzet ovih dana, pa nemam vremena pa licno da odradim to ... ali kazem, nemam vremena i nista ne mogu da obecam ... mada nije to nesto sto ne moze da se odradi ....

edit

probaj da ovim programm—> http://vu1tur.eu.org/tools/

konvertujes DMG u ISO i narezes ga ...

Post edited by: marelli, at: 2013/09/21 18:58

 Signature 

Apple 4 life

Profile
 
Posted: 21 September 2013 07:18 PM   [ # 17 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  13
Joined  2013-09-21

nemam jos jedan apple komp…probacu..pozzzz

Profile
 
Posted: 21 September 2013 07:56 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

videću da skinem neki mac os x 10.5 pa da napravim butabilni fleš

a imao sam DVD 10.5-ce, sad se sećam, nego sam ga dao sa mašinom koju sam prodao, umesto da ga zadržim, koj sam pajser 😠

 Signature 

Apple 4 life

Profile
 
Posted: 21 September 2013 08:14 PM   [ # 19 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  13
Joined  2013-09-21

ako mozes da da mi odradis,taj usb ili disk…platicu ti koliko treba…pozzzz

Post edited by: cacaboss, at: 2013/09/21 20:19

Profile
 
Posted: 22 September 2013 10:36 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7538
Joined  2005-04-28

G5 neće moći sa USB-a da se butuje, to mogu inteli i neki modeli iMaca G5. Mada, nisam nikad probao.

Inače, guglaj za Mac OS 10.5.6 Retail, to je imidž koji treba da skineš. Ostali mogu biti sumnjjivi ili za hackintoš.

Post edited by: madamov, at: 2013/09/22 10:37

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 22 September 2013 10:45 AM   [ # 21 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  13
Joined  2013-09-21

sve sam probao….kako da narezem 6.71 GB…da uzmem dual layer disk dvd….ili kako vec…evo sad skidam 10.5.6 retail…pozzzz

Profile
 
Posted: 22 September 2013 10:47 AM   [ # 22 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

dobro da mi reče da ne može preko USB-a, ništa ne bih uradio

koliki je 10.5.6 imidž, 4.5GB ili više?

problem je što u mekbuku nemam rezač , a macmini 1 valjda ne reže DVD-jeve pa nemam gde čoveku da narežem disk

ako je 10.5.6 4.5GB da pokušam na nekoj Windos mašini da narežem

Post edited by: marelli, at: 2013/09/22 10:48

 Signature 

Apple 4 life

Profile
 
Posted: 22 September 2013 10:55 AM   [ # 23 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  13
Joined  2013-09-21

sad ga skidam 6.71gb…

Profile
 
Posted: 22 September 2013 11:58 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

da, ide na dual DVD, smo, ako ga režeš iz Windowsa, dobro se uveri da sve radiš kako treba da ne dobiješ neupotrebljiv disk
ugasi sve programe i samo pusti da program za rezanje radi, dešavalo mi se da kad režem dual layer diskove da mi se isprazni bafer jer je nekiprogram u pozaadini čukao nešto

 Signature 

Apple 4 life

Profile
 
Posted: 23 September 2013 07:53 PM   [ # 25 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  13
Joined  2013-09-21

Uspeo sam, narezao os x 10.5 na dual layer dvd, i ubacio ga bez problema..komp radi extra.Sada ga prodajem u ispravnom stanju…B)
hvala svima na pomci

Profile
 
Posted: 23 September 2013 08:05 PM   [ # 26 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  13
Joined  2013-09-21

Uspeo sam, narezao os x 10.5 na dual layer dvd, i ubacio ga bez problema..komp radi extra.Sada ga prodajem u ispravnom stanju…B)
hvala svima na pomci

Profile
 
Posted: 23 September 2013 09:52 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

jbg, nisam bio nas od neke pomoci

kazi mi cacabooss jel aktivno koristis Mac OS ...

gde si stavio masinu na prodaju?

 Signature 

Apple 4 life

Profile
 
Posted: 25 September 2013 11:04 PM   [ # 28 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  13
Joined  2013-09-21

kako sad da ga apdejtujem na 10.8…ne koristim bas os x….a postavio sam ga ove na oglasima….
kupujem prodajem i kupindo..valjda ce da se proda…
prosle godine sam prodao iMac 27inc..quad..16gb ram..512mb grafika…otiso za 115000din..
koliko ovaj power mac g5 vredi….😉

Profile
 
Posted: 26 September 2013 01:28 AM   [ # 29 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Neces ga moci updateovati na 10.8 jer nije Intel cpu.

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 02 December 2013 02:10 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Evo uselio se MBP zadnje debeljuskaste generacije u moj domobran….

1.Stigao je sa ML-om, e sad procitah negdje da postoji magicna kombinacija tastera
da se Os instalira na neta…sta to bese ?
Pitam posto jel, nisam dobio inst. diskove.

Osim toga namjeravam staviti SSD ,tako da moram izponova instalaciju da odradim.
Ili da HDD stavim u usb kuciste pa onda na neki nacin(objasnite proceduru u kratkim crtama) kopiram na SSD ?


2.Sa Time machine vracam sve sem Os-a ,jel tako ?
Ovo ne radim cesto odnosno vrlo rijetko pa vise ni sam ne znam.

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
 < 1 2 3 4 > 
2 of 4